https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

DPAE že drugo leto zapored zasadilo 100 medovitih dreves

28.03.2023 ob 9:44  

25. marca 2023 je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije že drugič bil izveden dan sajenja medovitih rastlin.

Dan vseslovenskega sajenja medovitih rastlin je prvi konkreten projekt v Evropski uniji, ki bo pripomogel k ciljem EU, da se do leta 2030 posadijo 3 milijarde dreves. Poleg tega je cilj projekta tudi to, da se poveča medovitost Slovenije ter se tako poskrbi za medenje v prihodnosti, ko bo preživetje opraševalcev zaradi podnebnih sprememb vedno težje.

Medovite rastline so izjemnega pomena za našo prihodnost, saj je brez opraševalcev pridelava hrane še bolj otežena. Kar 70 % pridelane hrane na svetu je odvisne od opraševalcev. Medovite rastline lahko sadimo povsod, na večjih ali manjših površinah: v slovenskih gozdovih, na vrtovih, v balkonskih koritih, kot tudi na javnih površinah - v parkih in drugod.

Tudi člani Društva prijateljev agrarne ekonomike (DPAE) iz Beltinec so že drugo leto zapored v okviru projekta: »Dan sajenja medovitih rastlin 2023«, zasadili 100 avtohtonih medovitih dreves (lipa, kostanj, jabolka, hruška, češnja) na različnih lokacijah v Prekmurju, ki so jih prejeli z uspešno oddajo prijave na razpis za medovite rastline Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) ter na ta način ponovno omogočili našim zvestim opraševalcem pašo ter nove vire hrane za njihov razvoj in preživetje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2023 ob 15:32 jelen gost

      To bi naj nagnali sadit oziroma pomagat one zakajene in prepijte ki so na socialno denarni pomoči

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.