https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Opoldne bodo maturanti zaplesali četvorko

19.05.2023 ob 7:30  

Maturanti bodo danes točno opoldne znova zaplesali četvorko na ulicah slovenskih mest in se tako poslovili od srednješolskih klopi. Ob spremljali Straussove melodije se bodo zavrteli tudi po nekaterih drugih evropskih mestih. 

"Plesna zveza Slovenije bo kot koordinator projekta European Quadrille Dance Festival koordinirala ulično četvorko v Sloveniji in še petih drugih evropskih državah. Gre za edinstven evropski projekt, ki preko glasbe in enostavne plesne koreografije povezuje mlade širom Evrope, so zapisali v sporočilu za javnost.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije bodo mladi tako plesali v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Novem mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Postojni, Brežicah, Krškem, Črnomlju, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Šentjerneju, Mirni, Litiji in na Ptuju, ter v 25 krajih v Srbiji, na Slovaškem, Madžarskem, Severni Makedoniji in Črni gori.

Največja prireditev bo v Ljubljani, kjer bo maturantska četvorka potekala pod imenom Parada ljubljanskih maturantov 2023 v organizaciji ljubljanske dijaške skupnosti, ki povezuje vse ljubljanske dijakinje in dijake ter deluje pod Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani. Pri financiranju in organizaciji pa jim pomaga tudi Mestna občina Ljubljana. Na četvorki pričakujejo več kot 2500 maturantov iz več kot 20 ljubljanskih srednjih šol.

Za predvajanje četvorke in radijski prenos v vse kraje bo poskrbel Radio Slovenija International, ki se bo ta dan od 11.30 javljal v živo s prizorišč v tujini in Sloveniji.

Plesna zveza Slovenije je sicer tudi imetnik zadnjih treh Guinnessovih rekordov v sinhronem plesanju v letih 2009, 2010 in 2011. Rekord iz leta 2011 s 33.202 udeleženci še vedno velja za največje število simultano plešočih v četvorki," navaja STA.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2023 ob 19:42 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.05.2023 ob 19:42 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.05.2023 ob 20:46 sobočanec gost

      Opoldne bodo maturanti zaplesali četvorko, pomaga jim bo bager pri Zvezdi, ki ga je naje župan !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.