https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Bešič Loredan: »Za vladno stran je dvig premij neupravičen«

07.04.2023 ob 16:10  

Na ministrstvu za zdravje je danes potekal sestanek s predstavniki zavarovalnic Vzajemna, Triglav in Generali, ki so ministru pojasnjevali, zakaj je napovedani dvig premije dopolnilnega zdravstva upravičen.

Rezervirana sredstva, ki jih je Vlada RS z interventnim zakonom namenila za opravljanje storitev, so po izračunih zavarovalnic praktično porabljena. V skladu s trendi produktivnosti, ki se dvigujejo in presegajo oziroma so vsaj na stopnji iz leta 2019, je pričakovati, da bodo potrebna sredstva z njihove strani bistveno višja, kot je količina pobrane premije, so pojasnili.

"Za vladno stran je dvig premij neupravičen. Moramo pa na vladi opraviti aktivnosti in analize, preveriti podatke in tok denarja od leta 2019 do danes, da ocenimo realno stanje," je povedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. "Vsi skupaj smo ugotovili, da so se stroški v zdravstvenem sistemu zvišali bistveno bolj, kot smo pričakovali. Drugo dejstvo je, da nadzora nad ustreznostjo izplačevanja zavarovalnice nimajo," je dodal in poudaril, da morajo zdaj poiskati skupno pot iz nastale situacije.

Po ministrovih besedah dogajanje dokazuje, da je še kako nujno preoblikovanje obstoječe oblike dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki je v Evropi in tudi v zavarovalnem sistemu nekaj posebnega. "Dobro je to, da obstaja interes vseh strani, da do dviga premije ne pride. Kako pa bomo to storili v tem trenutku težko rečem. Vsekakor pa moramo stopiti na stran ljudi, saj je dvig za deset evrov na mesec za marsikoga previsok," sporočajo z ministrstva za zdravje.

* Foto: arhvi Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2023 ob 16:35 gost

      Lorko vzemi motorko pa v gozd podirati drevesa !!!

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2023 ob 17:21 123 gost

        Naj raje gre Janša v Trento kjer je šeftal z parcelo ali pa v cerkvene gozdove ki jih imajo v lasti

        5 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2023 ob 19:22 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2023 ob 16:46 Velki trajder z Lendave gost

      Meni je tak vseeno, ka mi država že dobrih 10 letih vse plačuvle.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2023 ob 18:45 gost

      Meni tudi moj strojček januš grozni vse z donacijami državnimi pokriva stroške že 30 let.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2023 ob 18:58 gost

        Zavarovalnica naj dvigne kakovost in dostopnost potem naj dvignejo cene . Najprej skočiti , nato reci hop .

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2023 ob 19:34 gost

      Bešič Loredan: zapletaš se, očitno ti ni jasno kaj in kako je potrebno narediti, da pripelješ zadevo na cilj, za katerega ne veš kje je !

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2023 ob 19:47 lendavčan gost

      Nenasitne so vse zavarovalnice na račun zdravja ljudi,bedno.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2023 ob 22:31 Loredana gost

      Loredan, imel si težave po slovenskih bolnišnicah, v Švici so ti priprli vrata... Največ boš naredil za Slovenijo, če takoj odstopiš! Če res zagovarjaš javno zdravstvo, zapri pipico zasebnikom, odpri mejo za cenejše zdravstvene storitve v tujini in tako samooklicani najboljši medicinski "strokovnjaki" bodo na kolenih. Zavedaš se problema in tega ne vseeno ne storiš. Bitenc ti je delodajalec in mentor. ZUato ne moreš biti na funkciji ministra.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.04.2023 ob 22:51 Karel K. gost

