https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ta vikend številne prireditve v Pomurju

20.04.2023 ob 16:36  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikimi dogodki in prireditvami v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Petek, 21. april

Dobrodelni stand up v Gledališču Park

Se tudi vam zdi, da je svet ponorel? No razen nas seveda. Mi nismo. Tako vsaj pravi najboljša slovenska stand up komičarka Martina Ipša, v novi avtorski stand up komediji, ki bo v Gledališču Park v Murski Soboti ob 19. uri.

Dan knjige v MIKKu

Ob Dnevu knjige v MIKKu pripravljajo branje poezije pomurskih pesnic in pesnikov, z začetkom ob 19. uri. 

Sobota, 22. april

Jürjevo 2023

Že tradicionalna veselica Jürjevo v Svetem Juriju ob Ščavnici tudi letos ne bo razočarala, tokrat vas bodo zabavali Modrijani, Žan Serčič in Neda Ukraden. Koncertni spektakel se začne ob 20. uri.

Izmenjevalnica igrač v Gornji Radgoni

Mladinski center Gornja Radgona v svojih prostorih ob 15. uri organizira izmenjevalnico igrač. Vabijo vse, ki bi želeli zamenjati doma že pozabljene igrače, namizne igre, otroška glasbila in knjige. Te morajo biti takšne, kot bi jih želeli tudi sami odnesti s sabo domov. 

Čemažev dan in pohod

Turistično društvo Čemaž vabi na Čemažev pohod v sklopu Čemaževega dneva, ki se bo začel ob 9. uri pred GD Podgorje. Pot bo potekala ob Muri po Čemaževi poti v smeri Črnc, na cilju pri mostu Črnc pa bo pohodnike čakala malica, ob koncu pohoda pa topel obrok. 

Pohod ob dnevu zemlje

Turistično društvo Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik ter občina organizirajo pohod na relaciji Bukovniško jezero - kapelica in Vidov izvir - Strehovske gorice - Cimprača - Strehovci - Dobrovnik - Bukovniško jezero. Odhod je ob 9. uri z glavnega parkirišča na Bukovniškem jezeru. Pot je dolga približno 8 kilometrov in ni zahtevna. Poskrbljeno bo za okrepčilo. 

18. Blaguški tek

Športno društvo Videm organizira tek ob 12. uri. Proga je umeščena v Forest Glamping resort Blaguš in njegovi okolici v osrčju Slovenskih goric. Glavni tek bo ob 14. uri. Štartnine bodo podarjene šolskemu skladu OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici.

Pohod po delu prekmursko-štajerske Jakobove poti

Pohodniki se zberejo v Odrancih na parkirišču nasproti pokopališča ob 6.30, od koder se bodo s kombijem odpeljali na Kobilje, na začetno točko poti Sv. Jakoba prekmursko-štajerske veje. Začetek pohoda je na mejnem prehodu Kobilje ob 7. uri. Za okrepčilo in dobrodošlice na pohodu bodo poskrbeli v občinah na poti. Dolžina pohoda je 19 kilometrov. Predviden zaključek je v Centru kulturne dediščine Odranci ob 14. uri, kje bo pohodnike čakala topla malica. 

Nedelja, 23. april

Zeliščarski dan na gradu Negova »Negovanje 2023«

Na letošnjem že tradicionalnem zeliščarskem dnevu na gradu Negova bodo med 10. in 17. uro obiskovalci lahko naravo in naravno dediščino spoznavali na zelo različne načine. Za obiskovalce pripravljajo zeliščarsko tržnico, zanimive predstavitve uveljavljenih strokovnjakov, kulinarično delavnico, nastop grajske gospoščine, otroški program, izmenjavo dobrih praks in vodeni ogled po stalni razstavi Dihanje zemlje. Prav tako pa bo poskrbljeno za hrano in pijačo. 

11. Jurjev pohod

KUD Antal Ferenc Središče organizira že tradicionalni Jurjev pohod po gričevnati gorički pokrajini narodnostno mešanega območja v Občini Moravske Toplice s spoznavanjem naravnih in kulturnih posebnosti območja z začetkom ob 10. uri.

Pohod trideželnega parka Goričko - Raab - Őrség

Krajinski park Goričko, Planinsko društvo Goričko in Goričko drüjštvo za lepše vütro organizirajo pohod, ki bo potekal po krožni poti skozi kulturno krajino vasi Grad - Gornji Slaveči - Dolnji Slaveči - Grad, od gradu Grad do okrepčevalnice Pri Raku in nazaj do gradu. Zbirno mesto je grajsko dvorišče med 8.45 in 9.15, dolžina poti je 12,3 kilometra in je srednje težka. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.