https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otvoritev razstave maturitetnih izdelkov dijakinj SPTŠ

10.05.2023 ob 11:40  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so na ogled postavili izdelke dijakinj izobraževalnega programa Tehnik oblikovanja Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, generacije 2019/2023. 

Dijaki programa Tehnik oblikovanja SPTŠ so v avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota na ogled postavili svoje zaključne maturitetne izdelke. Razstava bo na ogled vse do 31. maja 2023 in je posvečena ustvarjalnosti že sedme generacije oblikovalcev, ki je črpala svoj navdih iz domišljije.

"Dobrodošli na razstavi maturitetnih izdelkov generacije 2023 programa tehničnega oblikovanja na SPTŠ Murska Sobota. Spoštovane dijakinje zaključnega letnika oblikovanja, ob vaši razstavi in skorajšnjem koncu vašega šolanja na naši šoli vam za vse kar ste pri nas dosegle doslej čestitam in se vam obenem zahvaljujem, ker ste se v obdobju šolanja izkazale po vaših najboljših močeh," je nagovoril vse zbrane ravnatelj SPTŠ Ludvik Sukič.

Izobrazba je vse, kar nekomu ostane po tem, ko je pozabil vse tisto, kar se je naučil v šoli. Edini vir znanja so izkušnje, ki si jih pridobivamo skozi vse življenje, ne le v času šolanja. Pravi znaki inteligence niso znanje ampak domišljija, ki je osnovno gibalo človeškega razvoja, je Sukič povzel nekaj misli A. Einsteina. 

"Poleg pridobivanja znanja je pomembna naloga šole tudi ta, da vam v času izobraževanja pomaga ugotoviti, kaj vas v življenju resnično veseli, v čem ste posebni, kako boste lahko svoje sposobnosti čim bolj razvili, in si pridobili izkušnje, ki vas bodo oplemenitile z znanjem za vse življenje. Zato naj bi šola med drugim spodbujala tudi razvoj vaših talentov, sami pa morate ugotoviti, kako te talente uporabiti," je zaključil Sukič.

Poklic tehnika oblikovanja je zelo raznolik in omogoča delo in zaposlitev na različnih področjih, tako v oglaševalskih agencijah in repro studiih, kot v tiskarnah in različnih medijskih hišah. Dijaki se tekom šolanja naučijo ročnega in računalniškega dela, priprave različnih tiskovin, spletnih strani, animacij in še mnogo več. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.