https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gradite in bivajte naravno s sejmom MEGRA

28.02.2023 ob 14:40  

V torek, 28. februarja 2023, so v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni predstavili 32. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale, obrti in trajnostnih tehnologij MEGRA, ki bo potekal od 8. do 11. marca 2023.


Prvi letošnji sejem v organizaciji pomurskega sejma bo sejem MEGRA, ki bo potekal že 32-ič. Mednarodni sejem gradbeništva bo hkrati s področji energetike (ENGRA), komunale (KOGRA) in obrti (POS) potekal od 8. do 11. marca 2023. Dogajanje in predstavitve sejma MEGRA bo z zelenimi vsebinami dopolnjeval 6. mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN.

Sejem so predstavili izvršni direktor Boris Nicolas Erjavec, projektni vodja Natalija Dvoršak in vodja komerciale Sandra Sedmak, odgovorna tudi za strokovni program sejma. Dan odprtja ob dnevu žena bo posvečen ženskam v gradbeništvu, slavnostno pa ga bo otvorila ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek

Sejem bo v primerjavi z lanskim letom večji, tako po velikosti razstavnih prostorov kot po številu razstavljavcev, ki jih bo letos kar 185 iz dvanajstih držav. Sejem bo predstavil najnovejše možnosti za sodobne, trajnostne novogradnje, za obnovo stavb ter urejanje okolice. Pospeševal bo izrabo obnovljivih virov, energije in energetsko varčevanje. Gradil in posodabljal bo energetsko, telekomunikacijsko, komunalno in prometno infrastrukturo ter poslovne prostore in domove. Investitorjem bo ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. 

Obeta se zelo pestra in raznolika ponudba. Predstavili se bodo najpomembnejši slovenski ponudniki gradbenih del in materialov. Poudarki bodo na pasivni, nizkoenergijski in trajnostni gradnji, v ospredju bo uporaba lokalnih virov, predvsem lesa ter osredotočenost na obnovljive vire energije. Razstavni program bo med drugim obsegal vse od naravnih materialov in gradnje, strojev in pripomočkov, stavbnega pohištva, čistilnih naprav, prometne signalizacije, klimatizacije, do toplotnih črpalk, kritine, savn in bazenov, električnih koles in skirojev, vrtnega pohištva … Obiskovalci si bodo med drugim lahko ogledali tudi 3D tiskalnik, s katerim je mogoče natisniti hišo, naročili raznovrstne storitve ali si izmenjali oblačila, ki jih več ne potrebujejo, za tista, ki si jih želijo.

Sejem bo povezal stroko in posel, odgovore pa bodo na brezplačnih svetovanjih dobili tudi zasebni investitorji in končni uporabniki. Na voljo bodo brezplačni nasveti o pridobitvi nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov Eko sklada, individualna svetovanja arhitektov, svetovanja o celoviti prenovi stavb, trajnostnem ogrevanju, hlajenju in prezračevanju stavb ter svetovanja o sodobnih bivalnih okoljih v povezavi z zdravstvenimi tveganji.

Ob pomanjkanju kadra bo sejem mlade ob izobraževalnem dnevu slovenskega gradbeništva opozoril na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponudil ciljno izobraževanje in zaposlitev. Predstavile se bodo vse izobraževalne ustanove v Sloveniji, ki se ukvarjajo z gradbeništvom.

Na otvoritvenem dnevu v sredo bo v ospredju gradbeništvo ter okrogla miza na temo »Ženske v gradbeništvu«, četrtek bo namenjen energetiki, v petek sledi dan izobraževanja v gradbeništvu, v soboto pa dan obrtnih dejavnosti. Več informacij in podrobnejši program najdete TUKAJ. Sejem bo odprt med 9. in 17. uro, zagotovljeno bo brezplačno parkiranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2023 ob 17:11 ingver11 gost

      ka za cuce na desnoj

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2023 ob 17:51 obnovljivi vir gost

      Dobrivi sta !!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2023 ob 18:04 Gost gost

      Od kdaj pa studenti predstavljajo sejem.??? Ce bi bili vsaj z gradbenega faksa.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2023 ob 18:08 Gosty gost

      Vedno na drugi funkciji, odvisno od sejma ali od ....... "....predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, izvršni direktor Boris Erjavec in vodja projekta Sandra Sedmak predstavili 60. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA,..."

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.02.2023 ob 21:00 gost

      Bilo kuda, Erjavci svuda👎🏻

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.