https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Nova pridobitev vredna 2,5 milijona evrov

15.03.2023 ob 17:20  

V podjetju Daihen Varstroj v Lendavi so danes, 15. marca 2023, otvorili novo proizvodno halo robotskih sistemov in robotskega logističnega centra. Naložba je vredna 2,5 milijona evrov, ki jih je podjetje zagotovilo iz lastnih virov.

Pridobitev so otvorili predsednik uprave podjetja Matjaž Vnuk, podpredsednik uprave Masaru Nishimura, minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, japonski veleposlanik v Sloveniji Hiromichi Matsushima in župan občine Lendava Janez Magyar.

Z novo pridobitvijo v podjetju sledijo zavezanosti Daihen Corporation k nenehni in dolgoročni rasti in razvoju v okviru strategije New Next Step. Predstavljena novost omogoča uvajanje še naprednejših tehnologij in procesov, s katerimi bo Daihen Varstroj okrepil položaj enega od vodilnih proizvajalcev varilne in robotske tehnologije v Evropi. Z naložbo so pridobili 2000 kvadratnih metrov dodatnih prostorov, s tem je skupna površina kompleksa Daihen Varstroja v Lendavi 11.000 kvadratnih metrov, v podjetju pa je zaposlenih 150 ljudi.

Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek je od odprtju povedal: »Zelo me veseli, da lahko danes sodelujem na otvoritvi nove proizvodne hale robotskih sistemov in robotskega logističnega centra v vašem podjetju Daihen Varstroj, s čimer odločno sledite svoji viziji.« Ter dodal, da je to pomembno za lokalno skupnost in celotno Pomurje tako zaradi delovnih mest z višjo dodano vrednostjo kot zaradi prenosa novih znanj in posledično razvoja številnih drugih potencialov pomurske regije. Podjetju, njegovemu vodstvu in zaposlenim je čestitam za novo in pomembno pridobitev ter jim zaželel veliko kreativnih idej, novih razvojnih prebojev in poslovnih uspehov.

Daihen Varstroj je bil ustanovljen kot Varstroj konec leta 1964. Od konca 80. let se je dejavnost varjenja osamosvojila in podjetje Varstroj se od takrat intenzivno ukvarja z razvojem, proizvodnjo in prodajo rešitev varjenja in rezanja. Leta 2000 se je podjetje Varstroj srečalo z robotizacijo, s tem pa se je začelo poslovno in razvojno sodelovanje z japonsko korporacijo Daihen, v katero je v začetku leta 2014 sledila popolna integracija, je ob odprtju novih objektov povzel predsednik uprave podjetja Matjaž Vnuk in dodal: "Navedene spremembe bodo prispevale k povečanju učinkovitosti in konkurenčnosti podjetja ter k izboljšanju kakovosti naših izdelkov in storitev."

Odprtja se je udeležil tudi japonski veleposlanik v Sloveniji Hiromichi Matsushima, ki je dejal: »Daihen je, odkar je v letu 2014 vložil v podjetje Varstroj, stalno razvijal svoje poslovanje in imel dobro sodelovanje z občino Lendava. Zelo sem zadovoljen, da vaše podjetje zdaj nadaljuje z razvojem svojega poslovanja z dodatno investicijo v širitev. Upam in verjamem, da bo to še dodatno prispevalo k razvoju gospodarstva in zaposlovanja v regiji.«

Župan Lendave Janez Magyar je izpostavil, da je krepitev gospodarstva v Lendavi eden temeljnih pogojev napredka in dodal: »Lendava ima glede na svojo velikost močno gospodarstvo in je delovno središče za širšo regijo. K temu pomembno prispeva tudi Daihen Varstroj.« Podjetju je zaželel, da tudi v prihodnje uspešno sledi svoji razvojni strategiji, da raste in se razvija, pri tem pa bo Občina Lendava vedno njihov zanesljiv partner.


V okviru Daihenovih evropskih podjetij, v družbi sestrskih podjetij OTC Daihen Europe, LasoTech in Femitec, sodelavci podjetja skrbijo za razvoj, proizvodnjo in prodajo varilnih aparatov, razvoj in prozvodnjo sestavnih delov robotskih celic, delujejo kot ponudnik rešitev za kupce s področja ročnega varjenja, robotizacije, termičnega rezanja kovin ter podporo najnovejšim rešitvam s teh področij.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2023 ob 18:36 gost

      Joužek Horvat manjka. Kajti vse kar se dogaja v Prekmurju je njegova zasluga. Verjetno je bil na wc. Sigurno je do pogostitve že bil nazaj. Ker to pa on nikoli ne zamudi.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2023 ob 18:47 gost

      Ne bljuzi!!!!!!!!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.03.2023 ob 19:02 korist gost

      Župi je spet ponosen. Čakam kdaj bo kaj koristnega naredil.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.03.2023 ob 19:15 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Dva milijona,nula proti investiciji od štiristo ...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.03.2023 ob 19:26 gost

      Ka pa te ma tam za iskati soboški šerif ?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.03.2023 ob 22:02 GOST gost

      SOBOTA PA EN VELKI KURAC SAMO BETONIRAJO NAS 15 DNI ZA 500M GLAZURE NA ASFALT RABIJO KOLAPS ČISTI EDNI PA ITAK TAM GE JE SLIKANJE

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2023 ob 6:40 Zasluga gost

      Janez se spet smeji in si misli poglejte moji občani, kaj sem vam zrihtal.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.03.2023 ob 7:07 gost

      te Daihen Varstroj, te Lek....v Soboti pa nič, še menje.....vidimo razliko!?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2023 ob 17:47 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ne sekirat,Sobočanci ,itak vas že več dela pri nas kot v Soboti.....

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.03.2023 ob 7:20 gost

      V Lendavi bo spet imel največ od tega denarja šrif madžarski. Za pol leta več nebo vedel kam je dejal bajni denar. Spet bo izpuhtel kot tistih 6 miljonckov za športni tako opevani objekt.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2023 ob 17:50 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Kakšen šerif,samo škornje glanca svojim šefom,takim pri nas in tistim tam prek.....

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.03.2023 ob 22:23 Kanžor gost

      Delavci van pa delajo za 840e. Malica slabša kak v zatvori

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2023 ob 23:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Hja,kravatlina nemaš,si pa verjetno boljši človek od te prašičereje,ne sekiraj,tudi ti imajo svoje nevole,tudi crknili bodo....

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.