https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Boštjan Poklukar prisegel kot novi minister za notranje zadeve

21.02.2023 ob 14:40  

Poslanci so potrdili Boštjana Poklukarja za novega ministra za notranje zadeve. Za je glasovalo 54 poslancev, proti jih je bilo 31.

 

Poklukar je v prisegi pred DZ dejal: »Prisegam, da bom spoštoval ustavni red, da bom ravnal po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval za blaginjo Slovenije.«

Ministrski položaj bo zasedel že drugič, saj je bil notranji minister tudi v vladi Marjana Šarca. Na tej funkciji bo, po decembrskem odstopu, nasledil Tatjano Bobnar. V tem mandatu napoveduje nadaljevanje odstranjevanja ograje in depolitizacijo ter profesionalizacijo policije.  

Boštjan Poklukar je pričakovano dobil prepričljivo podporo za imenovanje na položaj ministra za notranje zadeve. Podprle so ga vse koalicijske poslanske skupine in poslanca narodnosti, ki so izražali prepričanje, da bo uspešno nadaljeval proces depolitizacije policije in dialog z nevladniki. V opozicijski SDS in NSi so mu podporo odrekli, saj dvomijo o njegovi strokovnosti in neodvisnosti, piše STA. 

FOTO: Posnetek zaslona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2023 ob 15:58 dilinka gost

      Jeeee tej ga je kak škilasti Clarence mogouče pa celou Enooki Jack.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2023 ob 20:18 gost

        SDS bi Rusijo označila za državo, ki podpira terorizem, zato bo kompletna SDS odkorakala na fronto, odzvala se je Fajonova, ki bo glavni praporščak !

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2023 ob 22:17 eva gost

        When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative state tm-13 where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2023 ob 16:16 Karel K. gost

      Na koncu mu nihče ni čestital, ko je podpisal izjavo. Pričakoval je pa ni bilo nikogar od nikoder, tudi njegovi ne, tudi razvpira huidobna predsednica parlamenta ne. Obračal se je, če bo kdo prišel, potem ga je podpredsednik DZ vprašal ali hoče nagovoriti parlament in je bvrez vsega samo odkorakal iz DZ. Ne, to Golobinjenje ne bo dolgo trajalo. Tako se ne vodi države, ko Golob ne upošteva nikogar drugega kot sam sebe in enako je z Klakočarjevo. Janša je diktator, ni pa bil z mesta predsednika vlade tako osoren, žaljiv, maščevalen, vsaj javno v svojih nastopih ne. Podoben Golobu je bil Šarec, to pa dokazuje, da sta to človeka nedorasla temu, da bi opravljala neke odgovorne funkcije. Golob je tudi kot priliznjenec in potomec privilegiranca postal vodilni v energetiki, kjer je država krila njegove stranpoti in nesposobnost.

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2023 ob 17:15 Štef gost

        Svinje cerkvene in SDS ne morete preboleti poraza zato pa iščete stranke kere bi se združile z vami, mogoče Kangler da bi spet prišel zraven koritu desničarskemu kjer se krade vsepovprek

        9 21 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2023 ob 17:19 Karel K. gost

        Ja kdo pa je največ ukradel v tej državi v teh 32. letih na 45 let podlage, če ne vi titoisti. Ne mislite, da ste levičarji, saj ste vi sramota za levičarje.

        23 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2023 ob 20:24 gost

        Štejf - svinja komunistićka pleše od norosti, saj je še vedno pri koritu pri ponosnih prisklednikih in plavookim izdajalcem

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2023 ob 17:36 gost

      In spet znova smo videli neverjetno aroganco , nasramnost in vzvišenost Urše DZ . Golop pa - veseli me , da je klop SDS v celoti prazna .... To so ti levičarji in takšnega predsednika vlade imate , ki si dovolijo vse ..... čisti totalitarizem

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2023 ob 17:42 gost

      Večjih svinj nega kak si tij Štef !! Desni so tebe napravili !!! Pijtaj mamo kak je bilo !!?

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.02.2023 ob 17:46 gost

      Leva beda se še vedno ukvarja z J J ! Nedorasli psihopati levojaji !!!!!! Rešujte probleme in uresničujte predvolilne obljube !!!!!!!!!! Gamad nesramna !!! J J je za vas strah in trepet tole se vidi po vaših dejanjih !!

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.02.2023 ob 18:41 gost gost

      Bravo, tak se dela. Najbolši nitranji ministerdo zdaj. Nete ga valda primerjali s klovnon Hojson, ki itak ni vedel, kje je v službi, tak kak vsi ministri v janušovi vladi. Zanlo se se kdo je bossssssss.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2023 ob 20:20 goričanec gost

        Boštjan Poklukar prisegel kot novi minister za notranje zadeve in se lepo obliznil !

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2023 ob 0:36 Cifrak nena gost

        Zaradi takšnih nimakov, kak si ti "gost" 18:41, smo tan ge smo. Hojs je za tega kao ministra Pokljukarja doktor. Levaki poglejte kakšne ministre mate: han, maljevac, mesec, šarec, bratuška, vrečko.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.02.2023 ob 18:49 gost

      Janez Janša naenkrat največji obiskovalec popteveja. Pred volitvami pa ni imel jajc da bi se udeležil soočanj. Zdaj pa vsak teden prazno slamo mlati na televiziji ker ga v parlamentu nihče ne posluša. Zdaj bi rad imel bazo upokojencev kerim je ukradel pokojnine in stranko. In zato je angažiral največjega lažnivca gobezdalasa zapornika 5 krat obsojenega traškega negdanjega župana Rupla. Keri je žalil ženski spol v državnem zboru da njim je potreben pregled mednožja. Ta pijanec si zdaj lasti upokojence in jih pelje Janši na led. Janša je začel mobilizacijo za svojo skrajno desnico vse kar se da podkupiti v Sloveniji pridobiva na svojo desno pedresko stran. Kajti po njegovem mnenju je narod glup in bo nasedel.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.02.2023 ob 18:58 gost

      Neverjetno, kako nesposoben je tale holob. drzava mu pred nosom razpada … nimam besed

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.02.2023 ob 18:58 gost

      Slovenci so v Sloveniji tako pametni da nikoli več ne bodo volili Janeza Janše za mandatarja. Kajti zdaj imamo končno pametno vlado. Ne kot pri Janši ni še vedelo gdo je veči pijanec ali gdo je večji Butalec. Sami kreteni so bili na vladi Hojs, Tunin, Počivaušek, Pokljukar, pijanec Simuniti itd potem še poslanci ki niso vsi skupaj imeli komaj srednjo šolo. Horvat, Jaklin, Godec, irgel, Vizjak minister keri je sodnikam,,,, jajca,,, stiskal,,, ko niso sodili kot si je SDS želel, itd.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.02.2023 ob 19:01 gost

      Državo Slovenijo po 30 letih vodi človek keri je sposoben in smo mislili da ga ni več v Sloveniji. Kajti Janez Janša in njegovi hlapci 30 let niso mrdnuli z kurcun za ljudi ampak samo za svoje,,,, riti,,,. Plačali so pa ljudje za kere Janša pravi da so glupi narod.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2023 ob 19:18 gost

        Ta velesposobnež je svojim frendom v energetiki podaril 1.5 milijarde iz državnega proračuna. Menedžerjem s 100 K plače na leto, ki ustvarjajo izgubo. 400 tisoč ljudem v RS je to všeč. Še zmeraj plešejo. Kar, račun pride ob koncu veselice.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.02.2023 ob 19:37 Državljan gost

      Ministru Pokljukarju vse dobro pri vodenju notranjega ministerstva in naj zaustavi,da nebodo iz policije množično odhajali policisti in da,Slovenija ostane dalje varna država.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.02.2023 ob 19:43 Roparji mafijski gost

      24ur/novice/slovenija/jankovic-o-rusenju-jelinciceve-vile-usoda-hise-je-odvisna-od-investitorja Gdaj bo povrjena oduzeta imovina izbrisanim in nezakoniti odstranjenim od strani tajne mafijske policija

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.02.2023 ob 8:24 LFL gost

      Pred dvema letoma so levuharji stokali da je JJ diktator.Nič od tega ni bilo. Zdaj ko pa RES IMAMO DIKTATURO pa noben medij o tem ne poroča.Pogljte kaj seje v DZ pa boste videli pritisnjeno Urško kaj zganja.SRAMOTA.Poslati jo na tečaj obnašanja.Mafijaš holoB nas bo še enkrat obdavčil.Zdaj pa hitro PLESAT in samo PLESAT.A se je že komu kaj PRESVETILO ????????????? Kaj seješ to žanješ.Neverjetno kako smo SLOVENCI navni in lahkomiselni. Žalostno.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.02.2023 ob 19:14 gost

      me pa zanima če bo novi pol.minister ukrepal .Novinarji POP in RTV grozijo in zahtevajo spiske upokojencev kdo se bo udeležil protesta 1.3. v lj.SVOBODA ni kaj.Samo eno željo imam naj crkne vsak ki je volil holobA.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.