https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Reka Mura prestopila bregove, poplavljajo nekateri vodotoki

17.05.2023 ob 7:20  

Deževje pojenja, posledice nalivov pa so po dosedanjih podatkih najhujše na vzhodu države. Po dosedanjih podatkih centra za obveščanje se je sprožilo 68 plazov, aktiviranih je bilo 187 gasilskih enot. Poplavljajo nekateri vodotoki, zaprtih je več cest, reka Mura je prestopila bregove.


Po večjem naraščanju rek minulo noč trenutno v severovzhodni Sloveniji še poplavljajo reke v spodnjih tokovih, zlasti Ščavnica in Pesnica, vendar se v zgodnjem toku njihov pretok že zmanjšuje in upadajo. 

Narašča še reka Mura, ki je ponoči narasla na tisoč kubičnih metrov na sekundo v Gornji Radgoni, ta visokovodni val pa se bo čez dan pomikal proti hrvaški meji.

Cesta Murska Sobota - Černelavci 

Hidrološke razmere se bodo danes počasi umirjale, nekaj težav se lahko pričakuje zlasti na iztoku Ščavnice v že visoko Muro, in tudi Ledave v Muro. Tam lahko pride do določenega zastajanja vode, a hidrologi zaenkrat večjih težav na teh območjih ne pričakujejo.

𝗣𝗼𝗽𝗹𝗮𝘃𝗲 𝘃 𝗣𝗼𝗱𝗿𝗮𝘃𝗷𝘂, 𝗣𝗼𝗺𝘂𝗿𝗷𝘂 

💧 "Poplavljajo reke Pesnica, Ščavnica, Kolpa, Mura ter v spodnjem toku Dravinja, Kolpa in Ledava.

💧 Mura je v zgornjem toku dosegla največji pretok in se umirja, v spodnjem toku bo danes čez dan še naraščala.

💧 Kolpa, Pesnica, Ščavnica in pritoki imajo ustaljen pretok. Ledava se v spodnjem toku počasi umirja, v zgornjem toku upada.

💧 Poplavljene površine v severovzhodni Sloveniji se bodo danes čez dan začele zmanjševati, vzdolž Mure pa se bodo še nekoliko povečale. Prav tako se bodo do večera še nekoliko povečale v spodnjem toku Krke," navaja Arso.

V zadnjih 12 urah so po podatkih centra za obveščanje gasilci pomagali odpravljati posledice obilnega deževja na območjih regijskih centrov za obveščanje Ptuj, Maribor, Celje, Murska Sobota in Novo mesto. Centri za obveščanje so zabeležili kar 325 dogodkov, aktiviranih je bilo 187 gasilskih enot.

Rankovci v občini Tišina

Gasilci so izčrpavali meteorno vodo iz večinoma kletnih prostorov stanovanjskih in drugih objektov, čistili prepuste, odstranjevali zaradi razmočenosti tal podrto drevje, v objekte so nameščali potopne črpalke ter s protipoplavnimi vrečami zaščitili ogrožene objekte. Meteorne vode so zalile tudi več cestišč, ponekod so objekte ogrožali tudi narasli vodotoki.

 Poplavljeno nogometno igrišče v Dokležovju

Minulo noč se je po doslej zbranih podatkih sprožilo 68 plazov, največ na severovzhodu države, za njihovo sanacijo pa so aktivirali skupno 47 gasilskih enot. Gasilci so plazišča prekrivali s folijo in urejali odvodnjavanje. Plazovi večinoma ogrožajo infrastrukturo in objekte, nekaj škode so povzročili tudi v naravi, je zapisano v današnjem poročilu centra za obveščanje.

Radenci

Zaradi poplavljenih vozišč so zaprte cesta Smednik-Kostanjevica pri Zameškem, cesta Videm-Radenci v Radencih in cesta Jurovci-Leskovec v Leskovcu. Na cesti Ptuj-Središče ob Dravi v Mihovcih promet zaradi plazu poteka izmenično enosmerno.

 Kroški brod

Poplavlja reka Ščavnica, reka Mura je prestopila bregove, narasle so Pesnica in Dravinja, poplavljajo tudi posamezni manjši vodotoki, razlivajo se Krka, Kolpa in Lahinja. Po napovedih naj bi Kolpa največji pretok dosegla predvidoma davi.

Reka Mura pri petanjskem mostu

Danes bo pretežno oblačno, predvsem v notranjosti bodo krajevne padavine. Popoldne bo dež večinoma ponehal. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ki bo ponekod okrepljen.

Jutri bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Pihal bo veter vzhodnih smeri. V petek bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno, popoldne in zvečer se bodo pojavljale posamezne krajevne plohe. V soboto bo nekaj več sonca, še bodo možne krajevne plohe. Topleje bo, napovedujejo meteorologi.

Reka Mura v Gornji Radgoni

Žepovci v občini Apače (Foto: Vilibald Marič)

Kakšno je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

Podrto drevo na relaciji Bogojina - Gančani (Foto: Radarji v Pomurju)

 

 

Krajna v občini Tišina

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2023 ob 8:58 gost

      To je kriv Janez Jansa in nihce drug. Kaj ti pravis Lendavski vsevedni naddrekonja original vseh originalov?????

      25 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2023 ob 9:42 gost

        🤔 Pa saj veste, da je Janša hotel ukrasti SLO vodo in smo imeli potem referendum o vodi, kjer je I8M zagotovil dovolj vode za vse, razen za Kras. Za komuniste bo vedno in povsod kriv Janša. 😅😂🤣

        38 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2023 ob 17:29 Lali gost

        Teleta nepismena Janševa se oglašajo na vse teme z istimi odgovori, ni čudno nedokončana osemletka jim to ne dopušča

        8 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2023 ob 20:29 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2023 ob 9:48 seveda Janez. gost

      V njegovih mandatih vlagaja ni bil sposoben odpraviti napake, kot niso drugi. Če bi jih n, jih ne bi drugi, posebej taki, ki od njega podedujejo najslabše, kar v državi lahko sploh podedujejo.Tudi vreme, če ne bi bilo Janeza Janše bi nam sijalo sonce, danes se nebo joče za njegovim nasledstvom. Tak pač j in vedno bo kriv, če se babe prepirajo v parlamentu, na odborih itd., ni VRAG DA NE BO DEŽEVALO. Prepirajo se pa zaradi Janeza Janše in njegovih vragolij, a ni tako. Je, točno tako je.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2023 ob 10:16 gost

      Debeli lendavski naddrek. Imam vprasanje za tebe. Ti si vseeno izobrazen clovek za razliko od nas navadnih smrtnikov imas dokoncano vsaj osnovno solo, zato bos verjetno vedel odgovoriti. Zanima me, ce je za tako slabo vreme, ujme, plazove in poplave kriv samo Jansa ali pa tudi se nekateri iz sds- Tomceva, Grims, Mahnic, Logar, Strakl itd??? Prosim za iskren odgovor. Ti si tak veleeum in izobrazen bos to vedel sigurno.

      10 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2023 ob 11:47 dež gost

      Nikaj vam ne paše .Če ni dežja ni dobro zdaj gda dežuje vam ni dobro ne vem ka bi radi .

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2023 ob 4:00 Joza gost

        Ja vse je v redu,ker država nima denarja za vodovodno gospodarstvo,zato nočejo čistiti jarkov.Samo gledajo za svoj žep, jebe se jim za poplave.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2023 ob 12:12 gost

      Mrhovinar lendavski zbudi se iz brloga , medvedje so že zunaj !!!

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2023 ob 12:16 gost

      Seveda je kriv Janez Janša dve leti ko je bil kovid je bilo vse zaprto. Vlada občine bi pa lahko v tem času uredile potoke nasipe poglobile jarke itd. Ampak ne oni so raje šteli velike plače kere dobijo na občinah in takrat na vladi in se po,,,,, jajcaj,,,, škrabali za nič dela.

