https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Murski Soboti se je začel teniški turnir

Murska Sobota, 29.3.2023  

V Murski Soboti so bile v torek odigrane prve tekme 1. kola glavnega dela ITF WTT turnirja z nagradnim skladom 40.000 dolarjev. V posamični konkurenci se bo predstavilo pet slovenskih predstavnic.


Kot prva od Slovenk se je v torek na igrišče podala Živa Falkner, ki je proti Rusinji Ksenii Laskutovi prekinila niz štirih zaporednih porazov in tekmo dobila s 6:4 in 6:3.


Za njo je na igrišče stopila Ela Nala Milić, ki ji je žreb že v 1. kolu za nasprotnico namenil 3. nosilko turnirja, 21-letno Daryo Astakhovo. Še posebej v drugem nizu je Ela Nala nasprotnici nudila zelo dober odpor in klonila šele v 12. igri.

Današnji program je na igrišču odprla Nina Potočnik, ki se je v 1. kolu glavnega dela turnirja pomerila proti Poljakinji Weroniki Falkowski. Po končani tekmi se bo na igrišče podala Veronika Erjavec, ki bo izzvala igralko Eudice Chong. 5. po vrsti pa se bo na igrišče podala še Pia Lovrič, katero čaka obračun proti Emmi Tothovi. Nekaj Slovenk se bo preizkusilo tudi v dvojicah.

Turnir se bo v dvorani Tenis centra Murska Sobota odvijal vse do nedelje, 2. aprila.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.