https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Razglasili najboljše športnike občine Moravske Toplice

26.02.2023 ob 17:00  

V petek, 24. februarja, je v športni dvorani ŠRC NK Čarda v Martjancih, potekala osrednja slovesnost, na kateri so razglasili športnika leta 2022 Občine Moravske Toplice. 

 

Občina Moravske Toplice je skupaj z Občinsko športno zvezo Moravske Toplice razglasila najboljši športni kolektiv, športnike in športnice, perspektivne športnike in športnice ter športne delavce in delavke v letu 2022 v občini Moravske Toplice.

Priznanja za najbolj perspektivne športnice so prejele: Lana Kardoš, ki nastopa za Judo klub M. Sobota, ima zeleni pas, Lena Kozic in Lucija Gomboc, obe članici Hokejskega kluba Moravske Toplic. Najbolj perspektivni športniki so postali judoist Jožef Žan Vöroš, član Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci, košarkar Jakob Šiftar, član Košarkarskega kluba Lotmerk, in strelec Lan Gomboc, član Strelskega društva Kaliber Fokovci.

Avgust Hidič iz DU Moravske Toplice je prejel priznanje za zaslužnega športnega delavca - upokojenca.

V kategoriji društev je plaketo za naj društvo prejel NK Čarda Martjanci, priznanja pa so prejela še SD Kaliber FokovciKMN Ivanci in ŠD Moravske Toplice.

Posebna priznanja za delo na področju športa so prejeli vzgojno varstveni zavodi, in sicer Zavod Vrtci Moravske Toplice, DOŠ Prosenjakovci, OŠ Fokovci in OŠ Bogojina. Posebni priznanji za športno delovanje sta dobili tudi Društvo upokojencev Moravske Toplice in Š-T-R-K društvo Mlaj iz Mlajtincev.

Športnica leta 

Plaketo za najboljšo športnico minulega leta je prejela nogometašica Sara Nemet. Z nogometom je začela pri svojih 7. letih pri ŽNK Pomurje, kjer je igrala 16 let in odigrala več kot 200 tekem v slovenski prvi ligi. Sedaj pa igra že drugo leto v Ljubljani pri ŽNK Olimpija, to pa zaradi študija medicine, ki jo letos končuje. Je stalna reprezentantka v vseh selekcijah do sedaj (U15, U17, U19) in članske ekipe. Z ŽNK Pomurje je osvojila veliko državnih naslovov, kot tudi pokalnih.

V tej kategoriji sta priznanje prejeli še Živa Dogar, ki je članica ženske namiznoteniške ekipe KEMA-MUREXIN, in Danaja Škrilec, ki je s Hokejskim klubom Moravske Toplice osvojila prvenstvo Slovenije tako na prostem kot v dvorani. 

Športnik leta

Športnik leta je postal Klemen Pucko. "Profesionalni nogometaš, ki je od leta 2016 član NŠ Mura. V mlajših kategorijah je bil član tudi NK Maribor in NK Aluminija. Bil je tudi član mlajših selekcij Slovenske nogometne reprezentance. Tako je za selekcijo U16 odigral 8 tekem, za selekcijo U17 2 tekmi in za selekcijo U19 eno tekmo. Leta 2016 se je vrnil v NŠ Mura, takrat v tretjo SNL in se z njo uvrstil v prvo SNL. Ob osvojitvi naslova prvaka v 2. SNL je bil izbran v idealno enajsterico 2. SNL. Skupno je v prvi ligi odigral 92 tekem. Z NŠ Mura je leta 2020 osvojil naslov pokalnega zmagovalca, v sezoni 2020/2021 pa je osvojil še naslov državnega prvaka. Bil je udeležen tudi v evropskih tekmovanjih in bil član prve enajsterice ob senzacionalni zmagi Mure proti angleškemu Tottenhamu v konferenčni ligi. Od 3. SNL pa do danes je za NŠ Mura odigral 162 tekem," so zapisali v obrazložitvi.

Priznanja so prejeli: Jan Lipič, ki je standardni igralec druge ekipe KEMA-MUREXIN, ki igra v 2. slovenski namiznoteniški ligi. Jure Smodiš je standardni igralec druge ekipe KEMA-MUREXIN, ki igra v 2. slovenski namiznoteniški ligi. Luka Norčič standardni igralec prve ekipe KEMA-MUREXIN, ki igra v 1. slovenski namiznoteniški ligi. Luka Sočič je star 22 let in je igralec ND Beltinec, tam igra že četrto sezono v drugi slovenski ligi. 

NK ČARDA Martjanci je za 50 let delovanja prejel zlato plaketo, KMN Ivanci pa je za 40 let delovanja prejel srebrno plaketo.

Plaketo za zaslužnega športnega delavca je prejel Bojan Malačič  – Maki iz Noršincev, ki je nepogrešljiv član Nogometnega kluba Čarda Martjanci že 40 let.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2023 ob 21:57 eva gost

      When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative state where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2023 ob 21:57 eva gost

      When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative state where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.