https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih podelili priznanja najboljšim športnikom minulega leta

Beltinci, 24.02.2023 ob 17:00  

Občina Beltinci in Športna zveza Beltinci sta v kulturnem domu v Beltincih razglasila najboljše športnike in športnice občine Beltinci za leto 2022.


Zbrane sta nagovorila župan Občine Beltinci Marko Virag in predsednik Športne zveze Beltinci Andrej Pozderec, ki sta tudi podelila priznanja tistim, ki so se v preteklem letu na športnih področjih najbolje izkazali. 

Najboljši športniki leta 2022

1. mesto: Maj Janža iz Bratoncev. Janža je atlet z dušo in srcem in je tudi v letu 2022 dosegel odlične rezultate. Z rezultatom 47,66 na 400 m (IAAF -1002 točk) je presegel mejo magičnih 1000 točk, postavil klubski in Pomurski rekord in za 6 stotink zaostal za normo starejšega mladinskega svetovnega prvenstva v Kolumbiji. lzpolnjeno je imel normo za Balkansko dvoransko prvenstvo za starejše mladinče, vendar mu je pozitiven test na COVID-19 preprečil tekmovanje, prav tako pa je imel tudi normo za Balkansko prvenstvo. Na podlagi doseženih rezultatov v letu 2022, ga je strokovni svet AZS imenoval v nacionalno reprezentanco U23. V tekmovalni sezoni 2022 je Maj nastopal kot starejši mladinec, U20. Pravico tekmovanja pa je imel tudi med mlajšimi člani in člani.

2. mesto: Aljaž Antolin iz lžakovcev. Antolin je začel igrati nogomet pri 5. letih v lžakovcih. Ko je dopolnil 8 let se je preselil v ND Beltince. Z 10. leti se je preselil k NŠ Mura, kjer je bil vedno med najboljšimi v vseh mladih selekcijah. Leta 2015 je bil perspektivni športnik občine Beltinci. Po končanem mladinskem nogometu je prestopil k državnim prvakom NK Maribor, ki ga je za pol leta posodil v ND Beltince, kjer si je nabiral prepotrebne izkušnje v članski konkurenci. Vrnil se je v NK Maribor, kjer je danes eden od nosilcev igre.

3. mesto: Gabriel Zadravec iz Beltincev. Zadravec se z judom ukvarja več kot 13 let. Že v začetku so izstopale njegove odlike: vztrajnost, nepopustljivost, delavnost, zmagovalna miselnost in seveda talent. Vse te lastnosti so privedle do odličnih rezultatov, ki jih je dosegal že v mlajših kategorijah. Pred leti je dobil priznanje za perspektivnega športnika. Ustavile ga niso niti poškodbe, zaradi katerih je dve leti moral prekiniti treniranje, v lanskem letu pa je dosegel izredne rezultate.

Najboljše športnice med članicami niso razglasili. 

Najbolj perspektivni športniki

Za najbolj perspektivni športnici sta bili izbrani atletinja Zarja Vereš iz lžakovcev in atletinja Veronika Erjavec iz Lipovcev.

Za najbolj perspektivne športnike sto bili izbrani karateist Niko Benčec iz Beltincev in nogometaši Blaž Kovač in Maks Felicijan, oba iz Melincev, ter Jan Jerebic iz Ižakovcev. 

Najboljši mladi športnici sta postali atletinja Klara Janža iz Bratoncev in karateistka Lorna Zečiri iz Beltincev.

Naziv mlada športnika sta prejela judoist Gabriel Lipič iz Beltincev in nogometaš Niko Kasalo iz Lipe.

Najboljše ženske ekipe 

Najboljša ženska ekipa občine Beltinci je Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci.

Najboljše moške ekipe 

Najboljša moška ekipa občine Beltinci je postalo ND Beltinci Klima Tratnjek.

Drugo mesto si je prislužil NK Aluvar Gančani, ki je v letu 2022 nastopal v Pomurski nogometni ligi. Strelsko društvo Gančani pa si je prislužilo tretje mesto.

Priznanje za dolgoletno delo v športu je prejel Štefan Potočnik iz Beltincev, ki je član Združenja atletskih veteranov Slovenije ter član Kluba malega nogometa Beltinci. 

Priznanje za odlične rezultate je prejel Albin Cör iz Gančanov, ki se že 12 leto ukvarja s triatlonom. Žan Pozderec iz Beltincev pa je dobil priznanje za dobre nastope na specialni olimpijadi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija