https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurska šola prejela status evropske digitalne šole

27.03.2023 ob 6:00  

Sedem slovenskih osnovnih in srednjih šol je prejelo prestižni status evropske digitalne šole za njihove izjemne prispevke pri digitalnem poučevanju in učenju. Z nagrado želijo spodbujati digitalno učenje in opremiti učence z naprednimi digitalnimi veščinami, so sporočili z ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

Da bi prejele nagrado digitalne šole, morajo te dokazati celovit pristop k digitalizaciji izobraževanja in šolsko digitalno strategijo, predložiti dokaze, kako digitalna tehnologija izboljšuje učenje, in zavezanost stalnemu strokovnemu razvoju učiteljev.

Na podelitvi nagrad, ki je potekala na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, je priznanje prejelo sedem osnovnih in srednjih šol: OŠ Lesično, Osnovna šola Blanca Osnovna šola Brežice, Osnovna šola Rada Robiča Limbuš, Osnovna šola Beltinci, Strokovna gimnazija Šolski center Kranj in Strokovno izobraževalni center Brežice.

OŠ Beltinci je prejela priznanje na naslednjih področjih: vodenje, poučevanje in učenje, nadaljnje izobraževanje in usposabljanje strokovnih delavcev, vrednotenje, sodelovanje in mreženje, infrastruktura in oprema, digitalne kompetence učencev ter Selfie poročilo. Postali pa so tudi mentorska šola, so sporočili.

Tokratna podelitev je bila za slovenske šole že tretja. Leta 2021 je priznanje prejelo prvih pet šol, nato v marcu 2022 še 14 šol. Tako je program v obdobju treh let izpostavil inovativne in sodelovalne pristope k vključevanju digitalne tehnologije v poučevanje in učenje, kar je navdihnilo druge šole, da temu sledijo.

Foto: Twitter MVI

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2023 ob 7:07 gost

      Beltinci so v Prekmurju in so PREKMURSKA ŠOLA. Imajo prekmursko folkloro ne pomursko!!!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2023 ob 7:11 gost

      Digitalna šola halo več kot polovice otrok se pa ni sposobna podpisati. Niti niso sposobni napisati eden spis na roko niti računati brez računalnika niti prebrati ene knjige. Ali si želite da se otroci spremenijo v digitalno osebo. Ljudje naj bodo ljudje ne pa računalniki.

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2023 ob 12:07 jaka gost

        predvsem pa se ne znajo pogovarjati, da ne rečen, ka jih pol ne ve DOBER DEN povedati.....to jih učite, ker stariši so odpovedali

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2023 ob 7:20 guest gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤ 𝗪𝘄𝘄.𝗽𝗮𝘆.𝗵𝗶𝗿𝗶𝗻𝗴𝟵.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.03.2023 ob 7:21 guest gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤ 𝗪𝘄𝘄.𝗽𝗮𝘆.𝗵𝗶𝗿𝗶𝗻𝗴𝟵.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2023 ob 9:02 gost

      Moji otroci imajo magisterije. Toliko da veš debil. Če si ti in tvoji otroci na digitalno umetno inteligenco priklopljeni. Tvoji možgani pa niso sposobni funkcionirati.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.03.2023 ob 9:18 gost

      V Beltincih bi si naj raje uredili razmere v cerkvi. Ker imajo v cerkvenih krogih cunamij kerega bo zdaj morala reševati Turnška cerkev. Kati z menjavo Turniškega župnika Tonija Brinjevca keri je mimogrede najboljši dušni pastir v celi Evropi in širše. Zdaj pa ga bo zamenjal najslabši dušni pasti beltinski župnik Kučko keri liže rit debelemu soboškemu škofu Štumfu. Kajti tisti keri se nočejo mešati politike in cerkve morajo zapustiti tiste cerkvene ustanove kere so donosne in to so dokazali turnirski dušni pastirji z Tonijem Brinjevcem. Štumf in Kučko pa drugega nista sposobna kot mešati drek. Zato bo zdaj v Turniski cerkvi politika na prvem mestu pa potem malo vere če bo kaj časa. Ves kapital pa k debelemu Štumfu da si bo ustvarjal svoj imperij kajti ZDA do tega ni mogel priti ker so v Turnišču minuriti skrbeli za razvoj in vlagali v Turniski cerkev. Samo mi ni jasno kaj dela župnijski svet v Turnišču da to svinjarijo dovoli z menjavo duhovnikov keri so bili usulicčeni v Turnišču.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2023 ob 9:42 Monix gost

        Ka pa ma OŠ Beltinci s cerkvijo??? Koga briga??? Ka majo v cerkvi, naj tam ostane. OŠ Beltinci pa čestitke!

