https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

AP Murska Sobota, Arriva in Nomago privili cene

28.02.2023 ob 11:15  

Na novem razpisu za avtobusne koncesije AP Murska Sobota edini ponudnik za območje Pomurja.

Na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo so včeraj odpirali ponudbe za avtobusne koncesije. Na razpis so se prijavile družbe Nomago, Arriva in Avtobusni promet Murska Sobota, edine tri družbe v Sloveniji, ki so dovolj velike, da so ustrezale razpisnim kriterijem. Vsi ponudniki so oddali ponudbe po najvišji ceni, ki je bila določena v razpisu, to je 2,21 evra za kilometer (brez DDV).

Prevozniki so si pričakovano razdelili sklope, zgolj na dveh sklopih sta se prijavila tako Arriva kot Nomago, in sicer v Obalnokraški regiji in v Jugovzhodni Sloveniji. Oba ponudnika sta oddala do centa enaki ponudbi, ker so pač vsi ponudili najvišjo ceno. AP Murska Sobota je v prejšnjem razpisu vložil zahtevek za revizijo, ker je Arriva oddala boljšo ponudbo v Pomurski regiji. AP Murska Sobota je zdaj edini ponudnik za pomurski sklop.

Glavno merilo za izbor ponudnika bo cena, sledijo okoljska, socialna in druga merila. Socialno merilo je stabilnost in varnost zaposlitve kadrov, to pomeni, da bodo imeli prednost ponudniki, ki zaposlujejo voznike za nedoločen čas. Tretje merilo so tehnično-tehnološke prednosti, torej brezplačna povezava wi-fi.

Na ministrstvu pričakujejo, da bodo nove koncesijske pogodbe podpisali pred 30. novembrom, ko se iztečejo sedanje začasne pogodbe.

Naj spomnimo, da je prejšnji razpis za avtobusne koncesionarje lani jeseni razveljavila Državna revizijska komisija na predlog računskega sodišča. Razpis je bil razveljavljen predvsem zato, ker naročnik ni preveril, ali obstaja razlog za izključitev ponudnikov zaradi dogovorov s ciljem izkrivljanja konkurence, takšno ravnanje pa bi morali prijaviti agenciji za varstvo konkurence in počakati na njen odziv, piše časnik Finance.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2023 ob 11:58 Sramotainfo gost

      naj že ukinejo tej AP MS in naj pride Nomago... še edina regija v Sloveniji smo, kjer Nomago ne ponuja svojih storitev, katerim AP MS ne more in nikoli nebo mogo konkurirat... čas je za modernizacijo... ni čudno da nas cela slovenija ima za zaostale

      7 46 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2023 ob 21:15 eva gost

        When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative mz-05 state where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2023 ob 12:21 gost

      Sramotainfo.......... Tij si sramota za Pomurje in za tvoje starše samo se tega ne zavedaš

      19 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2023 ob 13:38 Sramotainfo gost

        In kaj ponuja APMS tako dobrega? Izkoriščajo osnovnošolske, srednješolske otroke, študente in upokojence... V infrastrukturo, prevozna sredstva in ponudbo digitalno in fizično pa vložka nobenega... poglej si storitve, ki jih ponuja Nomago, primerjaj sobočanska z Marprom... sramota za starše si samo ti, ki ne vidiš dlje od svojega nosu in tipični "prekmurec", ki potrjuje mojo trditev, da smo "zaostala regija"

        8 18 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2023 ob 18:04 gost

      Ni mi jasno zakaj taki prepiri za prazne avtubuse. Kje je tu dobiček da se tako prepirajo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2023 ob 18:53 Velki trajder z Lendave gost

      Meni je pa vseeno što je,haha. Ge mo se še vedno vozo z njimi. Tak je, če si se ukozil , pa nemaš lastnoga avtoja.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.02.2023 ob 20:09 Pepa Pujsa gost

      Povrh vsega pa še smrdiš!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.02.2023 ob 20:09 Pepa Pujsa gost

      Smrdiš

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.03.2023 ob 7:00 Velki trajder z Lendave gost

      Seronje bar sprejmejo odgovornost pa se ne izogiblejo sodiščan in drugin raznin institucijan kak če do se leko večno skrivali.. Beee beee.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.03.2023 ob 8:09 lendavčan gost

      Kakšni komentarji so to vsi "sodniki" in navali,beda.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.