https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S podpisom pogodbe o uporabi zemljišč izkazali podporo čebelarskemu društvu

Lendava, 16.03.2023 ob 9:00  

S podpisom pogodbe o brezplačni uporabi zemljišč pri Dvojezični osnovni šoli I Lendava, ki sta jo podpisala župan Občine Lendava Janez Magyar in predsednik Čebelarskega društva Lendava Štefan Cigut, Občina Lendava ne samo formalo, ampak tudi simbolno izkazuje podporo čebelarskemu društvu, ki predano izvaja številne aktivnosti za ozaveščanje mladih o pomenu čebel in čebelarstva.

Pogodba se nanaša na dve zemljišči pri Dvojezični osnovni šoli I Lendava, na katerih sta postavljena čebelnjaka ter vrtna hiška, pogodba pa bo sklenjena za obdobje petih let. S pomočjo učnega čebelnjaka lahko šola izvaja čebelarski krožek, na katerih mladim predstavijo mnoge pomembne teme, jih seznanjajo z osnovami čebelarjenja in motivirajo za nadaljnje delo v čebelarstvu. Mladi tako spoznavajo načine dejavnega varovanja in ohranjanja naravnega okolja ter medsebojno povezanost vpliva okolja in človekovih dejavnosti na njihovo zdravje.

Učni čebelnjak pri Dvojezični osnovni šoli I Lendava in prodajni čebelnjak pri razglednem stolpu Vinairum sta v zadnjih letih postali najbolj opazni točki, kjer čebelarji organizirajo dogodke in različne aktivnosti.

»Občina konstruktivno sodeluje s čebelarskimi društvi, spodbuja ohranjanje čebelarske kulturne dediščine in razvoj čebelarske dejavnosti« je ob tem povedal župan Občine Lendava in se čebelarjem zahvalil za njihovo poslanstvo, ki pa še zdaleč ni le pridelovanje medu, ampak skrb za čebele in okolje, ozaveščanje občanov, predvsem mladine, o vlogi čebel in drugih opraševalcev pri preskrbi s hrano.

Predsednik društva je predstavil načrtovane aktivnosti v letošnjem letu, ena prvih pa bo zasaditev medovitih rastlin.

* Foto: Tomaž Galič 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2023 ob 11:28 gost

      Resan vsak dan ima neke obiske zdaj vsaj nekaj dela šerif lendavski. Kajti ko je bil v parlamentu ni niti pošteno stolčeka segrel. Edino kar je počel še je prerival v stranki za novinarski mikrofon. To pa za ta da ga Madžari ne pozabijo. Kajti posta pa je pred novinarji je najboljša promocija.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2023 ob 13:39 Pepa Pujsa gost

      Bravo Janči Bacsi......pa Hungaricum bravo!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2023 ob 22:49 Proti subvencijam in proti gost

      dragim kreditom 24ur/novice/slovenija/kaj-se-dogaja-z-napovedano-placno-reformo.html rtvslo/gospodarstvo/bs-bruto-zunanji-dolg-slovenije-decembra-lani-dosegel-50-8-milijarde

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.