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.03.2023 ob 9:49 gost

      Tele vse je povezano eno z drugim. Ti si kot da živiš na drugem planetu. Vsi so med sabo povezani na nek način vse kar se dogaja v občini je povezano šola cerkev trgovine, gostilne itd.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.03.2023 ob 10:42 gost

      Javno mnenske raziskave pokazale 42 odstotno nasprotovanje vladi Robi ima PROSTI PADEC ha,ha,ha,ha,ha,

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2023 ob 11:20 gost

        Visokošolski sindikat zahteva odstop ministra za šolstvo Igorja Papiča .... Dol z uničevalci Slovenije in uničevalci prihodnosti MLADIH generacij !!!!!!!!!!!

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.03.2023 ob 13:10 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐢𝐧.𝐡𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠𝟗.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.03.2023 ob 14:17 gost

      Hijene januševe so v pripravljenosti za plenjenje davkoplačevalskega denarja. Zdaj ko so njim vlada gospoda Goloba stopila na rep jih vrag jemlje da v nadaljnje nebodo mogli pleniti denar državljanov Slovenije. Ker se bodo uvedla vse reforme in bo penjenja konec. Zato pa to nikomur ne odgovarja ne šolnikom ne zdravstvenim delavcem ne sodnikom, ne javnim uslužbencem skratka nikomur. Kajti ko bodo enkrat reforme sprejete nebo več dvigovanja plač dodatkov vsake toliko časa kot to počnejo že 30 let.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.03.2023 ob 14:17 Mira gost

      Država mi ne služi , čeprav jaz njej zelo prav pridem ! Ko si mlad si lahko naumen ....? Tudi to ni prava opcija . V teh časih gre zgolj zares Ne pa nujno pri komunistični mladini , ki deduje korita in pomakanja delovnih navad . Čas je da se delovni ljudje zbrihtajo in razmislijo za koga v resnici delajo -mo !

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.03.2023 ob 14:19 gost

      Delavni ljudje te 30 let delajo za oligarhe, lobiste, tajkune prijatelje Janeza Janše.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.03.2023 ob 14:29 gost

      Vlada gospoda Goloba rešuje probleme keri so se nabrali v zgodovini samostojne Slovenije 30 let. In od tega je največ problemov pridelala tako zvana pomlad Janeza Janše.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.03.2023 ob 14:42 X gost

      Kdo je Goloba spravil na oblast nima stika z realnostjo in se sooča z izpraznjenim in bednim bazenom kadrov na levem političnem polu . Gospodarstvo molči ob norostih in škodljivih potezah Golobove vlade in se obnaša kot , da se njih vse to nič ne tiče . Tudi reakcija T . Fajon ob želji B. Pahorja , da se ponovno strankarsko aktivira je dokaz nesposobnih kadrov na levici pred političnimi veterani , čeprav Pahor kot PV ni bil uspešen , pa se je kot predsednik države trudil biti predsednik vseh Slovencev . Čim več politikov tipa Golob , Fajon , Mesec , UKZ , N.P. Musar , Šarec , Šabeder...... uničevalcev našega gospodarstva , zdravstva , šolstva sodstva, policije .... da se sesuje in razgali vse . Do razpada Golobovega orkestra bomo plesali , še bolj noro in poskok ! Pripravite plesne čevljčke !

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.03.2023 ob 14:50 gost

      Eden je povedal o Golobovi vladi vse: "Nima ne znanja, ne kompetenc. Niti nima zdej kaj naredit, še manj pa kako nardit. Niti nima pojma kako država deluje..."

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.03.2023 ob 15:03 Petra gost

      Gospodarsvo in socialno stagniranje in demokratično nazadovanje RS in Slovencev in državljanov RS v tem času vladajoče narciosidne - politične elite tako ali tako nikolini vznemirjalo in zanimalo . Oni tako ali tako razmišljajo in čustvujejo po načelu . Pred nami katastrofa , za nami propad .

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.