https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski motoristi zaprosili za postavitev dodatnih zaščitnih ograj

18.03.2023 ob 6:00  

Na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo so pomurski motoristi poslali zahtevek za postavitev dodatnih zaščitnih ograj za večjo varnost motoristove na državni cesti Murska Sobota - Gederovci.


Motoristi iz Moto kluba Jekleni Jahači Bakovci so na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo poslali zahtevo za postavitev zaščitnih ograj v katerem med drugim navajajo, da se končuje rekonstrukcija državne ceste R2-441 odsek 1298 M. Sobota – Gederovci in so dela v zaključni fazi – opremljanje ceste z vertikalno, horizontalno opremo ter varnostnimi cestnimi ograjami. Direkcijo naprošajo, da preuči možnost postavitve dodatnih ograj za večjo varnost motoristov na obravnavanem odseku rekonstrukcije državne ceste.

Opozarjajo, da se v Prekmurju število motoristov vsako leto povečuje, za njihovo varnost pa ni poskrbljeno tako kot bi moralo biti. "Na žalost na našem področju nimamo na novih varnsotnih cestnih ograjah postavljenih dodatnih ograj za večjo varnost motoristov. Prav tako se nič ne izvaja na tem, da bi se obstoječe varnostne cestne ograje opremile z dodatnimi ograjami za večjo varnost motoristov. Kaj nam pomagajo razne smernice za varnost motoristov, če se le te uporabljajo samo v osrednji Sloveniji in na Primorskem, pri nas, pa se s tem ne ukvarja nihče. Upali smo, da se bo vsaj sedaj pristopilo k temu, ko se je začela izvajati rekonstrukcija omenjene državne ceste, ki vodi od Murske Sobote do meje z Avstrijo in je kot taka zelo priljubljena cesta za motoriste. Pa ne samo za nas iz Prekmurja, ampak tudi za vse sosednje dežele," so zapisali.

Vir: https://www.teammotorcycle.com/product_images/uploaded_images/guard-rail-vs-biker.jpg (Pismo motoristov)

Ob spremljanju postavitve varnostnih ograj, motoristi žalostno ugotavljajo, da se je spet pozabilo na varnost motoristov in to kljub temu, da je na žalost že v času rekonstrukcije prišlo do smrtne žrtve motorista, kateri ni bil povzročitelj nesreče. "Menimo, da je še primeren čas, da se dodatno zaščiti tudi nas motoriste s tem, da se postavijo na obstoječe novozgrajene varnostne cestne ograje na tem odseku tudi t.i. motoristične letve, katere bodo preprečile direktne trke motorista s nosilnim stebrom varnostne ograje," so zapisali člani Moto kluba Jekleni Jahači Bakovci v pismu.

Vir: zloženke Zveze motoklubov Slovenije (Pismo motoristov)

Motoristi si želijo, da se na obstoječe varnostne ograje postavi dodaten pas ograje, t.i. motoristično letev, ki bo preprečevala, da bi motorist pri padcu zdrsnil pod cestno varnsotno ograjo, kjer bi se usodno poškodoval pri trku z nosilnim stebričkom varnostne ograje.

Vir: https://www.kveder.si/prometna-oprema-in-signalizacija/

Motoristom prijazna zaščitna ograja z dodatnim varovalnim pasom, ki zaščiti, da bi motorist pri padcu zdrsnil pod varnostno ograjo in usodno poškodoval na nosilnem stebričku ograje. Vir fotografije: ZMKS.

* Naslovna fotografija: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2023 ob 6:52 gost

      Jahači ha ha ha, izpit iz spretnostne vožnje treba narediti !

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 9:29 Moto69 gost

        Saj se ne gre samo za motoriste, tudi kolesarje in ostale mopediste Ograja ki se trenutno montira je za te udeležence ob morebitnem padcu nevarna. Ne zahteva se nič na novo saj ograja ta nevarna bo v vsakem primeru -se že montira In koga sedaj moti dodatna letvica na obstoječo ograjo?

