https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Deževje povzroča nevšečnosti, v Pomurju na delu številni gasilci

14.05.2023 ob 14:20  

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Deževje, ki še ne bo ponehalo, že povzroča številne nevšečnosti. Predvsem v vzhodnem delu Slovenije je povečana verjetnost zemeljskih plazov, naraščajo nekatere reke. Na več lokacijah v Pomurju so bili na delu gasilci, ki so prečrpavali meteorno vodo.


V Ormožu je v soboto zaradi obilnih padavin potok prestopil bregove in ogrožal 10 stanovanjskih objektov, dve gospodarski poslopji in cestno infrastrukturo. Na Ptuju je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, prireditveni objekt in podvoz.

Na več lokacijah v Pomurju so bili na delu gasilci, ki so prečrpavali meteorno vodo. V Vučji vasi je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, tamkajšnji gasilci so iz stanovanjskega objekta izčrpali okoli 15 kubičnih metrov vode.

V Apačah so gasilci PGD Podgorje iz Apaške doline prečrpali meteorno vodo iz stanovanjske hiše v naselju Vratji Vrh.

V občini Križevci so gasilci PGD Vučja vas izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše, gasilci PGD Bučečovci pa iz kletnih prostorov stanovanjske hiše v Bučečovcih.

V Radencih so gasilci PGD Hrastje-Mota v naselju Hrastje-Mota odstranili drevo, ki je padlo čez cestišče in prečrpali meteorno vodo z dvorišča stanovanjske hiše.

V občini Sveti Jurij ob Ščavnici so gasilci PGD Bolehnečici, Dragotinci, Selišči-Kupetinci, Sovjak, Stara Gora in Grabonoš izčrpali meteorno vodo na dveh lokacijah, dvorišče in klet v naselju Grabonoš in prečrpali meteorno vodo iz dvorišča v naselju Terbegovci, sporočajo in Uprave za zaščito in reševanje.

Zaradi napovedanih povečanih padavin Geološki zavod Slovenije opozarja, da je tudi danes povečana verjetnost zemeljskih plazov predvsem v vzhodnem delu Slovenije, do njih pa lahko pride tudi na ostalih območjih Slovenije.

Agencija RS za okolje opozarja, da bodo danes reke v Podravju, Pomurju in Posotelju hitro naraščale in se sredi dneva pričele razlivati ob strugah. Posamezne reke na teh območjih se bodo popoldan in zvečer razlivale ob strugah, na več mestih pa lahko pride do zastajanja in poplavljanja padavinske vode. Reka Mura se bo predvidoma razlivala znotraj protipoplavnih nasipov.  

Po napovedih vremenoslovcev bo danes oblačno in deževno, v ponedeljek bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe, v noči na torek pa bodo padavine znova zajele vso državo. V ponedeljek bodo reke tako prehodno upadale, v torek pa pričakujejo ponovno močnejše naraščanje rek, zlasti v vzhodni in južni Sloveniji, še sporoča Arso. 

Video: FB Neurje.si (Aljaž Škafar)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2023 ob 16:15 gost

      Tak pač je saj pa se jarki sploh ne čistijo,mostovi so marsikje zamašeni glavno,da imamo 214.občin.Ja napisal sem resnico nekoč so jarke kosili po celem delu levo in desno brežino danes pa opažam,da se kosi le brežina ob cesti medtem ko v najnižjem delu jarka raste Rakita.In kako bo tak jarek vodoprepusten?.Pomurski župani in županje bi rad slišal vaše mnenje.Lp.

      35 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2023 ob 18:21 gost

      Zdaj du spet kmeteki leteli v Ljubljano štrajkart ker dežuje in noče nehati. Kajti kriva je vlada da njim moči njive kjer pridelujejo hrano za tujino. Davkoplačevalci njim pa bodo morali plačati odškodnino za dež.

      21 38 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2023 ob 18:23 gost

      Občine kosijo samo enkrat na leto pa to takrat ko imajo v keri občini proščinje.

