https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zbor vitezov vina v Dvorcu Jeruzalem

13.04.2023 ob 17:30  

Evropski red vitezov vina, Konzulat za Slovenijo, Legatura za Pomurje prvi četrtek v aprilu, vsako leto v drugi upravni enoti regije opravi Zbor redovnikov legature. Letos so se zbrali na idiličnem in po vinu svetovno znanem Jeruzalemu. V goste so povabili prvega prokonzula Konzulata za Slovenijo Tomislava Kovačiča, podžupana Občine Ljutomer Borisa Filipiča in prvega legata Legature Maribor-Podravje Venčeslava Senekoviča.

V uvodnem delu srečanja v Dvorcu Jeruzalem je za kulturno popestritev poskrbela Urška Taškov na harmoniki, iz Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer.

V delovnem delu Zbora redovnikov je drugi legat Andrej Šajnovič predstavil opravljene aktivnosti v letu 2022, plan dela za leto 2023, kandidate za napredovanje po redovnih stopnjah in kandidata za sprejem v Red Jožeta Kocuvana. Sledilo je predavanje vinskega svetnika, prof. dr. Vojka Berceta, dr. med. na temo Vino, človek in zdravje, prvi prokonzul Tomislav Kovačič pa je predstavil aktualne teme, ki se bodo letos obravnavale v konzulatu in senatu Evropskega reda vitezov vina.

V nadaljevanju so se udeleženci sprehodili do bližnje cerkvice Svete žalostne matere božje. Tam je bil ob svečanem viteškem protokolu s pomočjo duhovnika Jožefa Rajnara v višjo redovno stopnjo vinski svetnik introniziran hospes Yukio Mori iz Japonske, ki je pripadnik Reda od leta 2019, sicer pa častni občan Mestne občine Murska Sobota.

V zaključnem delu srečanja so udeleženci viteško prijateljevali ob odličnih jedeh restavracije Dvorec Jeruzalem in vinih redovnih vinarjev.

Poslanstvo Evropskega reda vitezov vina je poleg čaščenja vina namenjeno tudi promociji kulture pitja vina, ohranjanju vinogradniške in vinarske tradicije, duhovni odličnosti in plemenitosti, človekovemu dostojanstvu, slovenskim in evropskim vrednotam ter miru, ki je edino zagotovilo blagostanja.

Foto: arhiv reda

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2023 ob 18:14 Lendavcan gost

      Ge pa je vaša gospa? Županja? Neje niti na razstavo prišla, pa gostujemo v Ljutomeru? Pa rrjsan nika več ne dela.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2023 ob 20:42 gost gost

      NEJ SAMO MILKO MARSIKDO NE VEJ KA JE TOJ VINSKI VITEZ SRAMOTA ZA VINORODNO DEŽELO VITEZOM PA ČESTITKE KA TO NEGUJEJO

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.04.2023 ob 12:47 sobočanec gost

        Zbor vitezov vina v Dvorcu Jeruzalem prisega, da je v vinu resnica, le tisti skrajno desni ima nekam rdeči in zatekli nos !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2023 ob 7:20 lepec gost

      Şeronje - pingvinske ne pa vitezi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2023 ob 23:02 Nejči iz Hrastovca gost

      Spripita, črna pingvinska banda, sem prejšnjo noč jih sanjal in bele miši........

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.