https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z obnovo objekta k izboljšanju možnosti za preživljanje prostega časa

Krog, 30.03.2023 ob 10:43  

Kajak Kanu Klub »Mura« Krog z obnovo objekta, ki predstavlja gostinski lokal s pokrito teraso v Krogu, k izboljšanju možnosti za preživljanje prostega časa. 


V sredo je potekala otvoritev prenovljenega objekta pri kroškem brodu v Krogu, v sklopu katere je potekal ogled prenovljenega objekta in nove veslaške opreme za kajak in kanu.

Andrej Benko, predsednik KKK »Mura« Krog, pove, da so pri obnovi med drugim zamenjali vsa okna in vhodna vrata ter vso elektroinštalacijo v objektu in zunaj, postavili so novo zunanjo razsvetljavo in naredili fasado. 

"Reka Mura in z njo povezan kroški brod je vsekakor ena izmed pomembnejših točk v naši občini, kjer je zaznan še velik neizkoriščen potencial," poudari župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj in doda, da si je ta zgradba z bogato zgodovino zaslužila obnove.  

Erika Vogrinčič Barbarič, predsednica KS Krog je v nagovoru opisala reko Muro in izpostavila, da so nanjo ponosni. "Naš skupni cilj je urediti to naravno okolje, ki nam je dano v vsej tej naravni lepoti, v športno in turistično točko, ki bo v ponos vsem."  

Nina Kuhar iz Raziskovalno izobraževalnega središča (RIS) Dvorec Rakičan pove, da je RIS dvorec Rakičan vodilni partner projekta Začuti UTRIP območja LAS Goričko. Partnerji pri projektu so tudi: Občina Cankova, Zavod za upravljanje kulturne dediščine Grad, Župnija Kančevci, Prostovoljno gasilsko društvo Mačkovci, Športno društvo Moščanci, Strelsko društvo Slovan, Društvo Gaj – vinogradniško turistično društvo Filovci in Kajak kanu klub »Mura« Krog.

Vrednost celotnega projekta znaša 359.645,97 EUR, pri čemer je odobrena vrednost sofinanciranja 254.549,12 EUR (85%). Projekt je 85% sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in iz proračuna Republike Slovenije.

V okviru projekta so projektni partnerji uredili in obnovili športno-rekreativno infrastrukturo, večnamenske objekte ter skupne površine za preživljanje prostega časa.

"Prostori, ki so bili obnovljeni tukaj v Krogu in na novo pridobljena športna oprema bodo vsekakor pripomogli k dvigu družabnega in predvsem športnega življenja v lokalnem okolju. Z izboljšanjem možnosti preživljanja prostega časa se bodo tako domačini kot tudi drugi gostje radi vračali sem," pove Nina Kuhar.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.