https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dijakinja iz ljutomerske gimnazije na forumu v Švici

02.03.2023 ob 6:05  

Dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Kristina Genc se je v Švici udeležila mednarodnega foruma za mlade, ki se ga je letos udeležilo 63 udeležencev s celega sveta.

International Swiss Talent Forum (ISTF) je dogodek za mlade stare med 18 in 23 let. Dogajanje se odvija vsako leto v Švici, udeležiti pa se ga je mogoče zgolj s povabilom. Udeležbo je dijakinji Kristini Genc iz GFML omogočila raziskovalna naloga na temo izolacije barvil iz invazivnih vrst, ki jo je izdelala lansko šolsko leto in z njo tekmovala pri ZOTKS. 

Tema letošnjega dogodka je bilo krožno gospodarstvo. Na to temo je bilo danih pet izzivov, za vsak izziv pa sta bili na voljo dve skupini. Kristina si je izbrala izziv številka 2, katerega naslov je bil »Prehod od embalaže za enkratno uporabo v svetovnem dostavnem poslovanju«. 

Kot je pojasnila dijakinja, je 1. krog druženja bil videti tako, da so si zadali problem, na podlagi katerega je kasneje temeljila končna predstavitev. Zamislili so si majhno podjetje ZipBack, njihov produkt pa bi v prihodnosti lahko potencialno nadomestil embalažo za enkratno uporabo. Izziv pa je bil izboljšati samo pot med ZipBack podjetjem, trgovci in kupci.

Pred začetkom 2. kroga so morali udeleženci svoje ideje izraziti s sestavljanjem LEGO kock. Naučili so se, kako pomembna je povezava med možgani in rokami. 

V 2. krogu druženja pa so se znotraj skupine morali odločiti, kako bodo rešili zastavljen problem. Pri iskanju rešitve so bili pozorni, da so upoštevali načela: socialni vpliv, ekonomičnost, vpliv na okolje in izvedljivost. Po napornem dnevu so le prišli do skupne odločitve.

V 3. krogu so si člani skupine morali izbrali še druge delavnice. Kristina si je izbrala delavnico o vizualizaciji, na kateri se je naučila, kako na hitro predstaviti svojo idejo s skiciranjem. "Zadnji krog je predstavljal najdaljši dan našega druženja, saj smo tukaj svoje raziskovanje in debatiranje zaključili. Pripraviti smo morali PowerPoint predstavitev, članek in povzetek našega reševanja izziva. Zadnji dan druženja smo prisluhnili predstavitvam vseh skupin, nato pa se odpravili v topel objem domačih," je zaključila.

Foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.03.2023 ob 20:38 ev gost

      When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative state where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.