https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

GFML ob visokem jubileju pripravlja številne dogodke in aktivnosti

09.05.2023 ob 16:07  

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer letos praznuje 60. let. Do konca leta se bodo tako zvrstili številni dogodki. Na današnji novinarski konferenci so predstavili aktivnosti, s katerimi bodo obeležili častitljivo obletnico.

Aktivnosti, s katerimi bodo obeležili 60. obletnico, so predstavili Zvonko Kustec, ravnatelj in koordinator praznovanja ob 60. letnici, Franc Čuš, pomočnik ravnatelja in koordinator Kulturnega maratona in Ludvik Rogan, vodja aktiva umetniške gimnazije in koordinator festivala Student Cuts.

Ob jubilejnem 60. letu ravnatelj Zvonko Kustec pove, da je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer 1. septembra leta 1963 odprla svoja vrata. V tistem času je bila večina dijakov iz desnega brega reke Mure, iz takratnih občin Ljutomer, Ormož in Gornja Radgona, kasneje pa se je šolski okoliš razširil na celotno Pomurje. V tem času, upoštevajoč tudi letošnjo generacijo, je srednješolski program GFML končalo skupaj več kot 5.400 maturantov.

Prireditve v letošnjem šolskem letu so v celoti posvečene obeležitvi 60-letnice. Tako so v aprilu na šolskem travniku posadili potomko najstarejše trte na svetu. Dijaki 3. letnika umetniške gimnazije pripravljajo 60 kratkih, 60-sekundnih filmov ob 60. obletnici. Ta teden se bo odvil festival Students Cuts, s katerim se bo začel tudi tradicionalni Kulturni maraton.

Že več kot 20 let šolsko leto zaključijo s Kulturnim maratonom, ki letos dobiva svežo podobo in organizacijsko zasnovo in bo potekal vse od 11. maja do konca pouka, ko se bo končal z zaključno akademijo Odsev. Franc Čuš, koordinator Kulturnega maratona, pove, da ta vsebuje več kot 25 dogodkov, nekateri izmed njih se bodo odvili izven šole, v sodelovanju z drugimi institucijami.

Da je Ljutomer čedalje pomembnejše filmsko mesto tudi za mlade ustvarjalce, pa priča že 9. edicija festivala Student Cuts, mednarodni filmski festival mladih, ki že tretje leto poteka pod njihovim okriljem. Gledališki del festivala je bil že izveden konec meseca marca v Nogi Gorici, filmski festival s projekcijami filmov pa bo potekal 11. in 12. maja. Glavno prizorišče bo na ljutomerski gimnaziji, del projekcij pa se bo odvijal še v Mladinskem centru v Ljutomeru.

Vodja aktiva umetniške gimnazije in koordinator festivala Student Cuts Ludvik Rogan pove, da je bilo na festival letos prijavljenih 2.400 filmov iz stotih držav iz celega sveta, v predvajanje pa so dijaki umetniške gimnazije izbrali 121 filmov iz 39 držav. Filmi so razvrščeni v pet kategorij, in sicer igrani film, dokumentarni film, animirani film, eksperimentalni film in future talents.

Osrednja prireditev ob jubileju bo svečana akademija, ki bo potekala 14. oktobra 2023, na kateri se bodo srečale vse generacije GFML.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2023 ob 20:04 gost gost

      Ja, zaposlujejo pa samo iz svojih krajev. Drugi nemajo šanse. Tak je že od mekdaj-.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2023 ob 23:09 AnneJone gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2023 ob 10:56 Marko gost

      Tudi gospodu ravnatelju je čas da gre. Prestari je.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2023 ob 12:01 gost

      Boga gimnazija katero na maturantskih plesih zabavajo tipi ala Valič, Avdič in podobni...

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.05.2023 ob 23:28 gost

      Kustec čas je, da spakiraš kufre in v penzijo. Od elitne gimnazije si naredil katastrofo. Čuš, a še vedno verjameš, da boš kdaj ravnatelj? 😂😂😂

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.