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 19:09 Rachel gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site......... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2023 ob 15:13 franjo gost

        Takšne ograje so motoristom neprijazne, v ovinku se lahko zgodi marsikaj, lahko tudi oljni madež, luža, dež, pesek, žival ali kakrkoli drugega povzroči zdrs kolesa in trd pristanek v zaščitni ograji, ki bi morala varovati in ne jemati živlenja. Povsod v EU se o takšnih temah pogovarjajo zrelo, le pri nas se vedno najde par cepcev, ki iz resne teme delajo dramo in neko nezrelo rivalstvo med avtomobilisti in mptoristi. Sam vozim avtomobil in motocokel že 40 let in si želim predvsem boljših, bolje vzdrževanih cestišč, ter varne spremljajoče signalizacije ter zaščitnih elementov, ki ščitijo in ne ogrožajo nikogar, ter seveda bolj strpnih udeležencev prometa in to neglede na prevozno sredstvo, na koncu koncev je naša varnost na cesti odvisna predvdem od vseh udeležencev v prometu, ker temelji na medsebojnem zaupanju, mar ne? Važno je, da se upoštevajo prometni znaki in ostala signalizacija, predvsem pa vozniki dajte uporabljat smerokaze kar zadnje čase pogosto umanjka, ja in ne jezite se, če motorist prehiteva stoječo ali počasi se premikajočo se kolono vozil, ker to zakon o cestnih predpisih dovoljuje tudi v Sloveniji. Sam sem že doživel in to ne samo enkrat, da so mi jezni čakajoči šoferji v avtomobilih želeli z ostrim manevrom preprečiti pot, ( zapeljali so na skrajni levi rob svojega pasu) , kar je nevarno in nesramno početje. Ja res je tako na motociklu, kot v avtomobilu sem že večkrat doživel in prežive odvzem prednosti in da nehote sem že tudi odvzel prednost in tudi kak znak sem že spregledal, z omejitvami hitrosti shajam pa, kot vsi, da občasno tudi pretiravam, kot vsi, kar je pač človeška lastnost. Sicer pa imam, kot motorist več pozitivnih izkušenj, kot slabih, ne mine vožnja, da se mi pred memoj vozeč avto, ko me opazi da ga dohitevam ne umika skrajno desno, mnogi dajo tudi desni smerokaz in nakažejo naj jih varno prehitiš itd. Ne maram pa objestnih butlov, ki v ovinku zanalašč trznejo z volanom levo in nato desno ali obratno odvisno od ovinka ker želijo z navideznim manevrom prestrašiti mototrsta, ki prihaja isti trenutek iz nasprotne strani, sam sem to doživel dvakrat. Ja v prometu se dogaja vse mogoče, nad većino zadev imamo nadzor, na mnoge nepredvidljive pa ne, zaradi česar je pomebmo, da v prvi vrsti ostanemo ljudje in namerno ne škodimo sebi ali drugim udeležencem v prometu.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2023 ob 7:05 78900 gost

      plačajte pa boste imeli. muzičke želje nimate?

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 9:41 Moto99 gost

        tak komentar je nepredmeten, pa nima smisla odgovarjat mal preberi zakaj se sploh gre, ograjo si itak že plačal, ti pa jaz pa vsi mi očitno je za SV vse ok kaj na z centra vgradijo

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2023 ob 7:15 Karel K. gost

      Motoristi bodo morali začeti voziti tako hitro, kot dovoljujejo razmere na cesti, še bolj pa koliko dovoljujejo njihove telesne in umske sposobnosti, ne pa pritiskati na plin do onemoglosti in potem ogrožajo sebe in ostale, tudi avtomobiliste. Saj je to nezaslišano, ko ti voziš z avtom po predpisih, motorist pa švigne mimo tebe kot če bi bil na reaktivni pogon. Ceste ne moremo zdaj narediti za dirkalne piste samo zaradi tega, da bodo objestni motoristi lahko nepremišljeno dirjali. Saj je za njih motor tudi le prevozno sredstvo, kot za avtomobiliste avto, ne pa norenje in izživljanje.

      31 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 9:13 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Ja Karel samo ne pozabi ka divjajo z avtojami glij tak. Se na motoriste rijvati je nej pošteno. Podopejran postavitev dodatne ograje.

