https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

V Murski Soboti odigrali tretji odprti turnir v namiznem tenisu

28.2.2023  

V nedeljo, 26. februarja 2023, je bil v Murski Soboti na OŠ 3, v organizaciji NTK Sobota, odigran 3. odprti turnir RS za člane in članice v namiznem tenisu. Prijavilo se je 55 igralk in igralcev iz 13. slovenskih klubov, med njimi tudi številni iz dveh prekmurskih klubov, ki so dosegli vrhunske uvrstitve.


Odličen rezultat in ponovitev turnirske zmage na 2. odprtem turnirju je s 1. mestom dosegel Gregor Zafoštnik (Sobota), ki je v finalu s 4:1 premagal Prekmurca Mitjo Horvata (Interdiskont). Bojan Ropoša iz Kupšinec je bil tretji.

V polfinalu je zmagovalec Gregor Zafoštnik s 4:3 bil boljši od soigralca Bojana Ropoše (Sobota), finalist Mitja Horvat pa od Mihe Podobnika (Logatec) s 4:2.

Od prvih štirih postavljenih nosilcev, ki ne igrajo v predtekmovalnih skupinah, se nobeden ni uvrstil v polfinale. Prvi nosilec Tomaž Pelcar (Kema Murexin) je izpadel v osmini finala. Drugi nosilec Damjan Zelko (Kema Murexin) je izgubil v četrtfinalu proti Mitji Horvatu. Tretji nosilec Brin Vovk Petrovski (Savinja), zmagovalec 1. odprtega turnirja, je izgubil proti Mihi Podobniku, četrtega nosilca Andraža Novaka (Kajuh-Slovan) pa je v četrtfinalu premagal Gregor Zafoštnik.

Pri članicah je že tretji turnir v letošnji sezoni osvojila Sara Tokič (Letrika). V finalu je bila boljša od Enye Moltare (Kajuh-Slovan). Lea Paulin (Arrigoni) in Lara Opeka (Kajuh-Slovan)  sta si razdelili 3.- 4. mesto. Blažka Harkai in Ema Crnkovič (obe Kema Murexin) sta izpadli v osmini finala, Martini Komovec (Sobota) pa se s 4. mestom v predtekmovanju ni uspelo uvrstiti na glavni del turnirja.

Foto: arhiv kluba 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.