https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih so pozdravili pomlad

Beltinci, 27.03.2023 ob 17:37  

V središču Beltincev je minuli konec tedna potekala tradicionalna prireditev »Materinski dan - pozdrav pomladi«.


Materinski dan - pozdrav pomladi je tudi letos že tradicionalno odmeval v centru Beltincev.

Prireditelj MePZ Andrej Maroša DU je skupaj z gosti: glasbeno šolo, vrtcem, ljudskimi pevkami Večernicami in KD vokalno skupino Lipa, priredil proslavo in tako spomnil na prebujanje narave, kakor tudi naših čustev, z željo, da naj bodo le te, čim bolj prežeta s pozitivno energijo. Odpeta pesem, "Naj bo pomlad" je s svojim sporočilom opominja o prepotrebnem sobivanju med ljudmi, vasmi in društvih.

V prekmurskem govoru je recitatorka opomnila na življenjsko pot mame.

"Mama je tudi lejko nemočna, nerodna, nemogouča, betežna, slabo čuje, še slabše si zapaumni, je lejko vdouva, ali pa živij sama, je lejo ločena, verna ali neverna, lejko je v doumi, lejko jo deca zapistijo:

Pa je kljub tomi bijla in de ostala mama, vak ostane dejte, dokeč ma mamo."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2023 ob 18:47 gost

      No naj bo pomlad lepa ! V ten zboru belt upokojencev poje zdaj že vsak ,ki ima pet minut časa ! nikoli nikjer prej ni bil viden , sedaj pa v prvi vrsti . Vsak ima v nekom veselje !!?? pa naj jim uspe !!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.