https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Mursko Soboto se je vrnil profesionalni teniški turnir

28.03.2023 ob 17:00  

Ob podpori Mestne občine Murska Sobota in Teniške zveze Slovenija se je v Mursko Soboto vrnil profesionalni teniški turnir, tokrat za ženske, z nagradnim skladom 40.000 dolarjev.

BTC Murska Sobota Open 2023

Murska Sobota gosti igralke, uvrščene med 100. in 250. mesto na svetovni teniški lestvici WTA. Dogodek se je začel v nedeljo, 26. marca, in se bo v dvorani Tenis centra Murska Sobota odvijal vse do nedelje, 2. aprila. S posebnim povabilom bosta v glavnem turnirju nastopili slovenski igralki Ela Nala Milič, trenutno najboljša slovenska mladinska igralka in Živa Falkner, ki zaseda 551. mesto na lestvici WTA.

Britanska profesionalna teniška igralka Harriet Dart, prva nosilka turnirja, je bila prvič v Sloveniji lani, ko je nastopila v Portorožu. "Letos sem se odločila priti v Mursko Soboto. Tukaj je zelo mirno, ljudje so zelo prijazni, skupnost pa zelo prijetna," pove prva nosilka turnirja, ki je navdušena, da lahko zaigra na turnirju.

Damjan Anželj, župan murskosoboške občine, je na novinarski konferenci poudaril, da Murska Sobota ni samo nogometno, ampak tudi teniško mesto, daj zgodovina tenisa v mestu sega v leto 1926. Izpostavil je, da šport zavzema pomembno vlogo v družbenem življenju in v soboški občini. "Tudi v primestnih naseljih imamo vzpostavljene športne centre, ki so poleg gasilskih domov središče dogajanja v samem kraju," pove in doda, da Murska Sobota že zgodovinsko slovi po dobrih športnikih v različnih področjih. "Glede na športno infrastrukturo, ki jo premoremo, pa dosegamo nadpovprečne rezultate," je poudaril Anželj. 

Tenis Slovenija bo v sodelovanju s klubi in občinami letos organizirala 14 turnirjev serije WTT. Sedem bo ženskih, prvi je potekal v Mariboru, sedaj pa poteka v Murski Soboti. Turnir bo imel nagradni sklad 40 tisoč ameriških dolarjev, velik del sta prispevala Mestna občina Murska Sobota in BTC.

Gregor Krušič, direktor Teniške zveze Slovenije, je pohvalil Mestno občino Murska Sobota in vodstvo kluba, ki je zgradilo in osnovalo izjemno teniško središče, ki se nahaja na severovzhodu Slovenije, kar jim kot Tenis Sloveniji pomeni izredno veliko. Izpostavil je velik plus, da Murska Sobota omogoča turnirje v zimskem času, kar je velika pridobitev za tenis pri nas.

"Veseli smo, da nadgrajujemo zgodbo, ki se je v Murski Soboti končala s profesionalnimi turnirji pred 25 leti. Tukaj so takrat nastopali igralci, ki so pozneje nekaj pomenili v svetovnem tenisu. Za naš klub in regijo so turnirji, ki jih organiziramo v sodelovanju s teniško zvezo, izrednega pomena za razvoj naših tekmovalcev in ostale širine kluba," je povedal direktor turnirja Primož Starčič, ki je obenem izpostavil dve mladi igralki, ki v mladinskem tenisu obetata veliko, tudi kasneje v profesionalnem. 

Starčič izpostavi, da se je na turnir prijavilo kar 550 igralk, v Murski Soboti pa bodo zaigrale tekmovalke iz 21 držav. V glavnem delu turnirju bo zaigralo le 32 igralk, med njimi je pet Slovenk.

"Veseli me, da se je po tolikšnem času našla ekipa, ki ima "jajca" organizirati tak turnir v naših krajih. S skupnim delom in trdo voljo lahko marsikaj naredimo tudi Prekmurci. To dokazujemo vedno bolj in to dokazuje tudi nova ekipa mestne uprave. Vesel sem, da imamo novega župana s posluhom za takšne stvari. Prepričan sem, da mestna uprava takšnim dogodkom vedno stoji ob strani, saj ne gre zgolj za dobro promocijo Prekmurja, ampak dokaz, da lahko organiziramo prireditve na mednarodni ravni," pove direktor BTC City-ja Murska Sobota Mitja Horvat, ki obenem izpostavi, da BTC z veseljem podpira takšne dogodke. "Samo v lanskem letu smo jih podprli več kot 160, tudi v našem domačem okolju."

Dvoboje lahko spremljate tudi v živo, tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2023 ob 2:57 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐢𝐧.𝐡𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠𝟗.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2023 ob 10:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tenis je domena enih par osebkov,ki skušajo kazati svoje nekaj več.....siroteki v umu in denarju ....Englenderi ne bodo.....Ps ....ene imajo dobre riti .....to pa......

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.