https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na mladinski izmenjavi se učijo, kako biti samooskrben

22.06.2022 ob 11:00  

Med 17. in 25. junijem poteka mladinska izmenjava z naslovom From field to plate (S polja na krožnik), ki ga gosti Mladinsko društvo moja Sobota. 49 mladih udeležencev iz Slovenije, Grčije, Madžarske, Bolgarije, Litve, Poljske in Hrvaške spoznava prednosti lokalne samooskrbe in se uči veščin, ki jih bodo uporabili v prihodnosti.

Tako so izdelovali domače milo in ugotovili, da ne rabiš dosti, da si lahko nekaj izdelaš doma in še privarčuješ denar. Poleg tega tudi veš, katere sestavine so v milu. Pripravljali so tudi različne namaze iz zelišč in rdeče pese, še posebej namaz iz rdeče pese je bil zanimiv, saj je večina zanj prvič slišala in ga prvič jedla. Baje, da je bil odličen.

V sklopu aktivnosti na mladinski izmenjavi so v bližini dvorca Rakičan pripravili tudi Erasmus+ vrt, kjer so posadili različna zelišča in zelenjavo. Vrt je na voljo za izvedbo zeliščarskih in vrtnih delavnic za mlade in otroke. Pobarvali so tudi ograjo ekološkega otoka za smeti, a končni izdelek ni bil dobro sprejet pri vodstvu dvorca, zato so naslednji dan odstranili barvo. Udeleženci so kljub temu dogodku zadovoljni z rezultati omenjenih delavnic, saj so se medsebojno še bolj povezali, prav tako pa pustili pečat v lokalnem okolju.

Mladinska izmenjava pa se počasi zaključuje in mladi vas vljudno vabijo na predstavitev celotne mladinske izmenjave in programa Erasmus+, ki bo v petek, 24. junija 2022 ob 16. uri v prostorih dvorca Rakičan.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.