      Loredan, Golob, Janš, Tonin in še kateri dokazujejo, da niso kos svojim funkcijam, da niso sposobni razmišljati izven tritoističnega kalupa. Že večkrat sem zapisal in Loredan z zdravstvom dokazuje, da se v okviru titoisitčnega političnega sistema ne da nič spremeniti, kaj šele reformirati. Loredanu so olajševalne okoliščine ta resnica in pa ta, da v zadnjih 32. letih se nihče ni trudil, da bi se poliitčni sistem apremenil, saj nam ves čas vodijo ljudje kateri so se direktno učili svoje obrti v tem preteklem sistemu in danes so na vrsti učenci in gojenci od teh ljudi. Največja tragedija za slovenski narod je, da se ta problem nespremembe političnega sistema v tem trenutku najbolj pozna na področju zdravstva. Na področju gospodarstva je problem že mimo in je gospodarstvo zaradi tega crknilo, proizvaja se bolj malo koristnega, malo izdelkov z veliko dodano vrednostjo in to tudi zaradi tega, ker sposobni tehnični in proizvodni kader odhaja v tujino. Dodatno zavarovanje bo še moralo ostati, saj potem več ljudje z malo denarja ne bodo prišli do nikakršnih zdravstvenih storitev, kot se je to zgodilo pri zobozdravstvu. V zdravstveni zavarovalnici sedijo ljudje, kateri imajo osebni interes pri nabavi materiala in tudi pri izvajanju storitev. Ni tu ljudi kateri bi zares to zavarovalnico naredili takšno, da bi zares plačevali zadeve na temelju najnižje cene. Prišli smo tako daleč, da nam le pomaga kakšna poštena diktatorska ekipa iz tujine, katera si bo dovolila, da se vse te politične in državnointeresne barabe spravijo v zapore. V sedanjem sistemu so to ljudje junaki in se lahko po mili volji maščujejo vsakomu kateri pove resnico o njihovem delu, njihovih moralnih in etičnih negativnih vrednotah.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.04.2023 ob 23:33 Karel K. gost

      In poglejte absurd, tako zafurana država kot je Slovenija, pa se kljub temu njeni politični elitneži, ki so jo zafurali, borijo za to, da bi vofili združene narode. V ta namen hodijo po svetu in države prepričujejo, da so verodostojni za te naloge bolj kot Belorusija. Celo opice posvajajo in jih poimenujejo po sebi. Ti ljudje sploh nimajo sramu. Če bo to njihovo propagando sprejela mednarodna skupnost, potem ni samo bodočnosti za Slovenijo ampak cel svet gre v propad. Kako tudi ne, ko pa bi zdaj še Rusija urejena po putinovem KGB-jevskem sistemu rada dosegla nek novi vsesvetovni red, da bi se upoštevali njihovi vsesvetovni interesi. Seveda imajo ZDA svoje interese na svetu in jih uveljavljajo, vendar tudi temu svetu pomagajo v razvoju, solidarni pomoči, Putinovci pa bi radi le jemali in kradli drugim.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.04.2023 ob 6:42 gost

      Gospod Karel,Slovenija ima veliko mladih sposobnih izobraženih ljudi,da reši to državo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.04.2023 ob 7:11 Karel K. gost

      Seveda jih ima oziroma jih je imela vendar so odrezani od možnosti, da bi odločali in svoje znanje udejanili v politiki in stroki, ali pa to uresničujejo v tujini. Tako je že 32 let na 45 let podlage in to zaradi tega, da so leta 1945 na oblast prišli reparji in kupinari, naprej pa opravljajo politične in strokovnjaške funkcije njihovi nasledniki in potomci kateri imajo diplome zaradi papirja.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.04.2023 ob 8:20 Lojze gost

      Res smo se osamosvojili, lahko smo ponosni na to!! Kaj se je v teh 30 letih spremenilo ? Mislili smo in upali znova in znova kako bomo lepo in skrbno gospodarili z našo državo in lepo živeli . Na koncu se pa je izkazalo , da niso sposobni in niso vredni voditi te države ! Z njo so upravljali kot da jim je malo mar in nas iz enih volitev v druge vlekli samo za nos , sami pa se bogatili .... Zapravili so še tisto kar je dobrega ostalo .... Slovenija kot taka se ne bo pobrala nikoli več .... ne moremo biti ponosni kot slovenci , ki na svojo državo nekaj da . Srečno Slovenija na končni potop , ki pa ni daleč od tega !!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2023 ob 9:42 Karel K. gost

