https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Premierno prikazali restavriran film Veselo gostivanje

06.05.2023 ob 11:10  

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom v Gledališču Park v Murski Soboti premierno prikazal restavriran in digitaliziran film Veselo gostivanje v režiji Franceta Štiglica.

V četrtek zvečer je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v Gledališču Park gostil premiero digitalno restavriranega filma Veselo gostivanje iz leta 1984. Dogodek so organizirali v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom prav na 30. obletnico smrti slovenskega mojstra režije Franceta Štiglica, ki se je podpisal tudi pod ta predvajani film. 

"Veselo gostivanje je film o prekmurski skupini muzikantov, Pickovi bandi. Tompa, stric Števek, stric Marko in mladi Miško potujejo po Prekmurju, in igrajo na različnih zabavah in drugih posebnih priložnostih. Miškova družina in duhovnik si želijo, da bi Miško vstopil v duhovniški poklic, kar pa je v nasprotju z Miškovimi željami, ki bi raje postal profesor ali celo pisatelj. To je tudi razlog za njegov vstop v Pickovo bando, saj mu omogoči spoznavati Prekmurje in prekmurske ljudi. Na eni izmed porok, kjer igrajo, se Miško zaljubi v Šariko, ki pa ni po godu njegovim bližnjim," so zapisali v zavodu.

Ponovitev projekcije filma v Gledališču Park bo za vse tiste, ki ste jo v četrtek, 4. maja, zamudili, še v soboto, 6. maja, ob 20. uri.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2023 ob 12:31 prijatelj gost

      Ka su delali tukaj vsi ti krokodili ?? Norčujejo se iz tega bednega pri kaza--preklinjanja in poneumljanja takratne govorice naših ljudi ! Štiglic je od Kranjca prenesel samo slabe stvarij , ker takšnih neumnosti je bilo izredno malo! Beda od režiserstva in stvaritve prekmurskega človeka !!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.