      9 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2023 ob 12:22 gost

        Mater si zakompleksani ! Lahko bi mu ti j..a praskal ,tebi je to v užitek , pa videl bi vsaj kako zgledajo !!! 12:16

        13 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2023 ob 13:17 gost

        🤔 Verjetno je tudi za komunistićko pobijanje v JUG in po svetu, skratka za vse kar komunistom ni prav, je kriv Janša. 😅😂🤣

        14 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.05.2023 ob 12:23 gost

      smeh do solz bravo

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.05.2023 ob 12:53 gost

      Hvala debeli Lendavski naddrekonja. Sem si mislil, da je vecinoma kriv Jansa in nihce drug. Tak, da Mahnic, Tomceva, Logar in ostali sds nimajo nic z poplavami?

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.05.2023 ob 14:36 Gost4673 gost

      Ka pa če zavolo ptičeka goloba ka telko pejnezov v žep pospravo pa kosovsko ciganijo podpro? Ali jankoviča za kanal CO? Ali pa zavolo klüke zupančičove ka je šimpanza posvojila? Ali pa jevšek kda sta z baričevičon pse nategavala?

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.05.2023 ob 17:02 Aranka gost

      Lendavski zaj nej mela čas, morala on pumpati voda iz dnevna soba...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.05.2023 ob 17:50 Devica gost

      Dol po Mujri odneslo boltinsko turistično direktorco.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.05.2023 ob 18:49 gost

      Pogrešali so gasilce poklicne na intervencijah keri tako veliko delajo kao. Zelo so pa bili glasni v Ljubljani ko so protestirali in grozili ministrici za javno upravo. Zdaj ko bi morali pokazati spretnost za kero so plačani pa morajo to delo opravljati prostovoljni gasilci. Poklicni pa v gasilskih domovih čakajo kao intervencijo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2023 ob 5:41 Generalni voda gost

        24sata/generalni-direktor-hrvatskih-voda-iz-kostajnice-u-hrvatskoj-nigdje-nasip-nije-popustio

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.05.2023 ob 19:56 gost

      Cela Slovenija je cula na televiziji kak je gruzil da ve kje so vladni uslužbenci doma in da pridejo na dom. Štekaš tele. Kajti zvečer ko so novice si ti že v demenci od alkohola. Normalni ljudje pa spremljamo kar se v Sloveniji dogaja.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.05.2023 ob 23:23 Gasilec gost

      Malo pridite gledat tudi v Vanča vas. Celotna vas pod vodo, ljudje brez dostopa do svojih domov, pretrgana cesta, itd. Resnično grozno stanje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2023 ob 4:24 dilinka gost

        Jeee Dillinka eti ga gej......dobro ga vgojno. Že san ga stano, s Cigajnom pidževa kavo.....je fčeraj smo ga pri Borejcaj mele vaterpolo turnir, vdarile smo se ga z Vanča vejso....mi smo ga bilej boukše 11:7 te pa smo še ga mele plavalne miting. Jeeeee ka si ga noure kak je bilou dobroooooo...ajde fajn ga bojte...pa si ga nabavite vaterpolo kapice, maske, plavute pa gate za koupanje.....jeeeeeee

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.05.2023 ob 4:32 dilinka gost

      Jeeeee v soboto pa mo ga mele kanuistične dirke po Mujre.....doj mo se ga pistile od Petajnskoga mousta pa fse do Krouga jeeee tou de ga dirka.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2023 ob 4:38 Cigajn gost

        Jeee eti ga Cigajn iz Vanča vejse...jeee ka se ga Dillinka eti ven mečeš, rajši bi se ga notre deloooo...jeeeee važnjak........

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.05.2023 ob 4:55 Buzi gost

      Kaj je zdaj spet to za enega cigajnskega bagzivanja????

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.05.2023 ob 4:56 Buzi gost

      Kaj je zdaj spet to za enega cigajnskega bagzivanja????

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2023 ob 6:57 dilinka gost

        Jeeee eti ga Dillinka pri leder fabrik, ejjjj ti Buzi - topli brat mej ga malo poštivanja do naše Romske manjine........zgučano????

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      18.05.2023 ob 6:57 dilinka gost

      Jeeee eti ga Dillinka pri leder fabrik, ejjjj ti Buzi - topli brat mej ga malo poštivanja do naše Romske manjine........zgučano????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.