https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na ogled razstava »Velikonočni pirhi štirih dežel«

21.03.2023 ob 17:00  

V razglednem stolpu lendavskega Vinariuma so na ogled postavili že tradicionalno razstavo z naslovom “Velikonočni pirhi štirih dežel”. Razstava bo na ogled do 18. aprila, ogledali pa si boste lahko pirhe 30 razstavljavcev iz štirih dežel.

V kupoli razglednega stolpa Vinarium se je odprla že osmo leto zapored mednarodna razstava "Velikonočni pirhi štirih dežel". Na njej se do 18. aprila predstavlja 30 razstavljavcev iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.

Zbrane sta na otvoritveni slovesnosti pozdravila župan Občine Lendava Janez Magyar in župan mesta Mursko Središče Dražen Srpak, o razstavi pa je spregovorila predsednica Zveze kulturnih društev Lendava Elvira Vaupotič Göncz.

V vitrinah so na ogled pirhi, ki so nastali v različnih tehnikah, med katerimi sta najbolj razširjeni tehnika batik, kjer s posebno pisalko nanašajo stopljen vosek na jajce, ter tehnika praskanja, ko se na pobarvano jajce z ostrim nožkom praska predvsem spomladanske motive.

»Razstava ni samo mednarodna, ampak na nek način tudi medgeneracijska, saj s svojimi izdelki sodeluje tako mlajša, kakor starejša generacija, ki bo to tradicijo izdelovanja velikonočnih pirhov najbrž predala tudi bodoči generaciji,« je o razstavi povedala predsednica ZKD Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2023 ob 11:47 Magyar Bacsi gost

      Zeloooo lepi pirhuši......samo še jajca domobranca jajoša manjkajo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2023 ob 11:51 gost

      GOLOBOVIH pa ne moremo dati KER JIH NIMA !!!HA;HA;HA;HA

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2023 ob 11:54 gost

      Ima pa R.T 11:51

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.