https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nagrada za naj energetsko učinkovit projekt pomurski občini

19.04.2023 ob 11:44  

Na 25. konferenci Dnevi energetikov, ki je potekala 18. aprila v Portorožu, so podelili nagrade za najboljše energetske projekte in energetsko najbolj učinkovito podjetje, ki jih podeljuje Časnik Finance. V kategoriji energetsko učinkovit projekt, je po izboru strokovne žirije glavno nagrado prejela občina Lendava.


Energetskih nagrad je pet, podelili pa so jih v treh kategorijah, in sicer energetsko učinkovit projekt, energetsko učinkovito podjetje in promocijski projekt. V vsaki kategoriji je strokovna žirija najprej izbrala finaliste, v vsaki kategoriji pa so podelili po dve nagradi; eno po izboru strokovne žirije, drugo po izboru bralcev.

Energetsko učinkovit projekt

Nagrado po izboru strokovne žirije v kategoriji energetsko učinkovit projekt je prejela občina Lendava, za sistem ogrevanja v spomeniško zaščiteni vili, v kateri je knjižnica. Konference in slavnostne podelitve se je udeležil župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je prevzel nagrado za Projekt Store4HUC.

Pri projektu gre za pilotno investicijo v latentni hranilnik toplote v povezavi z geotermalno energijo. V okviru tega projekta je Knjižnica Lendava, prešla iz fosilnega goriva na obnovljivi vir energije.

Stavbo so najprej priključili na geotermalni sistem daljinskega ogrevanja, potem pa so vgradili dva tisočlitrska jeklena zalogovnika, polnjena s parafinskim materialom. Zalogovnik uporabljajo v času, ko objekti, ki so priključeni na toplovod pred knjižnico, odvzemajo največ toplote, kar je predvsem ob zgodnjih jutranjih urah. Parafinski zalogovnik ima boljše energetske lastnosti od klasičnih vodnih zalogovnikov, poleg tega pa potrebuje manj prostora.

V isti kategoriji je po izboru bralcev nagrado prejela družba HSE za sončno elektrarno Prapretno. Priznanje za energetsko učinkovito podjetje je tako po izboru žirije kot bralcev prejelo podjetje Krka, za celovito in učinkovito upravljanje energije. Najboljši projekt za promocijo učinkovite rabe in obnovljivih virov energije je po mnenju strokovne žirije prejelo podjetje Interenergo. Priznanje po izboru bralcev pa je v tej kategoriji dobilo partnerstvo za trajnostno gospodarstvo CER za Green Star, digitalno strateško orodje s podatki o trajnostnem poslovanju, so zapisali pri Časniku Finance.

Foto: FB občina Lendava in arhiv Pomurec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2023 ob 12:31 gost

      Janšisti bili v komisiji !

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2023 ob 12:56 gost

        A v vsaki komisiji pa ja ni zraven JJ. Če pač ni tvoj favorit, vsaj malo realno glej in daj priznanje za dobro delo.

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2023 ob 19:25 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2023 ob 19:25 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.04.2023 ob 12:54 gost

      Čestitke upravi in županu občine Lendava.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.04.2023 ob 13:06 gost

      Bravo za občinsko upravo in župana!

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.04.2023 ob 13:22 gost

      Za to nagrado ni zaslužen ta kreten od župana ampak prejšnji župan keri ga je nadomeščal ko je ta kreten v Madžar mešal drek v parlamentu. Zdaj pa kaže to protezo Madžarsko na vseh slikah kot da je Prekmurje njegovo ne od Orbana. Kajti Januš in ta kretenn Madžar sta prodala Prekmurje Madžarom.

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2023 ob 14:35 gost

        Pa saj je predsednica šla k Orbanu, da mu pojasni, kaj je 🕊 mislil, da se Slovenija pridružuje tožbi proti Madžarski in da kupi nazaj celo Prekmurje. 😅😂🤣

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.04.2023 ob 13:23 pišti gost

      Janševi imajo nekaj za pokazat !!!!!!!! Dočim tile današnji vodilni pa živijo od praznih obljub in vse te stvari boste sami ljudje na svoji koži občutili . Dobro si zapomnite !!!!!! Levaki nikjer in nikdar niso naredili nič dobrega , samo zmešnjavo kar je tudi njihov namen !!!!!!!!

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.04.2023 ob 14:05 gost

      Janševo imajo za pokazat ko njihov vodja hodi na golf igrišča na jahte v drage vile na morje. In to k tistim kerim je delil denar davkoplačevalcev. To soo oligarhi tajkuni lobisti njegovi prijatelji preostali Slovenci pa imajo velik dolg kerega je Janša nakopal samo v 2 letih vladanja. Kajti dolg je večji kot prej v 10 letih.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2023 ob 14:37 gost

        Saj ima 🕊 tudi nekaj za pokazat in to je LJUBICA, ki se je prej prodajala za 1200€ na noč v Monaku. 😅😂🤣

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.04.2023 ob 15:08 gost

      Saj pa tudi Janez Janša nima prva ga zakona. Tudi on ima drugo violino samo zdaj ima dokturcu kera skrbi za njega po vsakih volitvah da ga šopa z pomirjevali.. Kajti vedno ko so volitve ali referndunmi je vedno doma celi arsenal pomirjeval.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.