https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Med izvajanjem poostrenih aktivnosti ugotovljenih 84 kršitev

16.03.2023 ob 10:30  

Pomurski policisti so med izvajanjem poostrenih aktivnosti ugotovili 84 kršitev neuporabe varnostnih pasov.

Med 6. in 12. marcem 2023 so potekale aktivnosti v sklopu preventivne akcije »Varnostni pas – varuje vas«, za večjo uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov med vožnjo. Glavni cilj akcije je bil povečati uporabo varnostnega pasu tako pri voznikih kot ostalih sopotnikih in zmanjšati število mrtvih in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah.

Varnostni pas je namreč še vedno najpomembnejša varnostna naprava v vozilu, katero lahko v veliko primerih preprečimo najhujše posledice.

V okviru izvajanja teh aktivnosti so v omenjenem obdobju pomurski policisti ugotovili 84 kršitev neuporabe varnostnega pasu, 45 kršitev zaradi uporabe mobitela med vožnjo in 27 kršitev vožnje pod vplivom alkohola.

Policisti pozivajo, da se v vozilu pripnete vedno in brez izgovorov. In to na vsaki, tudi najkrajši poti.

* Foto: Arhiv Pomurec.com, Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2023 ob 10:43 gost

      Kar jih zašiti , da se enkrat spametujejo !!! Malomarnost pa taka !!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2023 ob 14:33 A gost

      Ge se ne pozabin privejzati da se v avto sejeden pa špricera ne pozabin spiti pred ten.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.