https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Predstavili so se pevski zbori društev invalidov iz cele Slovenije

Murska Sobota, 15.05.2023 ob 18:30  

Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) je v soboto, 13. maja, v telovadnici OŠ III Murska Sobota, izvedla jubilejno 25. revijo pevskih zborov društev invalidov ZDIS, v soorganizaciji Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota.

Zbrane je nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ki je poudaril, da murskosoboška občina že več kot desetletje nosi naziv "Občina po meri invalidov." Vsak dan znova se trudijo ustvarjati družbo, ki bo vključujoča in dostopna za vse. "Murska Sobota ima kreativne posameznike, vrhunske ustvarjalce in odlične kulturne institucije, ki znajo in zmorejo delati velike stvari. Zato ni naključje, da je bila leta 2012 del Evropske prestolnice kulture." 

"Kljub vsem težavam, ki pestijo nas invalide, pojemo večkrat tudi zato, da pozabimo na težave, ki nas tarejo," pove predsednik Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota Rudolf Kulič.

Peter Bršek, predsednik ZDIS, je spomnil, da sledijo osnovnemu načelu, "da smo skupaj močnejši."

Največja reprezentativna invalidska organizacija v Sloveniji je z razvejano mrežo lokalnih društev prisotna skoraj v vsakem kraju.

Nastopilo je 20 pevskih zborov, ki delujejo v okviru društev invalidov ZDIS iz celotne Slovenije.

Po nastopu vsakega zbora je predstavnik Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota podelil pevovodji zbora darilo v spomin, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Peter Bršek pa jim je podelil zahvalo za sodelovanje na jubilejni reviji pevskih zborov. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.