https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Kančevcih otvorili obnovljeno učilnico »Bedenička hiša znanja«

27.03.2023 ob 11:12  

V nedeljo, 26. marca 2023, so v nekdanji šoli v Kančevcih otvorili obnovljeno učilnico, ki poslej nosi ime Bedenička hiša znanja, v kateri so postavili razstavo Pomurskega muzeja iz Murske Sobote. Učilnica in razstava sta del izvajanja aktivnosti v sklopu projekta »Začuti UTRIP območja LAS Goričko«.


Z obnovo prostora in postavitvijo razstave o župniji, župnikih, običajih in zgodovini kraja se je dopolnila vsebina notranjosti, kjer že od leta 2018 stoji na ogled prva razstava PreŽiveti z netopirji. Na otvoritvi so se srečali nekdanji učenci te šole. Zbrane so nagovorili župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, brat kapucin Milan Kvas in Jurij Štraus.

Svečan dogodek je povezoval Andrej Cifer. Otvoritev so s pesmijo obogatile Magdalenke in nastop sestre in bratov Velner ter fantiča Lutarja. Dogodek je brat Jurij zaključil z blagoslovom šole. Prisotni so si ogledali tudi razstavo Preživeti z netopirji pod vodstvom Gregorja Domanjka iz Javnega zavoda Krajinski park Goričko.

Nina Kuhar iz RIS Dvorca Rakičan je predstavila vsebino projekta »Začuti UTRIP območja LAS Goričko«. Program je združil najrazličnejše akterji in organizacije v lokalnem okolju. Vodilni partner operacije je RIS Dvorec Rakičan, poleg Župnije Kančevci pa so bili partnerji v operaciji še Zavod za upravljanje kulturne dediščine Grad, Občine Cankova, Kajak kanu klub "MURA" Krog, Prostovoljno gasilsko društvo Mačkovci, Športno društvo Moščanci, Strelsko društvo Slovan in Društvo GAJ - Vinogradniško turistično društvo Filovci.

Skupna vrednost projekta je znašala 359.645,97 evrov, od tega je bil projekt sofinanciran v višini 254.549,12 evrov, katera so se porazdelila med različne partnerje. Operacija »Začuti UTRIP območja LAS Goričko« je bila sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: FB Javni zavod Krajinski park Goričko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2023 ob 19:31 gost

      v

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2023 ob 19:31 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.