https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Dobrodelni mednarodni pohod z rdečimi baloni

24.03.2023 ob 11:22  

V organizaciji Občine Gornja Radgona in Zavoda 13 je v petek, 24. marca 2023, potekal dobrodelni mednarodni pohod z rdečimi baloni, katerega namen je približati posebne otroke ljudem na ulici.

Udeleženci so se zbrali na Trgu svobode, od koder so se odpravili na pohod do mostu prijateljstva - most čez reko Muro, kjer sta si radgonska županja Urška Mauko Tuš in župan Občine Bad Radkersburg Karl Lautner simbolično predala rdeč balon. Na ta način so povezali ne le raznoliko družbo, temveč tudi domačo in avstrijsko Radgono.

S pohodom rdečih balonov, ki so simbol upanja, ljubezni, predvsem pa sprejemanja sleherne drugačnosti, želijo javnosti približati drugačnost in z željo, da bi bili vsi enako sprejeti, saj jim enakovredno mesto v družbi tudi pripada. Glavni organizator dogodka je Zavod 13, nevladna organizacija, ki združuje otroke z redkimi boleznimi ter njihove svojce.

Letošnji namen pohoda je poudariti, da si v prihodnosti želijo, da bi bili odrasli posebni posamezniki v delovne procese vključeni bolj naravno, kot je to sedaj praksa žal le v centrih, ki so namenjeni samo njim. Vključevanje posebnih ljudi v vsakdanje življenje je za dobrobit vseh nas in za zavedanje tega, kako pomemben je prav vsak posameznik za dobro, kvalitetno življenje celotne družbe.

Pohod rdečih balonov povezuje celotno Slovenijo in dve različno govoreči mesti, Gorico in Radgono, ki navidezni meji dihata eno. V soboto, 25. marca, ob 11.uri, bo pohod potekal v preostalih mestih po državi, med drugim tudi v Murski Soboti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija