https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na ogled postavili razstavo izbranih razglednic Ljutomera

27.05.2023 ob 6:05  

Razstava izbranih razglednic Ljutomera bo v avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota na ogled do 31. maja 2023. 

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so na ogled postavili razstavo izbranih razglednic Ljutomer. Razstava, ki so jo pripravili v sodelovanju s Splošno knjižnico Ljutomer, zajema razglednice, ki so bile objavljene v Zgodovinskem listu, Zborniku splošne knjižnice Ljutomer leta 2019, avtorja Srečka Pavličiča. 

Nekoč, že pred leti jo je prinesel poštar. Ogledali smo si jo, prebrali, kaj lepega je bilo napisanega na zadnji strani in jo postavili na polico vsem na ogled. Ne za dolgo, saj jo je nerodna roka, ki je stikala za drugimi stvarmi, večkrat prevrnila. Ko smo spet pogledali, od kod nam jo je poslal stari znanec, je njena zanimivost ugasnila. Pa smo jo pospravili tja v predal med desetine papirjev, ki jih bomo še kdaj rabili. Ali pa tudi ne. In nekega dne je bilo treba predal pospraviti. Takrat smo davno pozabljeno razglednico spet našli. Pogled na fotografijo neznanega kraja je obudil spomine na nekdanje dni, tudi na prijatelja, ki jo je napisal. Tokrat smo razglednico shranili, saj je postala neponovljiva zgodba nekega časa, kraja in nam ljubega človeka,« je zapisal Srečko Pavličič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2023 ob 6:13 Franc gost

      Ljutomer ima marsikaj, ampak županja nima posluha za nobeno kulturo in naso dediščino ,to se vidi iz lendavskega stolpa že. Zapravila turizem, in zdaj nesposobneži od Lasa naprej vodijo vse. Kaj je sploh kandidirala

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2023 ob 6:15 Ljutomer gost

      Pavlicica naj pita za na svet, po mojen mnenji edini sposoben, ki mu ni para.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2023 ob 11:53 Mirko gost

      Haha čistko dela,vse to kaj je naredla škode in se več,bo dobila nazaj. Za vsako rit se najde siba

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2023 ob 17:15 Ne pobiraj smeti gost

        novice.svet24/clanek/novice/slovenija/foto-okarali-domacine-ker-v-elektro-odpadke-mecejo-bioloske-smeti Naj za svoj denar tudi delaju

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.