        Spoštovani Lojze, odlično ste opisali smisel osamosvajanja, vendar ste ta glavno pozabili naoisati ali pa si tega ne upati napisati. Spremembe lahko prinesejo samo novi ljudje, ne pa tisti kateri so pred tem že eno državo zavozili, to pa je ta titoisitčna lenuharska maščealna banda. Če pred tem niso znali upravljati z tisto državo, potem tudi niso mogli znati z novo. Pred letom 1990 so kradli in so potem s tem nadaljevali in danes to počno njihovi politični in genski potomci. Zatzo vidite Slovenija propada po istem kotu navzdol po klancu-srmini kot je začela leta 1945 in danes je že skoraj na koncu klanca spodaj pa je brezno. Sedanja Golobovba ekipa najbolj izrazito dokazuje to, da so na oblasti nesposobni potomci svojih prednikov. V Titovi Jugoslaviji so titoisti ves čas delali reforme reform, reform.....a kljub temu nikoli te niso bile izpeljane. Taklo delajo sedanji Golobovi, kateri so vsaj toliko pošteni da povedo, da jih ne bodo izpeljali, vsi dosedanji pa so ves čas bili prepričani, da jih bodo izpeljali. Ko so bili na volitvah dol zvoljeni pa so rekli, ja ljudje vi ste krivi, ker nam niste dali še ene priložnosti in še ene. Če bi jim dali te priložnosti, se nič nebi zgodilo ampak bi le potem ta ekipa osem ali dvanajst let lepo živela in pokradla sama. Zdaj vsake štiri leta krade druga ekipa. Iz lopova, kriminalca, zločinca ne more nobeden psiholog, še tako sposoben zdravnik narediti poštenega človeka s pozitivnimi človeškimi vrednotami.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.04.2023 ob 8:37 X gost

      Glavno sporočilo je ,da so zdajšni vladajoči popolnoma nesposobni . Virtualni predsednik vlade Holob to celo prizna , medtem ko vladajoča ekipa ne , a vsakodnevno to dokazujejo . Moč humorja je celo v politiki. Sporočila ,ki se nam sprva zdijo smešna , so lahko hudirjevo resna . Kot v našem primeru ko eden od diminantnih medijev , ki mu rečemo RTV , prek žanra humorja sporoča slovenski javnosti , da je rok uporabnosti sedanjemu primerju potekel in da je čas za nekaj ,,,, frišnega ,,,,,

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.04.2023 ob 19:16 loreal gost

      Golobovi vladi gre narobe. Mnogo je obljubljal in nič naredil. Minilo je leto od volitev, njegova vlada pa še le nekaj ugotavlja in z novimi časovnicami prestavlja rešitve, ki jih pa v bistvu nima.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.04.2023 ob 21:03 loreal gost

      Kako naj Bešić vodi Ministrstvo za zdravje, če tisto, kar pove on in njegov oproda Šabeder (zlažejo) en dan, drugi dan ne velja. En dan so povedali, da so koncesionarji dobili za skrajšanje čakalnih vrst 14 mio EUR, drugi dan jih kolesar Jenull postavi na laž, ko pove pravo resnico, 28 mio EUR. S svojim odhodom boste pomagali Sloveniji. Niti med svojimi poslanci nimate več večinske podpore.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.04.2023 ob 9:01 LFL gost

      123 TELE si bil in TELE boš ostal.JJ je Trento pojasnil kaj pa tvoj holoB .A še zmeraj trdi da so mu ukradli identiteto ??????Romuni so pojasnili da je to NEMOGOČE!!!!!!Kaj pa KOSOVO ,BiH ,MAKEDONIJA.Če on več ne ve kak bi naj LAGAL ,daj sedaj lahko na POMURCU ti lažeš namesto njega KAR ŽE ITAK DELAŠ. V RIT se mu potegni in tam tudi ostani .Tak boš postal holobeči DREK kar tudi že si.Da te ni sram nesnaga rdeča pokvarjena.Isto tak si pokvarjeni kot tisti ki so ti simpatični in so ti pri srcu - - -KAMNU ker ti srca itak nimaš.Zagovarjaš lahko tudi NAJBOLJ NESPOSOBNO vlado do sedaj POJMA od POJMA NIMAJO.Nesposobni na celi fronti.BUTALCI.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.