https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Na Hrvaškem strmoglavilo letalo, domnevno podjetja Pipistrel

31.03.2023 ob 16:13  

Na Hrvaškem je med vzletom z letališča v Pulju danes strmoglavilo manjše zasebno letalo. V nesreči sta umrli dve osebi, in sicer tuja državljana, so sporočili z letališča.

Domnevno naj bi šlo za nemška državljana, zakonski par, poročajo hrvaški mediji. Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan. Neuradno naj bi šlo za letalo podjetja Pipistrel, Virus SW. V izjavi letališča v Pulju so navedli, da je danes okoli 12.30 pri vzletu prišlo do nesreče manjšega letala, pri čemer sta življenje izgubili dve osebi. Letalo naj bi imelo nemške oznake zaradi česar se domneva, da sta bila v njem nemška državljana, zakonski par.

Pri letalu, ki je strmoglavilo na puljskem letališču, naj bi šlo za letalo podjetja Pipistrel, Virus SW, ki ga proizvajajo v Sloveniji in Italiji. Podjetje je sicer leta 1989 ustanovil slovenski podjetnik Ivo Boscarol, lani pa ga je prodal ameriškemu podjetju Textron.

Na letališče so bile napotene številne ekipe gasilcev in reševalnih vozil. Po besedah direktorice letališča v Pulju Nine Vojnić Žagar je letalski promet na letališču do nadaljnjega ustavljen, za potnike, ki so čakali na druge lete, pa bodo organizirali avtobusni prevoz. Kot je še dejala, je to prva letalska nesreča na puljskem letališču, piše STA.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, N1 hr.

    Fotogalerija