https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad premagala Kranjčane

26.3.2023  

V Murski Soboti so se na tekmi četrtine finala DP 1.A Sportklub lige za moške pomerili odbojkarji Panvite Pomgrad in Hiše na kolesih Triglav. Tekmo so dobili domačini s 3:0.

Panvita Pomgrad – Hiša na kolesih Triglav 3:0 (19,21,12)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 14, Avšič, Drvarič 2, Suhadolnik 8, Rojnik 12, Kovačič, Legen, Bedrač 3, Fužir 4, Jurić 5, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović 2, Nanut 7, Glamočanin 2, Tučen 6, Snedec, Šikanič 2, Mali 5, Adžović, Jovović 9, Fajfar in Rotar (oba libero). Trener: Sašo Rop

Po izenačenih tekmah v rednem delu (vse tri tekme so se končale na pet nizov) so Sobočani prikazali odlično igro in na prvi tekmi četrtine finala v Murski Soboti Kranjčane zanesljivo premagali z najvišjim izidom s 3:0 (19,21,12).

Domači so tekmo silovito začeli in takoj povedli s 4:0. Takoj je odreagiral gostujoči trener Sašo Rop, vendar se je serija z Jakobom Rojnikom nadaljevala do 5:0. Po njegovi napaki pri začetnem udarcu so gostje prišli do prve točke, Jovović pa je imel obetaven napad še za 5:3, a udaril v out in gostje niso ujeli priključka. To možnost so imeli še pri 7:5, vendar je domači trener Fujs s premorom zaustavil poizkus gostov, od tu naprej pa so Prekmurci odločno nadaljevali. Bili so razigrani, nevarnost je pretila tako od Rojnika kot od Šormaza, Juriča in tudi mladega Suhadolnika, kar je prineslo vodstvo s 14:6 in Sašo Rop je posegel po drugem odmoru. Ibrišimovič je takoj zatem sicer dosegel točko za 14:7, a je bilo to v igri Kranjčanov premalo za kaj več, saj so domačini nadalje povedli z 18:10. Ko smo pri 21:15 videli še najlepšo točko niza, ki so jo dobili domači, je bil jasno, da bodo s prikazano energijo prvi niz zanesljivo pripeljali do konca. Z uspešnim napadom ga je zaključil Šormaz za 25:19.

Tudi drugi niz so bolje odprli domačini, razigran je bil Šormaz, ki je dosegel tri točke do izida 4:2, pri 6:2 pa je Rop znova zahteval odmor. Nato so domačini še povedli z 8:3, a so gostje prišli do preobrata. Mali, ki je bil na servisu od 8:4, je z uspešnim napadom priigral izenačenje na 8:8, po neuspešnem napadu Rojnika pa so Kranjčani prvič na tekmi povedli, in sicer z 8:9. Tu se je prvič in edinkrat na srečanju pokazala ranljivost domačih. Tekma se je lomila, gostje pa so po uspešnem napadu Šikaniča povedli še za dve točki – 9:11. Ko je bila prednost 13:16, je bilo pri domačih že precej negotovosti, a so strnili vrste in priredili preobrat. Najprej so izenačili na 16:16, od tu naprej pa je igra ob podpori gledalcev še dodatna stekla. Niz se je z uspešnim napadom domačega odbojkarja Urbana Fužirja končal s 25:21, v tem času pa so gostje tri od svojih petih točk dosegli po napaki soboškega servisa.

Da so odbojkarji Panvite Pomgrada dobro pripravljeni na nasprotnika je bilo očitno tudi v tretjem nizu, ki so ga ponovno zanesljivo odprli in z raznovrstno igro povedli s 7:2. Nalet je skušal zaustaviti kranjski trener Rop z odmorom, ki ni prinesel učinka. Domači so z Drvaričem na servisu nadaljevali do 9:2 (na servisu je bil od 5:2), ko je domači kapetan naredil napako in poklonil tretjo točko gostom. Napaka je bila zgolj slaba uteha za kranjske odbojkarje. Domačini so bili razigrani tako v obrambi kot v napadu in višali vodstvo do 12:4, kasneje še na 18:8, in jasno je bilo, da Gorenjci tokrat ne morejo blizu. Domači so dosegli visoko zmago kar s 25:12, zadnjo točko pa so dosegli po napaki gostujočega servisa.

Foto: arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.