https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Marija Matjašec praznovala častitljivih sto let

17.05.2023 ob 14:00  

Marija Matjašec iz Velike Polane je praznovala častitljivih 100 let.

Marija Matjašec se je rodila 8. maja 1923 v Veliki Polani kot drugi otrok v družini s šestimi otroci. Že v njenih rosnih 13 letih je morala prevzeti skrb za družino, saj je njihova mati bila primorana oditi na delo v tujino.

Pri osemnajstih letih, v času druge svetovne vojne, je tudi sama šla iskat boljšo prihodnost v tujino. Še zdaj s sorodniki obuja spomine na tiste čase. Pravi, da je bilo težko, ampak je vedno z optimizmom reševala vse težave. V zakonu sta se jima z možem rodila dva otroka. Starejši je kot dojenček umrl, ima pa hčerko Angelo ter tri vnuke, ki jih je pomagala vzgajati in jim predajati svoje modre življenjske izkušnje. Te izkušnje sedaj predaja tudi 5-tim pravnukom, ki se jih zelo razveseli, ko jo obiščejo.

Vse življenje je delala na kmetiji in skrbela za družino. Rada je zahajala v cerkev in pomagala drugim.

Pravi, da je bilo njeno življenje marsikdaj težko, ampak je vedno z optimizmom zrla v prihodnost.

Zelo rada se pošali, da tudi pri 100 letih še vedno ni stara, ampak samo malo starejša in da " ji naj bog da živeti do smrti."

Sedaj živi v domu za starejše Rakičan - trenutno v hotelu Diana, kjer so ji v petek, 12. maja, pripravili praznovanje. Veliko praznovanje s svojimi domačimi pa je praznovala na domu v Veliki Polani v soboto, 13. maja. Čestitat sta ji prišla tudi župan Občine Velika Polana, mag. Damijan Jaklin in Agica Kotnjek iz Društva upokojencev Velika Polana.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: občina Velika Polana 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.