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 9:18 Moto xx gost

        Res imaš vse prav vendar je malo takih ki se vozijo po predpisih tudi takih z športnimi in hitrimi avti.Ce se želiš voziti hitro obstajabjo steze raje plačaj vstopnico pa boš ohranil varnost sebe in drugega po cesti pa po predpisih ker vsaka taka hitra nepremišljena. Pa taka hitra poteze pa še po vrhu lahko s kakšnim promilom lahko stane življenje. Previdno!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 9:32 Moto99 gost

        Tu omejitev in ne omejitev nimata veze. Gre se za varnost vseh tako kot ti tudi motoristi plačujemo za ceste Naj raje pustijo cesto brez ograje kot pa tole ki trenutno postavlajo. Vsa cestna stroka, ki ve za kaj se gre je potrdila da tole lahko reši živlenje. Koga sedaj moti dodatna letev na obstoječo ograjo. Za LJ in Primorsko je to skoraj normativ, za nas Prekmurce pa ni potrebno a ne ? Čudni ste nekateri

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 16:18 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Daj,Károly,se vidi,da nikoli nisi imel mašine pod sabo,niti bencinske,še manj turbo bencinske ..... I

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2023 ob 2:15 Zok gost

        Posplosujes ravno tako, kot bi rekel, da si vse zenske iste. A tvoja zena bi se strinjala?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2023 ob 9:22 Motorista gost

      Mogoce rajši slatino piti pa se omejitev drzati.... pa se takoj poiravi statistika pa tudi varnost na cesti!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 9:36 Moto69 gost

        Mogoče raje doma biti, pa se z kočijo peljati Ne želim nikomur, vendar tudi otroci z skuterjem se vozijo, pa Bog ne daj da padejo in odletijo spodaj po tole ograjo in stebriček. Ne rabiš 100 na uro verjami, tudi 25 km/h je dovolj za tragedijo Če je 1 % možnosti da se z varnostno letvijo to prepreči je namen dosežen. Človek je več vreden kot 10.000 dodatnih sredstev

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.03.2023 ob 9:49 po_mu_rec gost

      Enih z temi komentarji več ne razumem. Kaj pa je narobe z pobudo, da se v Prekmurju namesto trenutne ograje ki se namerava vgraditi , tako ali tako, dodajo varnostno letev? Kaj sedaj napadate dobro pobudo, pa polemizirate kdo divja pa kdo ne. Poglejte štev žrtev z avti a so torej vsi divjaki? Kaj je z temi ljudmi z Pomurja, najbolje da sploh nebi postavili nobene ograje. Pa asfalta tudi ne, po makedamu bi se vozili. Ne vidim nobene logike, sama favšija in črnogledost, namesto da ko gre za varnost se dodajo kake pametne ideje ne pa kdo koga prehiteva. Saj po AC se pelješ z motorjem 130 pa te za avti mal ne zrinejo dol, blentajo da bi te preskočili, pa nisem nestrpen do njih. Res žalostno kaj eni tu frustracije stepate na vse ki kaj predlagajo. Nič več to ne stane kot trenutna ograja , ki ničemer ne služi.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 10:25 gost

        Dobro je, da motoristi ne vozijo pozimi, saj bi potem bilo še več žrtev. Je pa res, da je v času voznih mesecev največ smrtnih žrtev med motoristi. Seveda je problem divjanje in psihična ter fizična sposobnost motoristov min pa seveda njihova objestnost po prestižu v hitrosti, pa alkohol, droge. Seveda je dosti tega prisotno tudi pri avtomobilistih, vendar motoristi so na dveh kolesih in nezavarovani s šasijo. Vožnja po pravilih in dovoljeni hitrosti mora biti prisotna in bo vedno manj mrtvih motoristov. Kolesarji pa se itak ne smejo voziti po cesti do Gederovec, saj je vzporedna cesta za njih. Ta ograja katero montirajo je morda celo nevarnost za motoriste. Če bi drugače zdrsnil na njivo bi ostal živ, ko pa bo udaril v ograjo pa se marsikaj lahko zgodi. Ni tu nobene favšije in črnogledosati ampak realnost in praksa na cesti, kateri se vozimo z avtomobili. Seveda tudi nekateri avtomobilisti divjajo.

        12 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.03.2023 ob 10:22 gost

      Ja pa še blazine od cesti da se bodo motoristi lahko pijani vozili se bolj kot sedaj. Kajti ko prihrumijo v kako gostilno nikoli ne pijejo brez alkoholno pijačo ampak pive kakega kratkega džin tonik itd.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 15:31 Moto69 gost

        Od kje ti take jemlješ Torej če voziš motor si divjak,drogeraš ali pijanec? Kolko uspešnih ljudi je motoristov? Veliko jih je. Torej so divjaki in drogeraši? Take neumnosti in sterotipa pa še ne. Torej jih naj umaknejo čemu ograja? Pa z avti skačite pozimi v te 2 meterske kanale. Mislim kake neumnosti pišete. Saj na cesti lahko padeš iz različnih razlogov, lahko kdo izsili prednost, lahko povoziš divjad, lahko naletiš na pšenico pa spodrsne. Torej če ni kolesarja pa je ok? Bolje je brez ograje je se strinjam, čemu jo v tej ravnici montirajo pa mi ti povej, ko toliko veš. Torej če je ograja dejstvo, zakaj te moti dodatna letev da bi izboljšalo varnost. To tebe kaj več stane? Boš se ti kako drugače peljal po tej cesti. Sebičnosti ni meja.... Divjanja in povzročiteljev nesreč pa je več med avtomobilisti kot motoristi. Žal pa vidite nekatere ki res divjajo, saj povsod so izjeeme in sedaj klačit v isti koš je prav smešno.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 16:03 Lali gost

        Ob vsaki prometnici je znak kaka je dovoljena hitrost pa ni važno s čim pelješ, če se hočete dokazovati pojdite na dirkališče ker z svojimi dejanji ogrožate tiste ki vozimo dokaj po predpisih

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.03.2023 ob 12:20 gost

      n

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.03.2023 ob 12:53 gost

      Kaj pa ce bi kaksen taksen ostri ovinek, ki je sluzil za konjsko in kravjo vprego, probali nasi cestni -strokovnjaki izravnati - za promet danasnjega prometa, ne da je ze 60 let odsluzilo takratnemu casu. Pa naj so to motoristi ali avto vozila v naseljih in ostri ovinkih izven naselij. Tak cestarji, probajte kaksen taksen ovinek, ki je se iz leta 1800 izravnati, znamo vsi, da se vec nihce nevozi z "bagrilinom", povedano konjsko vprego. Pa varno voznjo vsem.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.03.2023 ob 14:11 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      V glavnem,taki,ki na prdaša sedne malo močnejšega ,taki je potreben podpisa,da bo zdravljen na svoje stroške,tudi pri pogrebu država naj ne sodeluje,niti pri sociali za potomce. ...red bo ....to velja tudi za ekstrem športnike...".Nimaš krvi u.....k....voziš mrcino.....pa ne na dveh nogah".Posebni pa so tisti v BMW.....mali brezkilaši ,brez bab,kot "pekinezeri",samo lajajo.....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.03.2023 ob 15:36 gost

      Lendavski ka te že spet PERE ??? Si v DOZI ??? Ti ALKO primankuje?? Zmanjkalo ŠOLDOV ??? he ,he,he mi še pa imamo ker vemo gospodarit !!! Do 31. penzijona je še dolgo !!!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 16:14 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,srmaček,Lendavski ni kar tako Nadvojvoda,.......aha,penzije še dolgo ne bom povohal .,tak ,da ,janšisti desni,na naslednji Ruparjev shod(to je tisti,ki ima 2500,EUR penzije in si farba lase,tudi vas kretene penzijaste mota ),dobite plenice,sendvič,colo od petnajst centov,sledilna služba protez in usranih gat ni vključena......KO BOM STAR BOM PAMETNO STAR, do tačas pa še kaj poseksamo,.....do desni starci.....še pomnite,tovariši ....? ....

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.03.2023 ob 16:26 gost

      GOTOV SI !!!! ha,ha,ha,ha,ha 16:14

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 16:34 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gotova bi bila tvoja,če bi jo imel ,od mene....tak da,preklopi na drugo roko......

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.03.2023 ob 16:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      VSI MOTORISTI BODO CRKNILI,TO JE MOJA NAPOVED ....VEDEŽEVALEC PLEMENITI LENDAVSKI. ..... (jaz bolj plemeno ko Zmago jebeno - to je uni starec,ki se je spravljal na mlado-v poduk) .😂😀😁😎

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.03.2023 ob 16:34 gost

      Vsekani v glavi ,pa tega ne kaži na portalu lendavski drekonja

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 16:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Veš ,gost,popijva kaj skupaj,bova vsekana oba,ti bolj,osnovo že imaš .

