https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

FOTO in VIDEO: Taksist odložil obnemoglega in odpeljal

18.03.2023 ob 8:00  

Po spletu je zaokrožil videoposnetek neodgovornega ravnanja mariborskega taksista, ki je odložil obnemoglega moškega in ga pustil ležati ob cesti, ne da bi mu pomagal.


Dogodek se je zgodil v začetku tedna, in sicer med bloki v Novi vasi v Mariboru. Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so prejeli prijavo in da je onemogli gospod sam odšel proti domu v neposredni bližini, poroča Večer. Policija v zvezi z dogodkom še zbira obvestila, vendar za zdaj ne kaže, da bi šlo za prekršek ali kaznivo dejanje.

Dogajanju je bil priča specialist urgentne medicine dr. Andrej Hohnec, ki je obnemoglemu pomagal in o dogodku obvestil policijo. Dogodek je posnel in ob tem na družbenem omrežju Twitter zapisal: »Vse, kar je narobe z nami. Pripeljal, pustil na cesti. Odpeljal. Gospod obležal. Šel pomagat, obvestil policijo.«  

Na dejanje taksista se je kritično odzvalo tudi društvo Humanitarček: »Vse, kar je narobe z našo družbo. Smo res padli tako daleč? Ne glede na vzrok, si nihče ne zasluzi biti obravnavan na tak način. Sploh če gre za starejše, pri katerih zmedenost ni nujno posledica opitosti, temveč številnih drugih bolezni … od hiperintenzivne krize, hipo ali hiperglikemije, demence, kakršnekoli patologije možganov  … A četudi je nekdo obnemogel zaradi alkohola - če ga že sprejmeš v taksi - je to način, da ga kar pustiš ležati na tleh?« 

Foto: Twitter Andrej Hohnec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2023 ob 8:41 gost

      Karkoli se je že zgodilo , ni pravilno ravnanje taksista . Tak taksist bi moral izgubiti licenco ... Kajti nemočen gospod bi lahko umrl na cesti. To pa je izraz pokvarjene družbe .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2023 ob 9:11 gost

      Naj se vpraša ,če bi to storil nek drug taksist njegovemu očetu !! Ni opravičila za takšno dejanje !!! Je pokvarjena oseba , nečloveška !!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2023 ob 9:37 gost

      Vzeti mu vozniško za vse večne čase.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.