https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Planico tudi 150 otrok in spremljevalcev iz Pomurja

29.03.2023 ob 15:30  

V dolini pod Poncami bo ta konec tedna navijaška mesta ob izteku planiške letalnice znova zasedlo več tisoč ljubiteljev smučarskih skokov. Z akcijo Otroci Triglava bo za smučarske skakalce v četrtek, 30. marca, navijalo tudi več kot 4.000 otrok iz vse Slovenije, tudi iz Pomurja.


Tokratna sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih je rekordno dolga. K njenemu zaključku bo junake zime z bučnim navijanjem pospremilo skoraj 4.000 Otrok Triglava, med njimi učenci in njihovi spremljevalci s treh pomurskih osnovnih šol. Med mladimi ljubitelji smučarskih skokov, ki si bodo pod okriljem največje slovenske zavarovalnice ogledali četrtkov uradni trening in kvalifikacije, bo za najboljše smučarske skakalce sveta navijala tudi Nika Križnar.

»V veselje mi je, ko vidim številne otroke, kako z navdušenjem spremljajo tekmo in komaj čakam, da bom letos med njimi. Vem, da prisotnost mladih navijačev veliko pomeni vsem skakalcem. Ko tekmujem, sem tudi sama navdušena nad otroškimi spodbudami, saj najmlajši navijači vedno povedo točno tisto, kar mislijo. Njihovo veselje tako pritegne, da bi jih najraje objel in se jim zahvalil, da so prišli,« je povedala ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk Nika Križnar in ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij povabila v Planico: »Ta konec tedna pridite navijati v Planico. Naj ta ostane kraj, ki slovi po rekordnem številu in navdušenju navijačev!«

V dolino pod Poncami tudi osnovnošolci iz Pomurja

Planico bodo letos obiskali tudi učenci treh pomurskih osnovnih šol. »Nepozaben dan v družbi sovrstnikov iz celotne Slovenije bomo tokrat omogočili učencem iz Središča ob Dravi, Radencev in Gradu. Tako bo Planico obiskalo kar 153 otrok in njihovih spremljevalcev z območja, ki ga pokriva naša območna enota. Želimo jim, da se ob bučnem navijanju v dolini pod Poncami še močneje povežejo med seboj. Hkrati upamo, da se ob zgledu junakov zime domov vrnejo z dodatno motivacijo za zdrav in aktiven življenjski slog ter z nepozabnimi spomini, ki jih bodo obdržali za celo življenje,« najmlajšim navijačem sporoča Sandi Štefan Flisar, direktor murskosoboške območne enote Zavarovalnice Triglav.

Za skakalce navijajo že več kot štiri desetletja

Tradicionalna akcija Otroci Triglava mladim navijačem oglede smučarskih skokov v dolini pod Poncami omogoča že vse od leta 1979. V tem času je z največjo slovensko zavarovalnico športni praznik v Planici obiskalo že več kot 104 tisoč ljudi. »Tudi letos bomo v Planico peljali več kot 4.000 otrok, osebe s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce. S tradicionalno akcijo že desetletja generacijam pričaramo brezskrben dan, ki mlade ljubitelje športa združuje v bučnem navijanju. Verjamemo, da šport povezuje in presega meje. Želimo si, da bi s to mislijo mladi navijači sledili zgledu najboljših smučarskih skakalcev sveta in se na zdrav ter aktiven način soočali z izzivi življenja,« je pred začetkom zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Foto: arhiv ZT.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2023 ob 16:00 gost

      Peljite jih raje na tekmovanje kjer se bo kaj videlo ! Tu se nič ne vidi, samo pije oziroma loče in kozla. Živijo vzgoja mladih.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2023 ob 17:14 gost

      Res si debil ker tako misliš o Planici samo iz tabora desnih buzijev je kaj takega pričakovati budalo. Kolikokrat si bil tam da si to videl bedak. Drugače pa vsa pohvala zavarovalnici da omogoči ta lep dogodek otrokom. Kajti marsikeri otrok si tega nebi moral privoščiti z družinskega proračuna.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.