https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zbirali bodo sredstva za mlade

14.03.2023 ob 18:00  

V poročni dvorani beltinskega gradu so danes organizatorji dobrodelnega koncerta na novinarski konferenci predstavili vse podrobnosti dogodka, ki bo v beltinski kulturni dvorani v petek, 17. marca, ob 19. uri. Slovesno bodo namenu predali nove cimbale in zbirali prostovoljna sredstva za Glasbeno šolo Beltinci ter izobraževanje mladih.

Na novinarski konferenci so predsednik Rotary kluba Martjanci Robert Šoštarec, član kluba Franc Cipot in župan Občine Beltinci Marko Virag predstavili podrobnosti projekta nakupa cimbal, slovesne predaje instrumenta in dobrodelnega koncerta, ki bo v petek, 17. marca, ob 19. uri v beltinski kulturni dvorani.

Dobrodelna akcija za nakup novega instrumenta

V sklopu enega od druženj Rotary kluba Martjanci, na katerem je nadarjeni glasbenik Dani Kolarič iz Beltincev nastopil s cimbalami, so se člani kluba odločili, da mu pomagajo pri nakupu novih cimbal. Organizirali so akcijo za zbiranje sredstev in v dobrih treh mesecih zbrali večino potrebnih sredstev za nakup novega instrumenta, ki ga izdelujejo na Madžarskem.

Ker gre za instrument, ki je del kulturne dediščine Pomurja, so se odločili povabiti k projektu tudi Rotary Slovenija, ki se je pozitivno odzval na povabilo k izvedbi tega projekta. Pomemben del sredstev pa je prispevala tudi Občina Beltinci, od koder tudi prihaja mlad glasbenik. Ostali donatorji, ki so prispevali, so še Rotary klub iz Črne Gore, Mestna občina Murska Sobota in samoupravna narodna skupnost Občine Moravske Toplice. 

Zbrali so 6 tisoč evrov, kar je bilo ob prispevku družine Kolarič dovolj, da so lahko projekt nakupa novega vrhunskega instrumenta tudi izpeljali. Končna nabavna cena je bila 8.500 evrov. 

Rotary klub Martjanci

Ta projekt pa je le eden izmed mnogih uspešnih humanitarnih in dobrodelnih aktivnosti Rotary kluba Martjanci, ki je od svoje formalne ustanovitve leta 2003 do danes sodeloval že pri več kot 50 različnih akcijah zbiranja sredstev za reševanje stisk ljudi, ki so ostali brez premoženja iz različnih razlogov, v zadnjem času pa tudi veliko mladim posameznikom, ki si prizadevajo za uveljavitev na različnih področjih in jim ta pomoč veliko pomeni ter jim pomaga pri doseganju svojih ciljev. 

Skupno so v Rotary klubu Martjanci v zadnjih dvajsetih letih delovanja zbrali že več kot 100 tisoč evrov sredstev za različne humanitarne in dobrodelne namene, kar je za tako majhen klub s samo 15 člani veliko. 

Dobrodelni koncert v Beltincih

V beltinski kulturni dvorani v petek, 17. marca, ob 19. uri Rotary klub Martjanci v sodelovanju z drugimi organizira dobrodelni koncert, na katerem bodo slavnostno namenu predali cimbale mlademu glasbeniku Daniju Kolariču, zbrane prostovoljne prispevke pa bodo namenili naravoslovnemu laboratoriju v Mariboru za nakup nove opreme in Glasbeni šoli Beltinci za nakup cimbal ter ostale dobrodelne namene.

"V petek prirejamo dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili zasedba Falajček, Marko banda, družina Matajič, Gorički klantoši in Glasbena šola Beltinci. Zahvalil bi se za zaupanje članom kluba, donatorjem, domačinom in ZKTŠ Beltinci, ki nam bodo dali dvorano. Vljudno vabljeni," je zaključil Dani Kolarič.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija