https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Po Golobovi kritiki odstopil državni sekretar Božič

29.03.2023 ob 17:29  

Potem ko je premier Robert Golob izrazil kritiko nad ekipo ministrstva za finance, da načrtovane davčne reforme ni znala ustrezno predstaviti javnosti, je državni sekretar Tilen Božič, ki je bil na ministrstvu za finance pristojen za davčni in carinski sistem ter javna plačila, podal odstopno izjavo.


Golob je v torek za oddajo Preverjeno na POP TV izrazil kritiko nad ekipo ministrstva za finance z Boštjančičem na čelu, češ da je davčno reformo komunicirala slabo in narobe. Zato, kot je dejal, nase prevzema komunikacijo in usmeritve na tem področju. Kot je še dejal, bo davčna reforma morala biti takšna, da bo povečala neto prejemke ljudi in pospešila gospodarski razvoj, v nasprotnem primeru je morda sploh ne potrebujemo.

V odzivu so danes na finančnem ministrstvu poudarili, da je njihova ekipa za zdaj javnosti predstavila šele analizo stanja, časovnico in izhodišča. Zagotovili so, da nadaljujejo pripravo prenove davčnega sistema. Pri tem se bodo trudili bolje pojasniti, kakšne spremembe načrtujejo in jih približati ljudem.

Glede sprememb pri dohodnini na ministrstvu predlagajo, da se s ciljem večje enostavnosti preide na sistem neto obdavčitve dohodka, torej sistem davčnih odbitkov namesto obstoječih davčnih olajšav. Konkretnih rešitev še niso predlagali, saj želijo pred tem široko javno razpravo. 

Državni sekretar Tilen Božič je danes zjutraj podal odstopno izjavo. Minister Klemen Boštjančič je odstop sprejel, sam pa ne namerava odstopiti, piše STA.

Naslovna fotografija: Ministrstvo za finance

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2023 ob 18:36 gost

      Trenutni predsednik Robi se obnaša kot evnuh . VSE VE PA NIČ NE MORE !!!!!!!!!!!!!!!!

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2023 ob 18:49 123 gost

        Ti vsaj odstopijo, Janševi pa so kljub odstopu ostali na položaju ker je bila to edina možnost da so lahko kradli do konca mandata, glede Goloba pa, kje ste bili prej da tega niste raziskovali,to je bila kupčija Janša _Vičič,poleg tega pa se je Janša slikal z Berišajem

        7 20 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2023 ob 18:49 gost

      Leti , leti daleko izmed dubokih voda , leti leti daleko tvoja krila su meka ............grrrrrr,,,,,, grrrrrr

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.03.2023 ob 18:50 123 gost

      Se opravičujem Vučič

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2023 ob 18:58 gost

        Vseh spornih transakcij skupaj naj bi bilo najmanj za 1,5 milijona evrov . Golobovi balkanski posli Gen-i

        19 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.03.2023 ob 18:52 gost

      123 Daj daj ne na pamet samo ,da nekaj napišeš !!!

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2023 ob 19:30 123 gost

        Če ga preiskujejo v več državah počakajmo na dokaze pa takrat sodimo, Janša je bil večkrat pravnomočno obsojen pa je še vedno ponosen šiptar

        5 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2023 ob 9:24 gost

        Janša je bil obsojen, ker naj bi mu neznanega dne, na neznanem kraju bila obljubljena neznana denarna nagrada. 😅😂🤣

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.03.2023 ob 19:16 gost

      Že kdo ve kako izgleda nov obraz ? Sprašujem za prijatelja , da bo vedel koga volit .

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.03.2023 ob 19:33 črna luknja gost

      Ko ti nič ne uspeva, začneš krivdo valiti na hierarhiji navzdol. G. Golob je mnogo obljubljal, naredil pa še nič. Tudi njega čaka odstop. Kaj pa je doslej naredil njegov varovanec Bešić Loredan. Nič od nič.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2023 ob 19:59 kilonja gost

        Povjte , kaj je Golob obljubil ? Volitve je zmagal na račun antijanšizma, kaj je obljubljal ? Pojma nimate, ker ni nič obljubljal, samo ideološke in antijanša govore je imel, o strokovnih , resnih zadevah ne duha ne sluha. Zdaj pa je še prišel naprej z idejo kako ljudem polupiti denar na vseh možnih koncih, od nenormalnih podražitev do novih davkov, samo še zraka nima namena obdavčit .

        14 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.03.2023 ob 19:50 kilonja gost

      Pokajo, sedaj bo sledil domino efekt, klovni levi nimajo pojma, glavne so ideološke teme in na glavo postaviti vsak Janšev zakon, so mislili da bo dovolj da bodo delali kontra, samo pozabili so na to da ne vejo kako narediti kontra da bo dobro za ljudi. Pa vedno je isto9, debilne opice leve gredo na volitve da ne bi janša zmagal, še 4 mesece pred volitvami 95 % Slovencev ni vedelo kdo je Golob, potem se je pokazal na propadli levici kot nekdo ki bo Janšo premagal in za opičnjake ki volijo levico je to dovolj. motenci .

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.03.2023 ob 20:18 S.O.S. gost

      Zdravniki, pomagajmo preskočiti čakalno vrsto za dr. Loredana Bešića, saj nujno potrebuje zdravnika, ki bo ugotovil, ali je dementnež ali notorični lažnivec. O njegovi grožnji z odstopom je lepo povedal resnico naš prekmurski zet, dr. Brecelj. PREKO SEKRETARJEV JE PRETIL Z ODSTOPOM, POTEM PA VSE DEMANTIRAL. SAJ ODSTOP BI BILA ENA OD REŠITEV SLOVENSKEGA ZDRAVSTVA.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.03.2023 ob 21:05 gost

      Spat pa nehaj pisati kozlarije !!! 20:23

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.03.2023 ob 21:14 Državljan gost

      Kdo še lahko sploh reši to Sloveniji???

