https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaključek projekta DREAM ROAD

23.12.2022 ob 11:00  

Po ocenah strokovnjakov živi v Evropski uniji 6 milijonov Romov, ki se soočajo s podobnimi izzivi, predvsem na področju zaposlovanja, stanovanj in zdravja ter pri uveljavljanju svojih temeljnih pravic v celotnem Podonavju. Milijoni Evropejcev – Romov, se vsakodnevno soočajo z marginalizacijo. Projekt DREAM ROAD spodbuja vse deležnike, vključno z Romi, v skupna prizadevanja za večjo vključenost, krepitev zmogljivosti vseh, da sodelujejo kot enakopravni partnerji. To je za dosego zastavljenih ciljev projekta bistvenega pomena, saj je zaradi velikosti partnerstva in teritorialnega obsega domet projekta ogromen. V okviru projekta partnerji zagotavljajo orodja, usposabljanja, prostor in podporo javnim organom, lokalnim skupnostim in Romom.


DREAM ROAD je mednarodni projekt, ki ga v sklopu programa sodelovanja Interreg Danube Transnational Programme na čelu 15-članskega partnerskega konzorcija vodi pomurski javni zavod Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan. Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije, delež sofinanciranja znaša 1.433.843,75 evra. Partnerji projekta, ki prihajajo iz 10 držav Podonavja: Slovenije, Madžarske, Češke, Romunije, Bolgarije, Avstrije, Slovaške, Srbije, Moldavij in Ukrajine, so tako javne kot zasebne organizacije, občine, predstavniki romske skupnosti in drugi. Vsem je skupno to, da si prizadevajo za pozitivne spremembe v romskih skupnostih, ki predstavljajo manjšine v partnerskih državah. Projekt je namenjen boljši zastopanosti Romov in drugačnemu načinu življenja ter soočanju z izzivi. Eden izmed ciljev je tudi boljša javna podoba Romov in izpostavljenost njihovih uspehov.

V okviru projekta, ki se končuje s koncem leta se je pripravila skupna nadnacionalna podonavska strategija sodelovanja za vključevanje Romov. Strategijo je skupaj s vsemi sodelujočimi partnerji pripravil madžarski partner Zala County Regional Development Agency Nonprofit Limited Liability Company.

QR koda, pod katero je mogoče najti strategijo:

 

    Fotogalerija