https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Magyar: »Če bomo sanjali, bomo sanjska športna in turistična destinacija«

Lendava, 14.03.2023 ob 15:00  

Projekt večnamenske športne dvorane sta predstavila župan Občine Lendava Janez Magyar in v. d. direktor občinske uprave Bojan Petrijan.

Lendavski župan Janez Magyar je danes predstavitev projekt Večnamenska športna dvorana z bazenom. Vzpostavitev večnamenske dvorane se načrtuje na način, da bo ponudila »vse na enem mestu« in odgovarja potrebam:

  • športne dejavnosti na lokalni ravni ter izvajanju strategije športnega turizma v evropskem in svetovnem merilu (športna vzgoja, rekreacija za vse ciljne skupine, vrhunski športi) kot odlična ponudba potrebam dejavnosti vrtcev, šol, starajoče se družbe ipd., na drugi strani pa izvajanju in trženju vrhunskega športa oz. tekmovalne dejavnosti na mednarodnem in svetovnem nivoju,
  • na področju družbenih dogodkov in izvajanja promocije zelenega turizma (aktivacija vseh deležnikov iz področja vinarstva, ekološkega kmetijstva in lokalno pridelane hrane, vin, sejemske dejavnosti, kolesarstva ipd.) in
  • na področju kulturne dejavnosti (večji glasbeni in kulturni dogodki, ki bodo prispevali k še večji prepoznavnosti občine in vzpodbudili povpraševanje po nočitvenih kapacitetah).

Foto: Občina Lendava

Objekt bo ponujal dva bazena (eden z dvižnim dnom) in čofotalnik, wellness center, telovadnico za praktično vsa tekmovalna področja z žogo, kegljišče, bowling, fitnes, tek, strelišče, fizioterapijo, balet, judo, upravne prostore in prostore za zaposlene, manjšo kongresno dvorano, poslovno pisarniške prostore ter gostinski lokal s spremljajočimi prostori.

Celotna potrebna dokumentacija za projekt je vredna 770.000 evrov; do zdaj so za pridobitev gradbenega dovoljenja odšteli 462.000 evrov, za zemljišče pa 477.000 evrov, so pojasnili.

Magyar je predstavil vse aktivnosti , ki jih je občina naredila od avgusta 2020 do danes, da bi v Lendavi lahko zrasla večnamenska športna dvorana. Novembra 2021 je občina že pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje, za potrebe realizacije projekta pa je občina pripravljena na poziv resornega ministrstva za črpanje nepovratnih sredstev, ki jih pričakuje najmanj v višini 85 odstotkov.

To je eden izmed treh strateških razvojnih projektov, ki jih je Občina Lendava na podlagi poziva Vlade RS v letu 2020 posredovala le tej. Ključni cilj, ki ga občina zasleduje je razvojni preboj v skladu s potrebami in priložnostmi občine. Izgradnja dvorane je ključen »zeleni projekt« Občine, v skladu z usmeritvijo Občine po »zeleni preobrazbi«, ki ne sledi samo potrebam domačega okolja, ampak odgovarja na širšo prepoznano vrzel na območju Pomurja in širše, tudi v širšem čezmejnem prostoru.

»Če bomo sanjali, bomo sanjska športna in turistična destinacija,« je sklenil Magyar.

* Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2023 ob 15:57 Sanjac gost

      Ti samo sanjaj Janez. A Srpeka pa nisi povabil, da bi še on kaj povedal?

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2023 ob 17:09 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2023 ob 17:48 gost

      Ta debil vugrski že sanja kak dugu je na sveti. Samo od teh sanj njegovih nihče v Lendavi nima kruha. Ga je pa on sam zelo veliko požderal In lendavski občini zelo veliko denarja zajebal.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.03.2023 ob 19:21 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak,župan nam je poslovodja trgovine dolgovaške,žena frizerka,nismo ravno brihtni....

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.03.2023 ob 19:59 pužan gost

      Tudi jaz sem bil poslanec. Za bruhat.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.03.2023 ob 22:25 Gost2 gost

      Jebote,pa mi Lendavčani bomo dobili plačano če bomo sanjali.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.03.2023 ob 2:31 Pepa Pujsa gost

      Danes so sanje dovoljene. Le kdo je to povedal???

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.03.2023 ob 2:53 Dillinka gost

      Mislen ka ga je tou biu Milanče....kak si kaj Pepa Pujsa rfffff, rffff, rrffffff?????

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.