https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaključne dejavnosti projekta DREAM ROAD

20.12.2022 ob 6:00  

DREAM ROAD je mednarodni projekt, ki ga v sklopu programa sodelovanja Interreg Danube Transnational Programme na čelu 15-članskega partnerskega konzorcija vodi pomurski javni zavod Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije, delež sofinanciranja znaša 1.433.843,75 evra. Partnerji projekta, ki prihajajo iz 10 držav Podonavja: Slovenije, Madžarske, Češke, Romunije, Bolgarije, Avstrije, Slovaške, Srbije, Moldavij in Ukrajine, so tako javne kot zasebne organizacije, občine, predstavniki romske skupnosti in drugi.

V sklopu tega projekta je v ponedeljek, 19. decembra v vaškem domu v naselju Pušča potekalo delovno srečanje. Povabljeni so bili predstavniki odločevalcev, predstavniki Romske skupnosti in drugi pomembni deležniki. Potekali sta dve delavnici. Prva je bila namenjena razvoju participativne politike vključevanja Romov in je tako naslavljala enega izmed ciljev projekta, to je tesno sodelovanje romske skupnosti, pristojnih organov in lokalnih skupnosti.

Druga delavnica je potekala na temo izboljšane komunikacije javnih institucij z romsko skupnostjo. Katere namen je bil okrepiti zmogljivosti javnih organov za boljše spopadanje z izzivi, s katerimi se sooča romska skupnost. Srečanje je potekalo v luči dobrega sodelovanja med različnimi deležniki, ki so izpostavljali primere dobre prakse, podajali pripombe in predloge za izboljšave, ter opozarjali na stvari, ki bi jih bilo treba nasloviti.

 

    Fotogalerija