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2023 ob 23:53 Karel K. gost

        Oboje je treba zrušiti, ni drugega, ne pa se odpovedati rušenju, da je to nezakonito dejanje, kot to ponavljajo in s pomočjo medijev razširjajo politiki obeh skupin, da bi zaščitili svoje privilegije in oblastniške fotelje. Slovenijo lahko reši iz krempljev preteklosti, propada, životarjenja v revščini, kaosa, reševanja problemov na temelju velike količine preteklega časa, reševanja obrobnih problemov, ne pa tistih v središču, mafijske zaveze do molčečnosti, potovanja kritike na njihov račun skozi njihova ušesa brez ukrepa, popačeni interpretaciji pomena besedne zveze „sovražni govor“ kjer je po njihovi interpretaciji, obelodanjenje resnice o njihovem pogubnem delu, sovražni govor, le posameznik ali skupina umsko in vrednotno neomahljivih ljudi, katerim ni prednostna misel osebna materialna in karierna korist ampak bodo svoje uspešno delo namenili za zlom veljavnega titoističnega sistema iz preteklosti, razvoj in demokratizacijo države, blaginjo državljanov, ne pa delitev na naše in vaše in izločanje „vaših“ iz družbe.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.03.2023 ob 23:40 Karel K. gost

      Greznično dno, človeškega dostojanstva in poniževanja resnice v tej ihti po ponarejanju zgodovine s strani Kučanovih titoistov, se je zgodil pravkar dne 28.3.2023 ob smrti titoista Mirana Potrča, ko so zapisali, da je bil 51 let zvest socialni demokraciji. To je zares človeško moralno in etično zavržna trditev, nevredna človeka. Ta trditev nakazuje, da oni sebe štejejo za socialdemokrate že od leta 1937, ko so se ustanovili. Vse te kameleonske ponaredbe zgodovine z njihove strani dokazujejo, da se sramujejo svoje človeške, osebne in politične preteklosti, morda jih je celo sram, da pripadajo človeški rasi, zavedajo se, da so v tej preteklosti povzročili zločine, morda celo genocid nad slovenskim narodom in na ta način prevzeli oblast. Ko umirajo, potem njihovi politični sopotniki, nasledniki in novinarji v poslovilnih pisanjih omenjajo vse njihove državniške in partizanske funkcijske titule, le to ne povedo, da so bili člani Titove zločinske partije, da so bili sodelavci, uslužbenci ali vodilni kadri zloglasne UDBE-SDV, saj je oboje istega pomena in so s teh pozicij na razne načine pobijali socialdemokratsko ali kako drugače razmišljajoče pripadnike slovenskega naroda in tudi drugih narodov Titove Jugoslavije.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.03.2023 ob 23:41 Karel K. gost

      Protesti, ki se izmenično odvijajo na Ljubljanskih ulicah in pred parlamentom pod vodstvom Ruparja, Jenula, Kovačeve, Jarčeve in še koga, so namenjeni le temu, da obstoječi politični opciji medsebojno menjata oblastniške stolčke. So politikantsko populistične narave, niso namenjeni radikalnim spremembam političnega sistema. Odstop Goloba ne prinaša nobene koristi, saj ni pripravljene neke nove alternative. Jasno je, da je v Sloveniji prej preden se lahko izvajajo gospdarske, razvojne, zdravstvene, sodne, ustavosodne spremembe, mora spremeniti obstoječi politični sistem. Sedanji ne omogoča nič od tega, v njegovem okviru ni mogoče izpeljati nobenih reform ali sprememb.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.03.2023 ob 7:25 gost gost

      Pameten sekretar,vidi,kaj se dogaja

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.03.2023 ob 8:02 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Károly,lahko pišeš cele dneve in flancaš,kaj nam pa morete,ve desne nesnage.Rupnik-Rupar,Ivan,SSDS. ...

      0 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2023 ob 8:11 ZAHTEVA OD POMURCA COM gost

        Lendavski bodi vsaj en dan kot se za človeka spodobi !! Ne vem pa zakaj mu pomurec com ne briše komentarje saj je to mogoče !! Desna nesnaga kot je zapisal ta nečloveška osebnost ne spada na portal !!! Saj smo vendar LJUDJE !! Mislim ,da ne zahtevam preveč Lp

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.03.2023 ob 8:14 gost

      Res je neštetokrat se pojavlja na portalu sedaj ga tudi pomurec com že pozna in ne vem zakaj to dopusti !!!8:11

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.03.2023 ob 8:29 gost

      Lepši bi bil ta portal , če bi sproti odstranjevali komentarje kot je ta Lendavsko - srbski komentator ... zgražam se nad njegovim pisanjem .... mislim da bi pa vendar le pomurec com morali sprevideti tudi vi ....

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.03.2023 ob 8:41 gost

      Govno Lendavsko spokaj s portala ,ker si samo za NAVLAKO !!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.03.2023 ob 8:49 gost

      Kam je šla treznost šolanih , izobraženih ljudi , da mirno gledajo to potapljanje demokracije in vladavino skrajne LEVICE ???????

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      30.03.2023 ob 11:27 gost

      Karel vsa čast za vse 3 komentarje !!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      03.04.2023 ob 14:21 gost

      123 a te še ni MATILDA našla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.