https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Osnovni šoli Kuzma potekala tržnica poklicev

Kuzma  

V tem tednu so na Osnovni šoli Kuzma pripravili tržnico poklicev, saj se zavedajo, odločanje za srednjo šolo in pozneje za poklic ni enostavno. Predstavljene so bile srednje šole iz Pomurja in Štajerske.

Na Osnovni šoli Kuzma so skupaj s sosednjimi osnovnimi šolami OŠ Tišino, OŠ Grad, OŠ Cankovo in OŠ Sveti Jurij organizirali tržmnico poklicev in predstavitev srednjih šol iz pomurske in mariborske regije. Srednje šole so predstavile svoje programe in starše ter njihove otroke seznanile z novostmi. Na tržnici se je predstavila prvič tudi gimnazija iz Jennersdorfa.

Na tržnico poklicev so bile povabljene tudi druge institucije, ki so kakorkoli povezane z nadaljnjim izobraževanjem. Tako so na dogodku bili prisotni predstavniki policije in slovenske vojske, Center za socialno delo pa je s svojo brošuro seznanjal starše predvsem z uveljavljanjem pravic iz javnih sredstev. Predstavila sta se tudi dijašk dom Murska Sobota in Maribor, javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije pa je prispeval koristne informacije glede štipendiranja in nadaljevanja izobraževanja.

FOTO: Jože Bokan

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.