https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Sobočani izgubili proti odbojkarjem ACH Volleyja

Murska Sobota, 26.2.2023  

V Športni dvorani OŠ I v Murski Soboti sta se v 20. krogu 1. A Sportklub lige za moške, pomerila Panvita Pomgrad in ACH Volley iz Ljubljane. 

Panvita Pomgrad – ACH Volley 1:3

(26, -18,-20,-17)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 29, Avšič, Drvarič 6, Suhadolnik 1, Rojnik 14, Legen 3, Bedrač 3, Fužir 6, Jurić, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs

ACH Volley: Mejal 2, Šket 18, Mašulović 11, Todorović 2, Bošnjak, Koncilja, Šestan 17, Gjorgiev, Videčnik 16, Kök, Šen 11, Kovačič (libero). Trener: Radovan Gačić

Zanimivo tekmo, ki je domačim gledalcem v Murski Soboti ponudila več od pričakovanj, so dobili odbojkarji ACH Volleya s 3:1 (-26, 18, 20, 17).

Uvod tekme v Murski Soboti je potekal v skladu s pričakovano močjo ekip, saj so Ljubljančani v uvodu prvega niza dominirali, Sobočani pa izgledali precej nemočno. V postavi domačih sta za povrh manjkala še bloker Kovačič in libero Vrabl, tekmo pa je zgolj s klopi spremljal korektor Jurić. V njegovi vlogi se je odlično znašel Nenad Šormaz, ki je dosegel kar 29 točk.

Gostje so na tekmi povedli s točko Mašulovića, ki se je takoj zatem premaknil na servis in tam ostal vse do svoje lastne napake pri izidu 0:5. ACH je svojo prednost varno držal do izida 6:12, ko je domači trener Fujs zahteval drugi polminutni odmor, po tem pa smo v Murski Soboti videli povsem drugačno nadaljevanje. Sobočani so začeli preobrat in se z Rojnikom na servisu najprej približali na 11:12, po bloku Legena za 16:16 goste dokončno ujeli ter po točki Rojnika celo povedli s 17:16. Čeprav so domačini z blokom Drvariča (v končnici niza so mu uspeli kar trije) povedli tudi za dve (19:17), so jih Ljubljančani takoj ujeli na 19:19, niz pa se je točko po točko odvil do 27:26, ko ga je s t.i. winnerjem na servisu zaključil domači sprejemalec Jakob Rojnik.

Domači so z dobro igro in navdihom v njej nadaljevali tudi v začetku drugega niza in vodili do izida 7:5, gostje pa so do prvega vodstva prišli z dvema zaporednima točkama po izidu 8:8, za kar sta z blokoma poskrbela Videčnik in Šestan. Ko je slednji dosegel točko še za 9:12, je Fujs znova posegel po odmoru, ki pa ni prinesel preobrata kot v prvem nizu. Gostje so svojo prednost višali do 13:18, še nekajkrat vodili za pet točk, niz pa zaključili z najvišjo prednostjo 18:25.

V tretjem nizu so Ljubljančani vodili od začetka do konca. V uvodu so imeli najvišjo prednost pri 5:10, a so se Sobočani v tem delu še uspeli približati na 9:10, nalet Panvite Pomgarada pa je s točko prekinil Mašolović. Čeprav so imeli gostje več od igre, so domači odbojkarji v tem delu z borbeno igro večkrat ogreli dlani številnih gledalcev, a je nevarnost ACHja pretila tako preko napada kot bloka, nepotrebne napake pa so se pojavljale tudi v domači vrsti. Ljubljančani so povedli z 11:16 in 13:20, niz pa dobili po točki Šketa z 20:25.

Tudi v zadnjem nizu so gostje s preudarno igro tekmo imeli pod kontrolo. Po uvodnih 3:6 so se domači po točki Šormaza približali na 7:7, z njegovim dobrim servisom pa še povedli z 8:7. Velik aplavz je za svojo prvo točko za 9:8 požel tudi domači igralec Vid Suhadolnik, aplavz pa je pogrel še celotno ekipo, ki je povedla z 11:9. Nato je na sceno stopil Šen ki je dosegel prvo točko za znižanje in zatem stopil še na servis, s katerim so gostje prišli do 11:13. Domači so preko Šormaza, še znižali na 12:13, v nadaljevanju pa je zmanjkalo moči. ACH je povišal na 13:18, kasneje na 15:21, tekmo pa končal z zmago v četrtem nizu s 17:25.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada: »Prvi niz se nam je še nekako izšel, čeprav smo začeli nezaupljivo in si takoj priigrali zaostanek. Preveč smo bili spoštljivi do sicer renomiranega nasprotnika, čeprav smo na trenutke odigrali dobro tekmo. Premalo smo bili borbeni v obrambi, več žog bi morali pobrati. ACH ti ne da veliko možnosti, mi pa nismo izkoristili kar bi lahko, ko je bilo pomembno. Nato so ušli in potem jih je težko loviti.«

Radovan Gačić, trener ACH Volleya: »Zadnja dva kroga direktno več ne odločata o ničemer, zato so dobili nekaj več priložnost igralci, ki igrajo manj. Vseeno smo si želeli zmagati in to smo dosegli. V najbolj zanimivem prvem nizu domačini do 12 točke skoraj niso igrali in zato je nastala razlika. Nato so začeli igrati, mi smo pa stali, gledali in čakali, da se bo niz zgodil sam od sebe. To je bil vzrok za poraz, potem pa mislim, da smo bili boljši.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2023 ob 10:10 Sramotainfo gost

      Prvi niz deber... vse ostalo za pozabo... sicer pa čestitke igralcem, da so proti ACH-ju, ki vseeno nastopa v ligi prvakov, dobi vsaj en niz

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2023 ob 13:12 gost

      Ja, samo si pozabo povedati proti rezervni postavi ACH.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.