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.03.2023 ob 16:36 gost

      Ajde buzo ka te je bik naguzo 16:34

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.03.2023 ob 16:37 gost

      Tele lendavsko .......

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 16:39 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Se priporočam vsem vam telcem,v mesnici ......LENDAVSKI NADVOJVODA .....

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 16:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Od kod pa si ti.....?da nisi Gorički......ne sekiraj,tepci se kot Shipci najdemo .....pozdravi svojo,je našla bika,neplemenskega.....da nisi kastriran morebiti .....?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.03.2023 ob 16:51 gost

      Goričanec se ti podela na tikev

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 17:06 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,Goričanec,obrazlaga......imaš drisko ali pa jemlješ antilakse.....Priporočam,jej toast,to je po tvoje pajani krüj,samu zábila nesmiš coj,niti smrdüge iz boce,niti z boce neoprane,pravilo....pred lijzanjun náj ide pud mrzlu vudou ,buš vidu,tak de kak firka z sladoljeda...ozdravel boš ......ali pa ne......😂😀😀😁😎

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.03.2023 ob 16:55 gost

      Merkaj , merkaj , da se ne boš usral !!!!!! Šalabajzar lendavski

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 17:10 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ha,Johann,kaj pa si za nekaj .....fedro navaden.... LENDAVSKI SEM NAD VAMI ,MOJIMI KLOŠARJI.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 17:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Beda moja,ste še vedno nej zaštekali,da ste manj od mene,primitivci neizobraženi,kaj boste meni parirali,jaz sem nekaj,vi ste nič. ...JAZ SEM LENDAVSKI NADVOJVODA.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      18.03.2023 ob 17:59 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Lendavski ti si rejsan več nega kaj priznam po komentaraj sakši vijdi kama spadaš.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      18.03.2023 ob 19:38 gost

      17:19 Bučman

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      18.03.2023 ob 20:43 Gajdar gost

      Pozdravljam pobudo pomurskih motoristov. Kolikor jih sam poznam so motoristi zelo prijetni, pazljivi in uvidevni udeleženci v prometu. Če pogledamo strokovno literaturo vidimo, da je motorist na cesti 34 krat bolj ogrožen kot avtomobilist (sopotnica ali sopotnik pa 37 krat bolj). Gledati pa je potrebno tudi širše, saj je predlog pomurskih motoristov še kako koristen za kolesarje, električne skiroje itd., tu so tudi številni turisti iz naših zdravilišč in vsi drugi popotniki. V razvitem delo Slovenije so dodatne zaščitne ograje na kritičnih odsekih cest že praksa, zakaj ste torej nekateri proti, ali si Prekmurci tega ne zaslužimo! Žal še vedno iz besedil nekaterih komentatorjev ugotavljam nizki inteligenčni maksimum in precejšnjo unikatno zaostalost glede na evropski prostor v katerem živijo. Vsem priporočam, da dobronamerne predloge podpremo, debile pa je potrebno čimprej osamiti in izločiti iz naše prekmurske družbe.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      18.03.2023 ob 20:47 kilonja gost

      Jaz naprošam motoriste naj se držijo cestno prometnih pravil, pa ne bo potrebe po dodatni ograji in smrtnost na cestah med motoristi bo nična .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2023 ob 23:12 AAAAAAAAAAAAA gost

        kilonja te pa še naprosi avtomobiliste naj se držij cestno prometnih pravil pa de smrtnost na cesti nula. Ti je kaj jasno?

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      18.03.2023 ob 21:02 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      PRDAŠI SO LE PRDAŠI,KAKŠNI MOTORISTI......😁😎 ...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      19.03.2023 ob 12:10 po_mu_rec gost

      Tile komentarji so izpod nivoja Prosim uredništvo, da se enkrat za vselej odloči, naj se ljudje predstavijo z Imenom In priimkom Da vidimo potem če bodo take neumne, brezpredmetne komentarje pisali Če nimaš argumentov, strokovne podpore lahko pač neumnosti pišeš .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      19.03.2023 ob 15:24 gost

      Lendavski ti pa res prdiš na tem portalu ojojoj !!! 21:2

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2023 ob 18:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,nekam pozen si,ne kregamo se več. .....žemljic tudi več ni.......ostajam pa jaz eden,edini LENDAVSKI NADVOJVODA!

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.