      34 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.05.2023 ob 18:31 Jurij gost

      Avstrijci praznijo akumolacijska jezera pred novimi supercelicnimi nevihtami ki bodo sredi tedna nastajale nad tem delom Evrope.Ob tej namocenosti zna bit dobersen del vzhodne nizinske pokrajine pod vodo.Na hribovitem delu pa bo velika nevarnost plazov. Žal smo na območju na katerega Ljubljana rada pozabi...Lahko marsikaj ukrepamo in naredimo ob ponedeljkovem zatišju pred nadaljevanjem padavin....Preventiva je vedno boljša od kurative...Imamo sodobne naprave za napovedovanje vremena,le znati treba uporabit.

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.05.2023 ob 19:42 Karel K. gost

      Mora se dvigniti podtalnica katera se je izčrpala v preteklih sušnih letih, zato je potreben ta dež. Saj ko bo spet posijalo sonce bo spet v nekaj dneh vse suho. to še niso nobene poplave.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.05.2023 ob 19:51 gost

      Za obilo dežja, in poplave je kriv nihče drug kot eden in edini Janez Janša in Titoist Korl.

      5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.05.2023 ob 19:51 gost

      Kdo je kriv za poplave????????????????

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.05.2023 ob 19:58 gost

      Da, daj LAJČI ! 19:51

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.05.2023 ob 20:19 Posrani Karel gost

      Dragi prijatelji! Evo mene tu POSRANI KARČI, ki serjem dan in noč. Danes sem obiskal prijatelja Nejčeka v Hrastovcu, ki se še kar naprej bori z Domobranci. Se še kar naprej jim uspešno upira. ŽIVELA OF!!!!

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.05.2023 ob 20:20 Posrani Karel gost

      Dragi prijatelji! Evo mene tu POSRANI KARČI, ki serjem dan in noč. Danes sem obiskal prijatelja Nejčeka v Hrastovcu, ki se še kar naprej bori z Domobranci. Se še kar naprej jim uspešno upira. ŽIVELA OF!!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.05.2023 ob 20:40 dilinka gost

      Jeeee Cigajn ga je otišo domov, pa spat , vutro pa ga delati pri leder fabrik......Hansi ga že čaka!!!!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.05.2023 ob 21:29 Jože gost

      Budale poplav nemre usrani politik staviti tisti.ka pa se se norca z kmetov delate pa ste neizobražene nevedne budale Kere mislite ka šunke pa kruh rastejo na drevju

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.05.2023 ob 22:11 kilonja gost

      Pod to vlado sama nesreča, draginja, poplave, lani požar, samo še potres nam manjka.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.05.2023 ob 8:53 gost

      Mi smo imeli potres 2 leti vladanja Janeza Janše debila ki že 30 let leče po parlamenti pa je en drek naredil za Slovenijo. Edino da jo je sam osvobodil ko se je skrival v Cankarjevem domu in zbiral orožje za šeftanje. Mij na fronti smo pa imeli 4 eno puško pa to brez metkov.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.05.2023 ob 12:40 gost

      Vemo gdo se je skrival ne v krtovo luknji ampak v potzemlji Cankarjevega doma. Sam osamosvojitelj Slovenije Januš grozni Peterle mu je pa kahlico krej nosil. Zdaj bo pa rada imela muzej kjer bi kazala kako sta se borila v Cankarjevem domu v kleti. Eden ja zbiral orožje za prodajo drugi pa pripravljal lažniva poročila.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.05.2023 ob 13:03 lepec gost

      Največji usrane je bil januš grozni - domobranski in nihče drug.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      17.05.2023 ob 8:38 Pepelka gost

      Ne ven kaj majo poplave z lederon,pa z cigani,nisce nej kriv za te poplave ,pac narava dela svoje. Prave poplave so bile 1971-72 ,ko je voda segala do pasu ,vse je bilo uniceno.,pa se kmetje niso pritozevali tak kak se zdaj eni ket so nekazere ceste neprevozne.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.