https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Izdano rdeče opozorilo, padavine povzročajo preglavice tudi v Pomurju

16.05.2023 ob 18:45  

Padavine povzročajo preglavice tudi v Pomurju.

 

Ob že drugem sredozemskem ciklonu v zadnjem tednu na Arsu glavnino padavin pričakujejo do večera, ker so nekatere reke zlasti v južnem delu države že zelo polne, pa je tam pričakovati zaostreno dogajanje. Razmere se bodo na Štajerskem v sredo umirile, na jugovzhodu pa največje pretoke pričakujejo v sredo in četrtek. Zaradi možnih nalivov, ki so lahko lokalno zelo izraziti, so zaostrili stopnjo opozorila, ki je zdaj na severovzhodu Slovenije deloma celo rdeče.

OPOZORILO

Zvečer bodo vodotoki v vzhodni Sloveniji še naraščali, povečala se bo možnost zemeljskih plazov, opozarja Arso.

Vir: Arso

Vseeno zaradi velike predhodne namočenosti popoldne, še posebej pa v noči na sredo pričakujejo ponovna naraščanja rek v vzhodni Sloveniji, zato so z rdečim opozorilom obarvali manjši porečji Ščavnice in Pesnice v Slovenskih goricah, do večjega naraščanja lahko pride tudi v njuni soseščini na širšem območju Pohorja, Maribora in v porečju reke Dravinje.

Razmere v Pomurju

OBČINA RADENCI

V času dogodkov večjega obsega poplave so do 18:40 na območju radenske občine zabeležili več prijav dogodkov (5). Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (4). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo, navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Cesta skozi Boračevo ni prevozna.

OBČINA GORNJA RADGONA

Do 18:40 so na območju Gornje Radgone zabeležili več prijav dogodkov (4). Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (4). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Orehovci

Okoslavci 

OBČINA KRIŽEVCI

Na območju občine Križevci so zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

OBČINA LJUTOMER

Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (2). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Cezanjevci  

MESTNA OBČINA MURSKA SOBOTA

V času dogodkov večjega obsega Poplave so na območju murskosoboške občine zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

OBČINA PUCONCI

Do 19:25 so na območju puconske občine zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

OBČINA RAZKRIŽJE

Do 18:40 so na območju občine Razkrižje zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

OBČINA ROGAŠOVCI

Zabeležili so več prijav dogodkov (1). Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Neprevozna cesta na relaciji Pertoča-Ropoča

Pertoča

OBČINA SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI

Do 18:40 so na območju občine zabeležili več prijav dogodkov (6). Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva (5). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Radenci

Napoved

Zvečer bo še deževno, ponoči pa bo dež oslabel in ponekod prehodno tudi ponehal. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

V sredo bo oblačno, predvsem v notranjosti bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 10 do 15, na Goriškem in ob morju okoli 18 °C.

OBETI

V četrtek in petek bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme. V soboto bo razmeroma sončno s kakšno popoldansko ploho in nekoliko topleje.

Kakšno je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

* Foto: Radarji v Pomurju

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2023 ob 19:11 sobočanec gost

      padavine povzročajo preglavice tudi v Pomurju ? Ne drži, mi imamo urejeno lokalno infrastrukturo !!

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2023 ob 21:47 AngelinaJames gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2023 ob 21:47 AngelinaJames gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2023 ob 3:40 Dali si ti vladni mafijec koji govori neresnice gost

        novice.svet24/clanek/novice/slovenija/najvecja-nevarnost-so-plazovi-marsikatera-hisa-je-odrezana-od-sveta

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2023 ob 19:21 Jurij gost

      Leto 2014 se ponavlja ,škode bo veliko več kot tedaj saj je bla jesen ....vprašanje je le če reka Mura ostane znotraj struge... Ščavnica in Ledava verjetno ne bosta.....linija močnejših padavin potuje proti Avstriji ,,,upajmo da se ne ponovi Podravje......bodimo pripravljeni.....

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2023 ob 21:01 gost

      Potoki so zaraščeni, da bodo imele ČEBELE hrano ! Kaj !

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2023 ob 22:19 Gost gost

      Čebele ne hodijo po potokih bumbar.pa čebela ni kriva za zarašcenost.to so krivi štakori po občinah

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2023 ob 23:54 Nesposobnost in malmarnost gost

      24ur/novice/slovenija/sarec-ob-ogledu-stanja-v-podravju-glavna-tezava-tukaj-so-zemeljski-plazovi 24ur/novice/slovenija/za-jugovzhod-in-severovzhod-drzave-oranzno-opozorilo-zaradi-dez

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.