https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nadgradnja vodovodnega sistema C bo končana do konca tega leta

27.04.2023 ob 6:00  

V Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča pri Svetem Juriju Ob Ščavnici so na včerajšnji tiskovni konferenci predstavili potek projekta »Nadgradnja vodovoda sistema C – 2. faza«, ki zajema občine Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici in Apače. Projekt, vreden 8,3 milijona evrov, bo končan do konca tega leta.


Potek projekta so predstavili županja občine Gornje Radgone Urška Mauko Tuš, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Andrej Vrzel in župan občine Apače Andrej Steyer.

Pri nadgradnji vodovoda sistema C pomurskega vodovoda, ki ga izvajajo občine Apače, Gornja Radgona in Sveti Jurij ob Ščavnici, so končane skoraj tri četrtine del. V Gornji Radgoni in Lokavcih je izvedenih približno 70 odstotkov del, toliko tudi v občini Apače, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici pa približno 85 odstotkov. Dela za povečanje zmogljivosti črpališča v vodarni Podgrad in transportni vodovod se bodo predvidoma začela maja.

"K projektu smo pristopili z namenom, da zagotovimo občanom varno, kakovostno in zanesljivo oskrbo s pitno vodo," je povedala županja občine Gornja Radgona Urška Mauko Tuš.

Projekt, vreden 8,3 milijona evrov, mora biti končan do konca tega leta. V njem bodo med drugim nadgradili črpališče pri Podgradu, zgradili prečrpališče pri Blagušu in položili približno 39 kilometrov vodovodnega omrežja.

V občini Apače so doslej izvedli večji del del na primarnem vodovodu Apače-Lešane ter na sekundarnem vodovodu Črnci-Žepovci, kjer so gradili sočasno z rekonstrukcijo državne ceste. Izvedena je tudi večina del na odsekih sekundarnega vodovoda za del naselja Črnci ter odseka vodovoda za del naselja Žiberci in Drobtinci.

"Cilj je zagotoviti občanom stabilno oskrbo z varno pitno vodo," je dejal župan občine Apače Andrej Steyer. Po njegovih besedah bo po zaključku tega projekta lahko priključenih na javno vodovodno omrežje blizu 90 odstotkov gospodinjstev.

V občini Gornja Radgona so zgrajeni odseki novega vodovoda med drugim na območju Ceste na stadion, na nekdanji avtobusni postaji, na območju Grajskega hriba in v delu naselja Podgrad. Trenutno gradijo na območju Jurkovičeve ulice in na bregu za Mariborsko cesto in zdravstvenim domom, končana pa je večina gradbenih del na vodovodu Lokavci.

V občini Sveti Jurij ob Ščavnici so med drugim zgradili sekundarno vodovodno omrežje v Seliščih, Blagušu, Rožičkem Vrhu in Stanetincih. Letos je med drugim predvidena gradnja v Jamni in sanacija razkopanih cest.

Namen projekta je izgraditi ustrezno infrastrukturo in povečati delež priključkov na javno vodovodno omrežje ter povečati kakovost pitne vode z ustreznimi ukrepi in ukinitvijo vaških vodovodov. Občine želijo z izvedbo projekta svojim prebivalcem zagotoviti nemoteno, varnejšo in stabilnejšo oskrbo z ustrezno pitno vodo. S projektom bo zagotovljen varen dostop do zdravstveno ustrezne pitne vode za skoraj 9.500 prebivalcev. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2023 ob 8:47 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      V Turčiji konktetno v Effesu so pred 2000 lejti meli vodovod, či bi ga zdaj naši delali na takšen način kak te bi ga delali 500lejt, telko o hitrosti današnje gradnje.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2023 ob 8:55 sobočanec gost

        Nadgradnja vodovodnega sistema C bo končana do konca tega leta in takoj bomo pričeli z nadgradnjo nadgradnje ! Vse bo transparentno, razvojno usmerjeno in trajnostno ! Ali pa ne, odvisno od potreb izvajalcev ??

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2023 ob 18:42 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2023 ob 17:04 goat gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝗪𝘄𝘄.𝗽𝗮𝘆.𝗵𝗶𝗿𝗶𝗻𝗴𝟵.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2023 ob 17:49 obnovljivi vir gost

      No za vsakega osla pa ni posla !! Žal je tako da tisti ki se ne spozna na dane razmere ne komentira---se ne vpleta v razpravo !!!!!!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.