https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Družbenokritični prvomajski kres otvoril dogodke Re:Pannonie

03.05.2023 ob 15:30  

Društvo 29a je v sklopu tradicionalnega festivala Re:Pannonia, katerega osrednji del se bo letos v Križevcih pri Ljutomeru odvil med 29. junijem in 2. julijem, prvič organiziralo prvomajsko kresovanje.

Na predvečer praznika dela so predstavniki Društva29a v matičnih prostorih, v Logarovcih, napovedali, da se bodo odslej tudi družbenokritično aktivirali, kresovanje pa bodo odslej pripravili vsako leto.

»Naj simbolični prižig ognja in naši pozivi k dobronamerni, tovariški družbi živijo skozi vse leto, ne le ob meni najlepšem prazniku,« je povedal predsednik društva Robert Jurak, ki je zbranim prebral pismo prijatelja, avstrijskega profesionalnega revolucionarja Walterja Famlerja.

Famler, sicer dolgoletni generalni sekretar dunajske kulturne ustanove Alte Schmiede, je med drugim zapisal: »V logarovskih delavnicah s po Marxovo in Titovo inspirirano kovinarsko obrtjo iz zaledja razbitega socializma, umetnice in umetniki s svojimi objekti po navdihu Roberta Juraka ustvarjajo v znak moči proti roparskemu kapitalizmu dandanašnjega, našega časa. Preboj Jurakovega društva in stila prav gotovo predstavlja predvidljivo podlogo na socialističnem obzorju«.

Zbrane je nagovoril tudi frontman skupine Demolition Group Goran Šalamon, ki je pred leti kot gost okrogle mize že gostoval v Logarovcih. Dogodek je povezoval Dejan Karba, zbrane pa je s skladbo, odigrano na železnih bobnih, navdušil glasbenik Jože Zadravec. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Hana Požgan Fišinger

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.05.2023 ob 15:40 gost

      Sam --ODPAD--se je zbral ! Po slikah sodeč--groza od udeležencev !

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2023 ob 15:54 gost gost

      DELAT SE SPRAVITE NEJ SLIKAT SRAMOTA CECATE PENEZE

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2023 ob 16:30 gost

      Meni se pa ful dopade ženska v prvi vrsti, temnolaska v rdečem krilu. Jo kdo pozna?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.05.2023 ob 16:34 gost

      Nekdaj obetavni festival RePanonija se spreminja v ceneni levičarski politični aktivizem. Škoda.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.05.2023 ob 16:47 GOST gost

      DELALI SMO MI 50, LET ČUNDRAŠ ZA VAS KA ZDAJ MODRUJETE PO PRLEKIJI

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.05.2023 ob 18:16 Tako naj bo gost

      Po prisotnih bi sodili, da bo svet rešen on odrešen. Kmalu! Vsaj polovica zbranih nima v svojem življenju ničesar pokazati.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.05.2023 ob 19:56 gost

      Seveda ga podpiraš, če si to ti, sam sebe podpiraš, drugega tak ne moreš, ker drugi vsi razmišljajo drugače kot ti in se ne ponavljajo vsak dan kot ti, eno in isto že leta in leta, Janša, domobranci, cerkev. Je to vse kar zmoreš? Še učenec iz posebne šole bi več spravil iz sebe.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.05.2023 ob 20:04 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Joj,kak si pa ti učeni......se vidi ,da čitaš Freuda,Junga.....malo celo Marxa......

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.