https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški vrtec zagnal projekt kulturne izmenjave s Porabjem

14.03.2023 ob 10:10  

Na pobudo Zveze Slovencev na Madžarskem bo vrtec Murska Sobota zagnal projekt kulturne izmenjave s Porabjem. V okviru projekta bodo v Murski Soboti poleti izvedli tabor za vrtčevske otroke iz Prekmurja in Porabja. 


Vrtec Murska Sobota je pred leti na ustvarjalnih delavnicah že sodeloval s porabskimi vrtci, tokrat pa bodo vsebine nadgradili. Tabor bo namenjen spontanemu učenju slovenskega jezika, vključeval pa bo tudi delavnice likovnega ustvarjanja. Otroci iz porabskih vrtcev se bodo s slovenskim jezikom seznanjali predvsem prek govora vzgojiteljic iz Vrtca Murska Sobota. Če se bodo pojavile jezikovne ovire, pa jim bodo na pomoč priskočili starši, ki se bodo prav tako udeležili tabora.

"To je pomemben vidik, kajti domovinska vzgoja in poznavanje slovenskega jezika pri porabskih Slovencih sta v zadnjem času nekoliko slabša in na ta način poskušamo spodbujati že pri najmlajših, da se učijo maternega jezika," je o projektu povedal ravnatelj Vrtca Murska Sobota Borut Anželj, ki je prepričan, da jezik ne bo ovira: "To se je pokazalo že ob naših prejšnjih sodelovanjih z avstrijskim vrtcem, ko avstrijski otroci niso razumeli slovenskega jezika, prav tako slovenski ne nemškega, ampak to zanje ni predstavljalo ovire. So se kar hitro razumeli, kajti otroci nimajo tega zadržka in najdejo skupen jezik, tudi če mogoče kakšne besede ne razumejo."

Otroci bodo skupaj s starši spoznavali pokrajino ob Muri. Različne dejavnosti bodo pripravili tudi v popoldanskem času. Letos jim bodo prikazali značilnosti Murske Sobote in ožje okolice, ko bodo v naslednjih letih projekt nadgrajevali, pa jih bodo po načrtih seznanili tudi z drugimi zanimivostmi v Pomurju, od Vulkanije na Goričkem do Lendavskih goric in Vinariuma.

Tabor bodo pripravili poleti, konec junija ali v začetku julija, ko bo v soboških vrtcih manj otrok in s tem več vzgojnega kadra. Projekt so prijavili pri Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu, pogodbo pa so že podpisli, piše STA.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2023 ob 11:54 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐢𝐧.𝐡𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠𝟗.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2023 ob 17:18 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.