https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti potekal regijski posvet o viziji kulture

Murska Sobota, 31.03.2023 ob 14:40  

Državni sekretar mag. Marko Rusjan, svetovalca ministrice za kulturo Kim Komljanec in dr. Marko Sraka ter vodja Sektorja za raziskave, razvoj in medpodročno povezovanje Tadej Meserko so se v Murski Soboti udeležili regijskega posveta o viziji kulture, ki ga v okviru sprememb Nacionalnega programa za kulturo prireja Ministrstvo za kulturo. Posvet je potekal v MIKK Murska Sobota.

Državni sekretar mag. Marko Rusjan pove, da na Ministrstvu za kulturo pripravljajo spremembe Nacionalnega programa za kulturo. V okviru tega bodo obiskali 12 regij po Sloveniji. V Murski Soboti so tako prisluhnili predlogom javnosti ter predstavili ključne točke novih smernic kulturne politike s ciljem skupnega oblikovanja kulturnega modela prihodnosti.

"Namen teh posvetov je, da predstavimo načrte ministrstva, kako smo si zadali to spremembo, da hkrati dobimo informacije, predloge, kritike, kaj je potrebno urediti," pove Rusjan in doda, da so bili določeni predlogi zelo konkretni, predvsem na področju razpisov.

Ministrstvo za kulturo v letu 2023 izvaja pomembne reforme kulturnega modela: spremenilo bo obstoječi Nacionalni program za kulturo, spisalo spremljajoči akcijski načrt, spremenilo bo krovni Zakon o uresničevanju javnega interesa za kulturo, hkrati pa izvedlo tudi reformo statusa samozaposlenih v kulturi.

Posveti po regijah v ospredje postavljajo kulturo kot enega pomembnejših predpogojev za ustvarjanje družbe enakosti, socialne pravičnosti in trajnostnega razvoja. "Nov kulturni model bo vključujoč, predvsem pa bo temeljil na tesnem sodelovanju s ključnimi partnerji, zato je v nastajanje reformnih programov že v zgodnji fazi vključena kar najširša javnost. Izsledke teh pogovorov bo ministrstvo preučilo tako pri oblikovanju nove vizije kulturne politike kot pri operativnih korakih priprave spremenjenega Nacionalnega programa za kulturo in ostalih reformnih projektov," pojasnjujejo na ministrstvu. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.